ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Ο Δρ. Γιώργος Ανεψιού διδάσκει μαθήματα Διεθνούς Δικαίου στη Σχολή Ικάρων, αλλά και σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως επίσης και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας. Είναι Ερευνητής στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) και της Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ). Διαθέτει LL.M. στο Διεθνές Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του Hull University (United Kingdom) και Διδακτορικό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, θα επιβλέπει την Ομάδα Διεθνούς Δικαίου της SAFIA!!

Η Τζίνα Παναγοπούλου είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με θέμα διατριβής “Natural resources as a source of conflict in International Relations: A comparative analysis of the cases of hydrocarbons and rare earths.”  Το 2008 μπήκε πρώτη στο ίδιο τμήμα, από το οποίο αποφοίτησε δεύτερη με Άριστα το 2012.  Το 2014 αποφοίτησε από το ΠΜΣ Southeast European Studies του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Είναι μέλος του εργαστηρίου Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.  Από τον Νοέμβριο του 2019 είναι Επιστημονική Σύμβουλος της ερευνητικής ομάδας Περιβάλλοντος και Ενέργειας της SAFIA.

Ο Ανδρέας Παπαστάμου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οικονομίας στο
Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε Οικονομικά στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιφερειακή Ανάπτυξη στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και στα Οικονομικά της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Βρυξελλών (Institut d’ Etudes Européennes, Université Libre de Bruxelles). Έλαβε το διδακτορικό του από το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου (1988) και του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) (1989-’90), υπήρξε οικονομικός αναλυτής στο Ινστιτούτο Συνεταιριστικών Μελετών (1992) και επιστημονικός συνεργάτης του Υποδιοικητή της Αγροτικής Τράπεζας (1991-’92). Μετά την αποφοίτησή του από το Τμήμα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (1997-1999) εργάστηκε ως Οικονομικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών (μέχρι το 2019) υπηρετώντας σε Ελληνικές πρεσβείες στο εξωτερικό. Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια και ανώτερες σχολές στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ). 
Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, θα επιβλέπει την Ομάδα Οικονομικών Θεμάτων της SAFIA!!

Ο Σπυρίδων Ρουκανάς είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο γνωστικό αντικείμενο της Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας. Eίναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Ανάπτυξης (ΔΠΘ – 2003), με Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία (Master of Arts in International Political Economy) στο University of Leeds της Μεγάλης Βρετανίας (2004). Είναι διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Ανάπτυξης (ΔΠΘ – 2008). Διδάσκει ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στη Θεματική Ενότητα Αγορές Χρήματος και Κεφαλαίου, ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Τέλος, έχει διδάξει στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα: «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές», «ENERGY: Strategy, Law & Economics», «Ενέργεια: Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομία», «BRICS: Οικονομία – Κοινωνία – Εξωτερική Πολιτική» και «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Έρευνα», Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, «Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία» και «Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές», Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, «Οικονομική και Διοίκηση για Μηχανικούς», Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και «Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης» της Νομικής Σχολής ΔΠΘ.
Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, θα επιβλέπει την Ομάδα Οικονομικών Θεμάτων της SAFIA!!

Ο Διονύσιος Τσιριγώτης είναι Επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με αντικείμενο Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία, Διεθνείς Σχέσεις και Διπλωματία. Είναι κάτοχος πτυχίου διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, από το οποίο επίσης απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα στις διεθνείς σχέσεις και στρατηγικές σπουδές. Ήταν υπότροφος του προγράμματος: «Ηράκλειτος: Υποτροφίες έρευνας με προτεραιότητα στη βασική έρευνα» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (2003-2006). Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων-δοκιμίων-μονογραφιών αναδιφώντας σε κεντρικά ζητήματα της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, της θεωρίας των διεθνών σχέσεων και της στρατηγικής ανάλυσης.
Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, θα επιβλέπει την Ομάδα Διεθνών Σχέσεων & Εξωτερικής Πολιτικής της SAFIA!!