ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙΕπιστημονική Σύμβουλος Ερευνητικής Ομάδας Μελέτης «Περιβάλλοντος και Ενέργειας»

Η Εμμανουέλα Δούση είναι Καθηγήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διευθύντρια του Εργαστηρίου Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής και κάτοχος της έδρας UNESCO για την κλιματική διπλωματία. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Σορβόννη στο Παρίσι (Université Paris I, Panthéon-Sorbonne). Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων (δημόσιο διεθνές δίκαιο και δίκαιο περιβάλλοντος) και διδακτορικού στο διεθνές δίκαιο. Έχει διδάξει ως επισκέπτρια καθηγήτρια σε πολλά πανεπιστήμια στη Γαλλία και έχει διατελέσει επισκέπτρια ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και στο European University Institute. Είναι μέλος της διεθνούς Επιτροπής της International Law Association για το ρόλο του διεθνούς δικαίου στη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων και μέλος της Επιτροπής Περιβαλλοντικού Δικαίου της Διεθνούς Ένωσης για τη Φύση (IUCN World Environmental Law Committee).Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη διεθνή και ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική, το ρόλο των διεθνών θεσμών στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, την κλιματική διπλωματία, την επίλυση διαφορών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και έχει συγγράψει, μόνη της ή σε συνεργασία με άλλους συγγραφείς, δέκα βιβλία. Το πιο πρόσφατο βιβλίο της αφορά το ρόλο του διεθνούς δικαίου στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης (Διεθνές Δίκαιο και Διπλωματία της Κλιματικής Αλλαγής, Αθήνα: Νομική Βιβλιοθήκη, 2020).


Επιστημονικός Σύμβουλος Ερευνητικής Ομάδας Μελέτης «Διεθνών Σχέσεων»

Ο Δρ. Νικόλαος Λάμπας είναι Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Deree, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Συντονιστής του προγράμματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και μέλος του Συμβουλίου του Institute of Global Affairs. Έλαβε το πτυχίο του από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έκανε το μεταπτυχιακό του στις Στρατηγικές Σπουδές στο University of Aberdeen όπου και αποφοίτησε με άριστα. Απέσπασε υποτροφία για τις  διδακτορικές του σπουδές στο University of Reading. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική, την Διεθνή Ασφάλεια, το Προσφυγικό και την Μέση Ανατολή. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά όπως η Ελληνική Έκδοση του Foreign Affairs, το Mediterranean Quarterly, και το Infinity Journal. Η πρώτη του μονογραφία που τιτλοφορείται «Η.Π.Α και κράτη Παρίες» έχει κυκλοφορήσει, στα ελληνικά, από τις Εκδόσεις Ποιότητα το 2018.


Επιστημονικός Σύμβουλος Ερευνητικής Ομάδας Μελέτης «Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Ζητημάτων»

Ο Θωμάς Ζαχαρής είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Αθήνας. Υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και απόφοιτος ΠΜΣ στο «Management in Health» στο Uninettuno University of Roma της Ιταλίας.Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από τη θεωρία των Κοινωνικών Επιστημών, τις σύγχρονες κοινωνιολογικές προσεγγίσεις, mental health και Caregivers.Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων και ενταγμένος στο Μητρώο Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).Έχει πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις και παρακολούθηση πιστοποιημένων Σεμιναρίων του ΕΚΔΔΑ. Έχει συμμετάσχει σε Συνέδρια και Σεμινάρια σε Ελλάδα και Εξωτερικό καθώς και πληθώρα παρουσιάσεων και εισηγήσεων σε Συνέδρια και Σεμινάρια σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Συμμετοχή στη συγγραφή βιβλίων και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.


Αρέσει σε %d bloggers: