ΟΜΑΔΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ


Συντονίστρια Ερευνητικής

H Ελευθερία Χαραλάμπους είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Η πρώτη της επαφή με την SAFIA ήταν το 2018 όταν συμμετείχε ως ερευνήτρια στην ομάδα κοινωνικών και ανθρωπιστικών ζητημάτων. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες, ενώ η αγάπη της για το διεθνές δίκαιο είναι διαρκής και ξεκίνησε από όταν στα πλαίσια των φοιτητικών της χρόνων πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Πορτογαλία.


Ερευνητική Ομάδα Μελέτης

Η Αναστασία Νεφέλη Μακρή είναι επι πτυχίω φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε στο επιμορφωτικό πρόγραμμα για το προσφυγικό φαινόμενο της ΜΚΟ United Societies of Balkans στο πλαίσιο του οποίου ταξίδεψε στο Calais και συμμετείχε σε workshops. Επιπλέον, συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus και πραγματοποίησε ένα εξάμηνο φοίτησης στο πανεπιστήμιο Science Po Bordeaux το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Τα ενδιαφέροντα της σχετίζονται με την ανθρωπιστική διπλωματία, το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αγαπάει τα ταξίδια, τις ξένες γλώσσες και το να γνωρίζει νέους ανθρώπους. Φέτος ξεκίνησε την πρακτικής της άσκηση στον ελληνικό τομέα της Διεθνούς Αμνηστίας στο τμήμα των εκστρατειών. Η πορεία της στη SAFIA ξεκινάει τώρα, επιχειρώντας να δοκιμάσει τις ικανότητες της στην έρευνα και να διευρύνει τις δεξιότητες και τις γνώσεις της.Η Κωνσταντίνα Λάμπου είναι δευτεροετής φοιτήτρια Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και κατάγεται από τη Ναύπακτο. Από ξένες γλώσσες μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει πάρει μέρος σε διάφορα συνέδρια προσομοίωσης διεθνών και εθνικών οργανισμών, όπως το 24ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων, μέσα από το οποίο ήρθε πρώτη φορά σε επαφή με τη SAFIA. Παράλληλα, είναι ενεργό μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών στο τμήμα της Κομοτηνής, όπου συμμετέχει στα σεμινάρια και στις δράσεις που διοργανώνει. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στην Ερευνητική Ομάδα Διεθνούς Δικαίου της SAFIA και στόχο έχει την περαιτέρω μελέτη του Διεθνούς Δικαίου για την απόκτηση νέων γνώσεων γύρω από αυτό.


Η Ηλέκτρα Παπαδοπούλου Βασιλάρου, είναι απόφοιτη του Τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πρόσφατα ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στην Ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι. Στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με τον εθελοντισμό μέσω του προγράμματος «Step to School» για τη Μ.Κ.Ο «Μετάδραση».Εκεί, ξεκίνησε και το ενδιαφέρον της για το μεταναστευτικό ζήτημα και η ενασχόληση της με τον ανθρωπιστικό χώρο. Αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο της τον αφιερώνει στην παρακολούθηση σεμιναρίων σχετικών με τον κλάδο σπουδών της και στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Συγκεκριμένα μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιαπωνικά. Η επαφή της με τη SAFIA ξεκίνησε την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά ως μέλος της ομάδας του Editorial ενώ παράλληλα συμμετείχε ενεργά σ’ αρκετές δράσεις του Οργανισμού. Φέτος, αποτελεί μέλος της ερευνητικής ομάδας του Διεθνούς Δικαίου επιθυμώντας να εντρυφήσει με πρακτικότερο τρόπο στο αντικείμενό με το οποίο σκοπεύει να ασχοληθεί και μεταπτυχιακά.


Η Αποστολία- Μελίνα Σιλιβέρδη είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στη Νομική Σχολή Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε προσομοιώσεις διεθνών οργανισμών (Europa.S.) και σε άλλες προσομοιώσεις σχετικά με τη διαιτησία- διαμεσολάβηση σε ζητήματα εθνικού και διεθνούς δικαίου(EconAM Conference). Έχει παρακολουθήσει εξ αποστάσεως δύο μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Harvard με θέμα «προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στη θεωρία και την πράξη» και «τρόποι οργάνωσης της εξ αποστάσεως εργασίας στην επιχείρηση». Μιλάει δύο γλώσσες (Αγγλικά Γαλλικά). Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε διάφορες εθελοντικές δράσεις της I.RT.E.A. (Institute of Research and Training Affairs).


Η Νίκη Τούρκα είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατά το παρελθόν έχει παρακολουθήσει μαθήματα διεθνούς διπλωματίας εξ αποστάσεως από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, πληθώρα συνεδρίων και σεμιναριακών κύκλων, ενώ έχει συμμετάσχει τόσο σε διαδικτυακούς διαλόγους όσο και θερινές ακαδημίες. Τα ενδιαφέροντά της άπτονται του διεθνούς δικαίου και της εξωτερικής πολιτικής, τομείς με τους οποίους φιλοδοξεί να ασχοληθεί και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Αυτή την περίοδο μαθαίνει γαλλικά και κινεζικά. Όσον αφορά στην ενασχόλησή της με τη SAFIA, αυτή συντελέστηκε από το πρώτο κιόλας εξάμηνο των σπουδών της ως ερευνήτρια της ομάδας Α’ Διεθνούς Δικαίου και λίγο αργότερα ως βουλευτής στο 24ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων και συγκεκριμένα στην Επιτροπή «Τουρκία: Ακροβατώντας στο όριο του “κράτους-παρία” και της ανερχόμενης περιφερειακής δύναμης». Για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, ούσα πλέον εκλεγμένο μέλος της διοίκησης, θα διατελέσει Υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων και Συνεργασιών και μέλος της Ερευνητικής Ομάδας Διεθνούς Δικαίου.


Η Χριστίνα Μέρκου είναι απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ καθώς και του ΠΜΣ Διεθνούς Δικαίου και Διπλωματικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.  Την προηγούμενη χρονιά ήρθε σε επαφή με τη SAFIA για πρώτη φορά εφόσον διετέλεσε συντονίστρια της Ομάδας Διεθνούς Δικαίου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020- 2021. Ομιλεί την αγγλική, γαλλική και ιταλική γλώσσα. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνεται το διεθνές δίκαιο με έμφαση στο δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το δίκαιο διεθνών οργανισμών καθώς και το διεθνές ποινικό δίκαιο. 


Ονομάζεται Σεβίνα Πλακούτση και είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια στο τμήμα Νομικής του ΕΚΠΑ. Ήδη από τα πρώτα έτη των σπουδών της της έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, καθώς και ο τομέας του δημοσίου δικαίου. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές προσομοιώσεις και σεμινάρια προκειμένου να εμπλουτίσει τις νομικές μου γνώσεις και να βελτιώσει τις επικοινωνιακές της δεξιότητες. Ακόμη, τα τελευταία χρόνια ασχολείται έντονα με τον εθελοντισμό, καθώς την ενδιαφέρουν ιδιαίτερα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, ενώ παράλληλα είναι ενεργό μέλος της ELSA Athens. Στα ενδιαφέροντά της συγκαταλέγονται τα ταξίδια, οι ξένες γλώσσες και ο κινηματογράφος. Τη φετινή χρονιά είναι μέλος της Ερευνητικής ομάδας της SAFIA στον τομέα των διεθνών σχέσεων, εμπειρία μέσα από την οποία επιδιώκει να εμβαθύνει περισσότερο σε ζητήματα διεθνούς δικαίου.


Η Αγγελική-Εφραιμία Μαρκοπούλου είναι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ομιλεί την αγγλική και γαλλική γλώσσα. Κατέχει, επίσης, πιστοποιητικό επιμόρφωσης στην Εγκληματολογική Ψυχολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα, έχει λάβει μέρος σε αρκετά σεμινάρια, συνέδρια αλλά και σε προσομοιώσεις διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών, και της αρέσει να αδράττει κάθε ευκαιρία για να αποκτήσει καινούριες δεξιότητες. Η επιθυμία της για την διαρκή εξέλιξή της την έχουν οδηγήσει στο να αποτελεί μέλος πολλών μη κερδοσκοπικών οργανισμών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του μάρκετινγκ. Μέσα από την συμμετοχή της στην ερευνητική ομάδα του Διεθνούς Δίκαιου προσδοκά να εμβαθύνει τις γνώσεις της πάνω στα επίκαιρα ζητήματα του διεθνούς δικαίου και να διαμορφώσει, έτσι, τη δική της οπτική.


Η Εύα Καπόγιαννη είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών επιστημών και Γενική Γραμματέας του Οργανισμού. Η πρώτη της επαφή με την SAFIA έγινε μόλις τον Φεβρουάριο του 2020, όταν εντάχθηκε στην ομάδα αρθρογραφίας. Έκτοτε, έχει συμμετάσχει σε όλες σχεδόν τις δράσεις του οργανισμού, με τις πιο ξεχωριστές για αυτήν να είναι το Ευρωπαϊκό Debate και το 24ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων, στο οποίο συμμετείχε ως βουλεύτρια στην επιτροπή “Πανδημία και ανθρώπινα Δικαιώματα”. Τα ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στο διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Ομιλεί αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά ενώ παράλληλα απολαμβάνει να παρακολουθεί σεμινάρια και ημερίδες τα οποία αφορούν στις διεθνείς σχέσεις και την πολιτική φιλοσοφία. Λατρεύει ακόμη τα ταξίδια, τον χορό και τα λογοτεχνικά βιβλία.


Η Βασιλική Μπαγιώργα γεννήθηκε το 1999 και είναι επί πτυχίω φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με κατεύθυνση το Διεθνές Δίκαιο. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες ( αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά). Κατά το παρελθόν έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων, ενώ έχει συμμετάσχει και σε προσομοίωση του ΟΗΕ ως μέρος της τρίτης Επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης. Παράλληλα έχει λάβει μέρος σε αρκετά προγράμματα κινητικότητας νέων Erasmus+. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συνδέονται άρρηκτα με το Διεθνές Δίκαιο, τις Διεθνείς σχέσεις και την Εξωτερική πολιτική. Λατρεύει τα ταξίδια και τον κινηματογράφο, καθώς πιστεύει ότι την βοηθούν να διευρύνει τους ορίζοντές της και να κατανοήσει καλύτερα τον κόσμο γύρω της.

Αρέσει σε %d bloggers: