Κοινωνικά & Ανθρωπιστικά Ζητήματα

Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πρώτη της επαφή με την SAFIA ήταν με την συμμετοχή της στο 21ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων ως Βουλευτής στην επιτροπή ‘’Η εκλογή του Τράμπ και η Εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ’’. Έκτοτε, θα διατελέσει Βουλευτής  και στο 22ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων, στην επιτροπή ‘’Ηψυχολογία των μαζών και τα FakeNews’, γεγονός το οποίο αποτέλεσε την αφορμή για την μετέπειτα ενασχόλησητης με την ψυχολογία.

Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης της, έχει εξειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή, καθώς θεωρεί ότι η κοινωνική πολιτική η οποία ακολουθείται για τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα χρήζει άμεσων καινοτόμων αλλαγών,  καθώς επίσης και στην  Ψυχολογία, με επίκεντρο την μελέτη τομέων όπως: ηΕξελικτική Ψυχολογία: Γνωστική και Συναισθηματική ανάπτυξη, η Εξελικτική Ψυχοπαθολογία για παιδιά και εφήβους., το παιδικό ιχνογράφημα, ηαυτοεκτίμηση και η μέτρηση της, η εισαγωγή στην Προπονητική Ζωής- Θετική Ψυχολογία, και την Εισαγωγή στο ΝευρογλωσσικόΠρογραμματισμό. Τέλος, έχει ασχοληθεί με τις Διαπολιτισμικές Θεωρήσεις και Εφαρμογές στην Εκπαίδευση και την Υποστήριξη των Μεταναστών και των Προσφύγων στην Ελλάδα.

Η Κατερίνα Στυλιανουδάκη είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας BSc Hons, πρώτης τάξεως του Cardiff Metropolitan University. Εκπόνησε τη διατριβή της σχετικά με τις διαφορές μεταξύ άγχους και ευεξίας ανάμεσα σε χρήστες κάνναβης και μη χρήστες κάνναβης. Επίσης, είναι μέλος του ερευνητικού κέντρου City Unity College και συμμετέχει στην ερευνητική διαδικασία. Εκτός από τις σπουδές της, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για τη διαχείριση του άγχους, τις τεχνικές χαλάρωσης και τη διαχείριση των κρίσεων πανικού μέσω της Γνωσιακής – Συμπεριφοριστικής Θεραπείας (CBT). Ακόμη, γνωρίζει θεραπευτικές τεχνικές μέσω της σωματικά επικεντρωμένης Gestalt. Έχει επίσης επικεντρωθεί στην ιατροδικαστική ψυχολογία μέσω σεμιναρίων ποικίλλης θεματολογίας  και έχει ολοκληρώσει ένα σεμινάριο γραφολογίας και επί του παρόντος πραγματοποιεί το μεταπτυχιακό της στην δικαστική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire. Επιπλέον, είναι εθελόντρια ψυχολόγος στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά και σύμβουλος ψυχικής υγείας στο ePsychology.com.

Η Κωνσταντίνα Μπριόλα γεννήθηκε το 1997 στην Αλεξανδρούπολη και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Οικονομικών, στο μεταπτυχιακό με τίτλο «Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας» στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε μια σειρά ακαδημαϊκών σεμιναρίων, εκδηλώσεων και προσομοιώσεων. Το ενδιαφέρον της εστιάζεται σε θέματα δημοσίων σχέσεων, marketing, R&D, επιχειρηματικότητας και χάραξης πολιτικής στον χώρο της υγείας. Με τη SAFIA ήρθε σε επαφή 2018, συμμετέχοντας ως ερευνήτρια στην ομάδα των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Ζητημάτων.

Η Στέλλα Μίτιλη είναι φοιτήτρια στη Νομική Σχολή στο ΕΚΠΑ. Λατρεύει την μουσική, τα ταξίδια και τις ταινίες και έχει έντονο ενδιαφέρον για κοινωνικά, νομικά, διεθνή και φιλοσοφικά ζητήματα. Έχει αποτελέσει ενεργό εθελοντικό μέλος της AIESEC, του Offline Post και του Make a wise, καθώς και είχε συμμετοχή στην Elsa. Έχει συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα Erasmus+ στο Τορίνο και σε πληθώρα φοιτητικών συνεδρίων και έχει αποτελέσει ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρο του ΠΣΝΘ. Οι προηγούμενες επαφές της με τη SAFIA ήταν ως βουλευτής στο 23ο ΠΚΝ και ως μέλος στην Ερευνητική Ομάδα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Ζητημάτων 2019-20, ενώ παράλληλα έχει παρακολουθήσει διάφορες δράσεις της. Τώρα από τη θέση της ερευνήτριας στην ομάδα Κοινωνικών Ζητημάτων ελπίζει να συμβάλλει ενεργά στο έργο της.

Η Αντωνία Στεργίου είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Η πρώτη της επαφή με τη SAFIA ήταν το Μάρτιο του 2015, όταν και συμμετείχε ως βουλευτής στο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων . Μετά το πέρας των σπουδών της κατευθύνθηκε στην αρθρογραφία και συγκεκριμένα στη συντακτική ομάδα του ελληνικού ΛΟΑΤΚΙ+ περιοδικού Antivirus Magazine. Μέσα από αυτό, ασχολείται σε τακτική βάση με πληθώρα κοινωνικών θεμάτων όπως ο φεμινισμός, τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, οι πολιτικές ισότητας, το μεταναστευτικό ζήτημα κ.α. Η διαρκής ανάγκη της για εξέλιξη πάνω στις θεματικές φύλου την οδήγησε, επίσης, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου παρακολουθεί ένα ετήσιο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα πάνω στην Κοινωνιολογία του Φύλου. Ταυτόχρονα, κατανοώντας τη δυναμική του εθελοντισμού, έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ συμμετέχει ενεργά και στην ομάδα του Δικτύου Φύλου της Διεθνούς Αμνηστίας Ελλάδος. Είναι οπαδός της λογοτεχνίας από μικρή ηλικία, κάτι που την οδήγησε να εργαστεί και στο χώρο του βιβλίου. Αγαπημένη της φράση είναι αυτή της Malala Yousafzai πως «ένα παιδί, ένας δάσκαλος, ένα βιβλίο κι ένα μολύβι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.»

Η Μαρία Κράνη είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου καθώς και απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ακόμη, ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Εγκληματολογική Ψυχολογία. Μιλά άπταιστα τα Αγγλικά και σε πολύ καλό επίπεδο τα Γαλλικά. Στα ενδιαφέροντα της περιλαμβάνονται θέματα που αφορούν την επιστήμη της εγκληματολογίας, καθώς επίσης και ζητήματα κοινωνικού και ανθρωπιστικού περιεχομένου. Αυτόν τον καιρό, επιχειρεί να κάνει τα πρώτα επιστημονικά της βήματα, κυρίως αρθρογραφώντας. Εντάχθηκε στην οικογένεια της Safia ως ερευνήτρια τον Φεβρουάριο 2020.

Ο Κωνσταντίνος Καραλαριώτης είναι τριτοετής φοιτητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις, έχει ασχοληθεί ενεργά με τη διοργάνωση TEDx ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα συνέργαζεται με Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών ως Project Manager και Proposal Writer. Αγαπά τα ταξίδια και τις εμπειρίες που αυτά προσφέρουν, ενώ απολαμβάνει τη συναναστροφή με τους ανθρώπους. Εκδηλώνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία σε ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο και την κοινωνία, ενώ πιστεύει στην ανθρώπινη δυναμική και την αλλαγή που αυτή μπορεί να φέρει.

H Φωτεινή Τσιγώνη είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα της Αρχαιολογίας με εξειδίκευση στη Πολιτισμική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του Λάιντεν, στην Ολλανδία. Έχει πάρει μέρος σε ανασκαφές στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Ολλανδία με απώτερο στόχο να γινεί μέλος της μεσογειακής αρχαιολογικής κοινότητας. Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και μαθαίνει Ολλανδικά και Ιταλικά.

Η Κρυσταλένα Μουρατίδου είναι τριτοετής φοιτήτρια του τμήματος Δημόσια Διοίκηση του Παντείου Πανεπιστημίου. ‘Εχει επιλέξει τη κατεύθυνση των Δημοσίων Θεσμών καθώς ενδιαφέρεται για τους τομείς του δημοσίου δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έρχεται πρώτη φορά σε επαφή με την έρευνα φέτος μέσα από την SAFIA, ως μέλος της Ερευνητικής Ομάδας Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Ζητημάτων, με σκοπό να διευρύνει τις γνώσεις και τις ικανότητες της στον τομέα αυτό ιδιαίτερα στο πλαίσιο των Διεθνών σχέσεων που αποτελούν την βάση του οργανισμού.