ΟΜΑΔΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ


Συντονίστρια Ερευνητικής


H Θεοδώρα Λιαμέτη είναι 24 ετών, απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών και πλέον ασκούμενη Δικηγόρος, ενώ παράλληλα έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στις διεθνείς σχέσεις στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε πολυάριθμα συνέδρια και προσομοιώσεις οργάνων διεθνών οργανισμών και διακρίθηκε σε δύο παγκόσμιους διαγωνισμούς εικονικής δίκης, στο διεθνές αεροπορικό και διεθνές δίκαιο του διαστήματος αντίστοιχα. Επιπλέον, έχει φοιτήσει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Muenster της Γερμανίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus και έχει ολοκληρώσει την πρακτική της άσκηση στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στο Ινστιτούτο Διαστημικού Δικαίου και Δικαίου των Τηλεπικοινωνιών στο Παρίσι. Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες, και στο παρελθόν αρθρογραφούσε σχετικά με επίκαιρα ζητήματα διαστημικού δικαίου.


Συντονίστρια ΕρευνητικήςΗ Χριστίνα Μέρκου είναι απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ καθώς και του ΠΜΣ Διεθνούς Δικαίου και Διπλωματικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Αυτήν την περίοδο απασχολείται ως ασκούμενη στο Υπουργείο Εξωτερικών επ΄ αφορμή της ελληνικής  Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ομιλεί την αγγλική, γαλλική και ιταλική γλώσσα. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνεται το διεθνές δίκαιο με έμφαση στο δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων ,το δίκαιο διεθνών οργανισμών καθώς και το διεθνές ποινικό δίκαιο. 


Ερευνητική Ομάδα

Η Μαρία Άλτα είναι τεταρτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου με κατεύθυνση “Διεθνές Δίκαιο και Θεσμοί”. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά, ενώ στα κύρια ενδιαφέροντά της ανήκουν τα ζητήματα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με ιδιαίτερη αγάπη για τα Δικαιώματα του Παιδιού.Έχει συμμετάσχει σε διάφορα συνέδρια, ημερίδες και προσομοιώσεις θεσμών αλλά έχει ασχοληθεί ενεργά και με εθελοντισμό και ακτιβισμό. Στον τομέα της Έρευνας, ασχολείται παράλληλα και στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων στην ομάδα των Αμυντικών Θεμάτων αλλά και ως αρθρογράφος στον Όμιλο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων.

Η Ελένη Γιαννακού είναι προπτυχιακή φοιτήτρια Νομικής στο ΕΚΠΑ. Ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για ζητήματα περιβαλλοντικού δικαίου, δικαίου αλλοδαπών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία εξετάζει υπό το πρίσμα των sociolegal studies και με φεμινιστική κριτική. Έχει παρακολουθήσει διαδικτυακά μαθήματα για τη Διεθνή Μετανάστευση από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και δεν παύει να καταρτίζεται πάνω στις θεματικές που την ενδιαφέρουν παρακολουθώντας σεμινάρια και διαλέξεις. Μέσω του προγράμματος Erasmus φοίτησε ένα εξάμηνο στο Paris X Nanterre και μέσω του Erasmus+ συμμετείχε στο πρόγραμμα «QueerLab Europe».  Φέτος θα εργαστεί ως Ερευνήτρια Διεθνούς Δικαίου της SAFIA, αλλά και ως μέλος της Advocacy Team της ELSA Greece για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προαγωγή της αρχής του κράτους δικαίου.


Ονομάζεται Καλλιόπη Ζαχαράκη και είναι επί πτυχιω φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και περιφερειακών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.Τα ενδιαφέροντα της σχετίζονται με τη διαχείριση συγκρούσεων,το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και ζητήματα ασφάλειας και στρατηγικής.Ομιλει άριστα αγγλικά και γαλλικά ενώ κατέχει βασικές γνώσεις αραβικών .Εχει πραγματοποιήσει erasmus+ στην Grenoble της Γαλλίας για 6 μηνες .Την άνοιξη του 2021 πρόκειται να πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στην ΜΑ της Ελλάδας στην ΕΕ. Έχει ιδιαίτερο πάθος με τα ταξίδια και τον εθελοντισμό.

Ο Νίκος Ζίνγκο είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με κατεύθυνση το Διεθνές Δίκαιο. Πραγματοποίησε Πρακτική Άσκηση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 ως δόκιμος ερευνητής στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης (ΕΚΕΚΔΑΑΔ), όπου ασχολήθηκε με θέματα διεθνούς επικαιρότητας, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι ανθρωπιστικές κρίσεις, η διεθνής δικαιοσύνη, η περιβαλλοντική προστασία, η βιώσιμη ανάπτυξη και το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα. Φέτος, συμμετείχε σε διαδικτυακή προσομοίωση σχετική με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς η οποία διοργανώθηκε από τον Όμιλο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων (ΟΔΕΘ), του οποίου αποτελεί μέλος. Η πορεία του στη SAFIA ξεκινά φέτος, προσδοκώντας πως ο ρόλος του ως ερευνητής θα διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του.

Η Θεοδώρα Θεοδώρου είναι τριτοετής φοιτήτρια στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Τον επόμενο χρόνο, σκοπεύει να ακολουθήσει την κατεύθυνση του Διεθνούς Δικαίου. Αγαπάει τα ταξίδια και τις ξένες γλώσσες και σχεδιάζει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής erasmus και συγκεκριμένα στη Γαλλία, ώστε να εξασκήσει και την αγαπημένη της γλώσσα. Με αφορμή την αγάπη της για το διεθνές δίκαιο, φέτος, επιχείρησε να δοκιμάσει τις ικανότητές της στην έρευνα μέσω της SAFIA. Στόχος της η απόκτηση νέων γνώσεων και εμπειριών και η εμβάθυνση στο αντικείμενο σπουδών της. Ως μέλος, πλέον, της Α’ ομάδας του Διεθνούς Δικαίου κατά το έτος 2020-2021, είναι έτοιμη να ξεκινήσει με όρεξη την έρευνα και τη νέα της συνεργασία.

Η Κατερίνα Μαλούχου είναι πρωτοετής φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.Η συμμετοχή της στη Safia αποτελεί μία πρώτη γνωριμία με θέματα που άπτονται των διεθνών σχέσεων ως ερευνητική αναλύτρια στην ομάδα του Διεθνούς Δικαίου Α’.’Έχει λάβει μέρος στην Βουλή των Εφήβων και σε δράσεις μέσω του Erasmus+ κατά τα μαθητικά της χρόνια. Αγαπάει πολύ τα ταξίδια ,ασχολείται και προβληματίζεται έντονα με περιβαλλοντολογικά ζητήματα και κυρίως με κοινωνικά θέματα,όπως αυτά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Αντωνία Μακαρίτη είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.To ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στο Διεθνές Δίκαιο που αποτελεί και την κατεύθυνση της καθώς και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Πέραν τη μητρικής της γλώσσας γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Επί του παρόντος συμμετέχει με το πρόγραμμα Erasmus+ σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διεθνών Σπουδών και Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή fora, προσομοιώσεις διεθνών οργανισμών, συνέδρια κι σεμινάρια επιμόρφωσης ακολουθώντας τα διεθνή δρώμενα. Δραστηριοποιείται στο χώρο των επιχειρήσεων εστίασης και τουρισμού και διαθέτει εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες. Ιδιαίτερη αγάπη τρέφει για το πιάνο με σπουδές στο Εθνικό Ωδείο. Είναι η πρώτη της επαφή με την SAFIA στον τομέα της Έρευνας, στην ομάδα Διεθνούς Δικαίου.

Η Κων/να-Αναστασία (Κωνστασία) Μιχαλοπούλου είναι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει άριστα αγγλικά και γαλλικά, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε σεμινάρια και ημερίδες σχετικά με το αντικείμενο σπουδών της. Των ενδιαφερόντων της άπτονται ζητήματα ανθρωπιστικού περιεχομένου και Διεθνούς Δικαίου, πάνω στα οποία θα κάνει έρευνα στο πλαίσιο της SAFIA. Στο μέλλον θα ήθελε να ασχοληθεί με τη δράση διεθνών οργανισμών και τις διεθνείς σχέσεις. Η πρώτη της επαφή με την SAFIA έγινε μόλις φέτος αλλά είναι έτοιμη να ενταχθεί ως ενεργό μέλος στην ομάδα. 

Η Παναγιώτα (Πένυ) Μπρούμα είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών. Απέκτησε την πρώτη της επαφή με το διεθνές δίκαιο ήδη σε σχολικό επίπεδο, μέσω της συμμετοχής της σε προσομοιώσεις Ηνωμένων Εθνών, δίκης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και αγώνες αντιλογίας ‎‎(debates).‎ Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια ενώ διακρίθηκε στον διαγωνισμό  εικονικής δίκης για το διεθνές δίκαιο του διαστήματος. Μιλάει άριστα αγγλικά και γαλλικά και μέσω της SAFIA επιθυμεί να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία στον τομέα της έρευνας και εκπόνησης εργασιών καθώς και να εμβαθύνει τις γνώσεις της για το διεθνές δίκαιο.

Η Αναστασία Παπαπέτρου σπουδάζει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο Τμήμα της Δημόσιας Διοίκησης. Έχει συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα Μοντέλων Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Είναι μέλος του δικτύου Sustainable Development Goals Youth  και του SDCN Greece Global . Ήταν μέλος σε δύο θητείες στην AIESEC GREECE στην τοπική του Πανεπιστημίου Πειραιώς  . Ακόμη έχει λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες αντιλογίας στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

 

Η Ειρήνη Παναγώτα είναι τελειόφοιτη του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Από το 2017, η Ειρήνη αποτελεί δόκιμη αρθρογράφο στον οργανισμό SAFIA αλλά και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων όπου και συνεχίζει την ερευνητική της πορεία. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων , σεμιναρίων και προσομοιώσεων με πιο πρόσφατο το JESSUP MOOT COURT COMPETITION 2020 όπου κατέκτησε τον τίτλο του BEST ORALIST. Επιπλέον, η Ειρήνη αποτελεί υπότροφο αριστείας του Ιδρύματος Ι. Λάτση από το 2016 και στο παρόν, εργάζεται ως ασκούμενη στην Ελληνική Πρεσβεία στη Σλοβενία. Τέλος, πληθώρα μελετών, άρθρων γνώμης και ερευνών της έχουν δημοσιευθεί στην ελληνική αλλά και στην αγγλική.

Η Νίκη Τούρκα είναι πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών , Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών . Η γνωριμία της με τη SAFIA έγινε στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους 2020 και ανήκει στην Ερευνητική Ομάδα Α του Διεθνούς Δικαίου .  Αυτή την περίοδο ασχολείται με την εκμάθηση ξένων γλωσσών ,  ενώ παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα Διεθνούς Διπλωματίας εξ αποστάσεως σε Πανεπιστήμιο του Λονδίνου . Το ερευνητικό της ενδιαφέρον στρέφεται γύρω από τους τομείς του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου , με τους οποίους επιθυμεί να ασχοληθεί και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Στον ελεύθερο χρόνο της διαβάζει βιβλία .

Η Μαρία Τριανταφυλλοπούλου είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ και κατάγεται από την Πάτρα. Από ξένες γλώσσες ομιλεί αγγλικά και γαλλικά. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα συνέδρια προσομοίωσης διεθνών οργανισμών αλλά και σε ρητορικούς αγώνες και σεμινάρια, με στόχο την απόκτηση γνώσεων στους κλάδους του δικαίου και των διεθνών σχέσεων και την εμπέδωσή τους μέσω της πρακτικής εφαρμογής. Παράλληλα με το ενδιαφέρον της για το δίκαιο και τις διεθνείς σχέσεις, ασχολείται με το τραγούδι και την ποίηση, έχοντας μάλιστα διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Από φέτος έχει αναλάβει τη θέση του Project Development Manager στην εθελοντική ομάδα του think tank  “WeSolve”, με στόχο την αναβάθμιση του Ελληνικού Πανεπιστημίου. Η αγάπη της για την γνώση και την έρευνα αλλά και η πίστη της στην διεπιστημονικότητα, οδήγησαν με ασφάλεια τα βήματά της στη SAFIA. Μέσα από την ερευνητική ομάδα του διεθνούς δικαίου της SAFIA, προσδοκά να παρουσιάσει προβληματισμούς σχετικά με φλέγοντα ζητήματα του παγκόσμιου στερεώματος υπό το νομικό και δικανικό πρίσμα αναδεικνύοντας την σημασία των διεθνών εξελίξεων για κάθε τομέα του δικαίου και της ανθρώπινης ζωής ευρύτερα.

Ο Σταύρος Τσιόβολος είναι φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθηνών στο 4ο έτος. Ταυτόχρονα πραγματοποιεί παράλληλες σπουδές στον τομέα Business στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Deree). Γνωρίζει -πέραν της ελληνικής- την αγγλική, γερμανική και ρωσική γλώσσα. Με την SAFIA , έρχεται σε επαφή πρώτη φορά τον χρόνο αυτό στην ερευνητική ομάδα του Διεθνούς Δικαίου. Σε επίπεδο αθλητισμού, συνδέεται έντονα με το αλπικό σκι, στο οποίο έχει αναδειχθεί 4 φορές πανελλήνιος πρωταθλητής. Μέσα από την SAFIA ευελπιστεί να προσφέρει τις γνώσεις του, αλλά κυρίως να αποκτήσει νέες σε έναν χώρο ακαδημαϊκής συνεργασίας.

Η Αντιγόνη Χριστακάκου είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Γνωρίζει και μιλάει επαρκώς αγγλικά και γαλλικά. Είναι η πρώτη της χρονιά στην SAFIA συμμετέχοντας στην Ομάδα Ερευνητών με θέμα το Διεθνές Δίκαιο. Κατά την διάρκεια των σπουδών της έχει πάρει μέρος σε προσομοιώσεις που σχετίζονται με το θεσμικό κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια των οποίων η θεματολογία τους άπτονται του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου. Μέσα από τη συμμετοχή της σε αυτή την ομάδα, στόχος της είναι η κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα που σχετίζονται με τους διεθνείς οργανισμούς και δρώντες αλλά και η ανάδειξη των πολιτικών της  Ευρωπαϊκής Ένωσης στον διακρατικό περιβάλλον.