ΟΜΑΔΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


Συντονιστής Ερευνητικής


Ο Δημήτρης Πανταζής γεννήθηκε το 1995. Υπηρετεί ως στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας από το 2015, έχοντας αποφοιτήσει ευδοκίμως από τη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας του ΥΠΕΘΑ, το ίδιο έτος. Το 2020 περάτωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, με κατεύθυνση τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από ζητήματα διεθνών σχέσεων, διεθνούς δικαίου, διεθνών οργανισμών και ανάλυσης πολιτικών άμυνας και ασφάλειας. Ομιλεί την αγγλική σε επαγγελματικό επίπεδο και τη γερμανική σε βασικό επίπεδο.


Συντονιστής Ερευνητικής


Ο Χρήστος Σκλιβάνος κατάγεται από την Ανατολική Μακεδονία και γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18/05/1994. Αποφοίτησε από τα εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή και σπούδασε στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα με τις προπτυχιακές σπουδές του, και συγκεκριμένα από το 2016, ασχολήθηκε με την συγγραφή άρθρων επί θεμάτων ιστορίας, στρατηγικής, άμυνας και ασφάλειας στον ιστότοπο powerpolitics.eu, συμμετείχε σε αρκετά μοντέλα προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών (MUNs) καθώς και λοιπά εκπαιδευτικά σεμινάρια (νομικής, πολιτικής, στρατιωτικής και λοιπής φύσεως) ενώ την περίοδο 2017 – 2018 πραγματοποίησε 8μηνη άσκηση στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Από το 2020 ξεκίνησε να συνεργάζεται ως αρθρογράφος με το περιοδικό «Στρατιωτική Ιστορία». Επί του παρόντος παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα: «Διεθνές Δίκαιο και Διπλωματικές Σπουδές.». Μιλάει αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά, ενώ του αρέσει η ιστορία, η λογοτεχνία και η ποίηση.


Ερευνητική Ομάδα


Ο Φοίβος Βούλγαρης είναι τριτοετής φοιτητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Η SAFIA και η συγγραφή ερευνών είναι κάτι καινούριο για αυτόν αλλά είναι γεμάτος διάθεση και ενθουσιασμό για να επιτελέσει το νέο του έργο ως ερευνητής της Ομάδας Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής. Η πρώτη του επαφή με τα διεθνή ζητήματα ήταν ένα Model United Nations στην δευτέρα λυκείου και από εκεί και έπειτα οι εξελίξεις, παρούσες, παρελθούσες και μελλοντικές, τον συναρπάζουν και ιδιαίτερα η επιρροή που αυτές έχουν στην ζωή των ανθρώπων. Ενδιαφέρεται για μια πληθώρα θεμάτων μεταξύ των οποίων είναι η ΚΕΠΠΑ, ο ανταρτοπόλεμος και η διαχείριση κρατικής εικόνας.

Ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης γεννήθηκε το 1994. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης με κατεύθυνση Πολιτική Επιστήμη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Εκπροσώπησε το τμήμα του ως υπότροφος του Κέντρου Νοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, σε Ελλάδα και HΠΑ. Έχει δηλώσει συμμετοχή σε πληθώρα εκδηλώσεων, συνεδρίων, προσομοίωσεων και δραστηριοποιείται ενεργά στον κλάδο του εθελοντισμού. Στα ενδιαφέροντα του συγκαταλέγονται θεματικές σε ζητήματα Ασφάλειας, Διεθνών Σχέσεων, Διενέξεων, Γεωπολιτικής και Γεωγραφίας καθώς και πληθώρα θεματικών στη πολιτική επιστήμη και κοινωνική πολιτική. Η αγάπη του για την αρθρογραφία, την έρευνα και την αναζήτηση της αλήθειας τον οδήγησε να ενταχθεί στην ομάδα αρθρογραφίας της SAFIA για πρώτη φορά.

Η Βασιλική Καϊδαντζή είναι απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ με Κατεύθυνση τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Έχει παρακολουθήσει στις Sciences Po, Summer School με θεματική “Human Security”. Έχει λάβει μέρος σε διάφορες προσομοιώσεις Διεθνών και Περιφερειακών Οργανισμών, έχει ασκήσει την πρακτική της στο Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς επίσης και στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην UNESCO, στο Παρίσι. Υπήρξε ερευνήτρια στο ΚΕΔΙΣΑ, σε θέματα Στρατηγικής, Ασφάλειας και Διεθνών Σχέσεων, ενώ μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, καθώς επίσης αναλαμβάνει και την προώθηση του Ινστιτούτου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Χειρίζεται την Αγγλική, την Γαλλική και την Κινεζική γλώσσα. Μεταξύ άλλων ασχολείται με διάφορες ακτιβιστικές δράσεις στο πλαίσιο του Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας ενώ παράλληλα αποτελεί συνιδρύτρια του Human Security Network, ένα δίκτυο με στόχο την ανάλυση, την έρευνα και την προώθηση των 7 Insecurities σε παγκόσμια κλίμακα. Στόχος της είναι να συνεχίσει με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διεθνή Ασφάλεια και την Στρατηγική.

Ο Δημήτριος Καράμπαλης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα από το 1998. Είναι επί πτυχίω φοιτητής του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση στις Ιστορικές, Κοινωνικές, Στρατηγικές Σπουδές και Γεωπολιτική. Πέραν της μητρικής του γλώσσας, της ελληνικής, χειρίζεται την αγγλική, γαλλική και τουρκική γλώσσα. Έχει λάβει μέρος σε πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων επιμορφώσεως σχετικά με το επιστημονικό αντικείμενο του. Στο επίκεντρο των ερευνητικών ενδιαφερόντων του εντάσσονται, μεταξύ άλλων, ζητήματα Γεωπολιτικής, Γεωστρατηγικής, Άμυνας και Διεθνούς Ασφάλειας. 


Ο Κώστας Κοντζάς είναι πρωτοετής φοιτητής του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Ανήκει στην Ερευνητική Ομάδα Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής της SAFIA. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στον τομέα της διεθνούς πολιτικής, στις εσωτερικές εξελίξεις των ευρωπαϊκών κρατών καθώς επίσης και στη θέση της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή. Είναι άριστος γνώστης της αγγλικής γλώσσας και παράλληλα κάνει τα πρώτα του βήματα στην γαλλική.

Ο Θανάσης Κωστόπουλος είναι τελειόφοιτος φοιτητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην κατεύθυνση των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Έχει συμμετάσχει σε σειρά σεμιναρίων σχετικά με τα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και τις Στρατηγικές Σπουδές, ενώ στα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η σύγχρονη διεθνής και ελληνική Πολιτική Ιστορία, οι Σπουδές Ασφάλειας, το Διεθνές και το Ενωσιακό Δίκαιο καθώς και η μελέτη των τακτικών των ομάδων πίεσης και συμφερόντων στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Ομιλεί άριστα τα αγγλικά, ενώ κατέχει ένα επαρκές επίπεδο στα ιταλικά και τα γαλλικά. 

Ο Μάριος Λουφίρ είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Εξειδίκευση στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές) και μεταπτυχιακός φοιτητής του ΠΜΣ Διεθνούς Δικαίου και Διπλωματικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει μετάσχει σε προσομοιώσεις διεθνών και ευρωπαϊκών οργάνων και χειρίζεται πέραν της ελληνικής, την γαλλική, την αγγλική και την γερμανική.Η πρώτη του επαφή με την SAFIA έλαβε χώρα την φετινή χρόνια και ελπίζει πως με το πάθος του για την διπλωματική ιστορία και τις διεθνείς σχέσεις, θα μπορέσει να προσφέρει πολλά στην μεγάλη αυτή επιστημονική οικογένεια.

Η Πολυξένη Μαρίνα Πολύζου είναι επί πτυχίω φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Κατά την διάρκεια της φοίτησής της, τα ζητήματα ασφάλειας ήταν αυτά που κέντρισαν το ενδιαφέρον της. Έτσι, με το πέρας των προπτυχιακών σπουδών της, επιθυμεί την εκπόνηση μεταπτυχιακού προγράμματος σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού στον τομέα της ασφάλειας και διαχείρισης κρίσεων. Ομιλεί αγγλικά και γαλλικά. Ως φοιτήτρια έχει παρακολουθήσει αριθμό συνεδρίων, ενώ έχει ασχοληθεί με τον εθελοντισμό. Αγαπάειτα ταξίδια καθώς επίσης ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία. Μέσω τηςSAFIA στοχεύει να αναπτύξει περαιτέρω τις ικανότητες της στη συγγραφή ερευνώνκαι αναλύσεων.

Η Κωνσταντίνα Μόδα είναι φοιτήτρια επί πτυχίω στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά σεμινάρια ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος. Διαθέτει άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας ενώ παρακολουθεί μαθήματα γαλλικών. Φέτος, αποτελεί για πρώτη φορά μέλος της ερευνητικής ομάδας των Διεθνών Σχέσεων της Safia. Ο τομέας της έρευνας και της ανάλυσης καθώς και η δυνατότητα προσέγγισης και επισκόπησης ποικίλων και καίριων ζητημάτων που άπτονται των Διεθνών Σχέσεων και της εξωτερικής πολιτικής αποτέλεσαν σημαντικά κίνητρά συμμετοχής. Μέσω αυτής, φιλοδοξεί στην περαιτέρω εμβάθυνση των γνώσεων της, στη διεύρυνση των πνευματικών της οριζόντων και στη συνακόλουθη προσωπική της εξέλιξη. Διαθέτει ομαδικό και συνεργατικό πνεύμα.

Η Χρυσάνθη Μπρούζου είναι τεταρτοετής φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει επιλέξει ως κατεύθυνση το Διεθνές Δίκαιο, τομέα στον οποίον θα ήθελε να δραστηριοποιηθεί μετά το πέρας των σπουδών της. Έχει λάβει μέρος σε διάφορα σεμινάρια και συνέδρια πολιτικού περιεχομένου, και το ενδιαφέρον της έχουν τραβήξει τα ζητήματα στρατηγικής, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διπλωματίας, ενώ έχει έντονη περιβαλλοντική συνείδηση. Τέλος, ομιλεί αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Φέτος ξεκινά η συνεργασία της με την SAFIA καθώς θα αποτελέσει μέρος της ερευνητικής ομάδας διεθνών σχέσεων και εξωτερικής πολιτικής.

Η Χριστίνα Σωτηροπούλου είναι επί πτυχίω φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστήμιου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει ακολουθήσει την κατεύθυνση των Διεθνών Σχέσεων και ενδιαφέρεται ως επί το πλείστον για ζητήματα στρατηγικής, ασφάλειας, διεθνούς πολιτικής και ενόπλων συρράξεων. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά, ενώ τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί και μαθήματα Κορεάτικων. Έχει συμμετάσχει σε εθελοντικές οργανώσεις ποικίλων θεματικών, ενώ από το 2019 αρθρογραφεί για τον Όμιλο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων. Εντός του 2021 αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στο Ελληνικό Προξενείο στο Αμβούργο μέσω του προγράμματος Erasmus+. Παράλληλα, ενδιαφέρεται για καλλιτεχνικά ζητήματα και πιο συγκεκριμένα ασχολείται με την προώθηση ενός art project στα social media.

Ο Γιάννης Τσικαλάκης γεννήθηκε το 2000 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Είναι τριτοετής φοιτητής στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Η επαφή του με την έρευνα και την αρθρογραφία ξεκίνησαν τον Μάιο του 2020, όταν άρχισε να γράφει για τον Όμιλο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων και επεκτάθηκε τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, με την ένταξη σε ερευνητική ομάδα της SAFIA για Διεθνείς Σχέσεις και Εξωτερική Πολιτική. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων, συνεδρίων και ομιλιών σχετικών με τον επιστημονικό αντικείμενο των σπουδών του, ενώ παράλληλα διατηρεί και στενές σχέσεις με εθελοντικές δράσεις.

Η Ελευθερία Μαρία Φλώρου είναι τριτοετής φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.  Μιλάει δυο ξένες γλώσσες, αγγλικά και γαλλικά και της αρέσει ο αθλητισμός. Το ενδιαφέρον της για τα διεθνή ζητήματα και τις σχέσεις μεταξύ των κρατών την ώθησε να επιλέξει αυτή τη σχολή, αλλά και την ερευνητική ομάδα της SAFIA με την οποία ήρθε πρώτη φορά σε επαφή φέτος, προκειμένου να εμβαθύνει περισσότερο και να αρθρογραφήσει για ζητήματα που την απασχολούν. Έτσι συμμετέχει στην ομάδα Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής πολιτικής της SAFIA για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21.  Είναι άτομο με ομαδικό πνεύμα και επιμονή και εργάζεται σκληρά για την επίτευξη των στόχων της.

Η Γεωργία Φραγκάκη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκησε στη Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Οργανισμών του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Ενδιαφέρεται για το Διεθνείς Σχέσεις, την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. και τη Διπλωματία, γι’ αυτό και έχει συμμετάσχει σε προσομοιώσεις ευρωπαϊκών και διεθνών οργάνων με διάφορες θεματικές. Αγαπά τα ταξίδια και τη γνωριμία με νέους πολιτισμούς.

Ο Αλέξανδρος Φυσέκης είναι τεταρτοετής φοιτητής του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου  Πανεπιστημίου με κατεύθυνση στις Διεθνείς Σχέσεις. Ταυτόχρονα, είναι Δόκιμος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, στον Τομέα Ευρωατλαντικών Μελετών,  στην Ομάδα Αμερικανικής Πολιτικής. Επίσης, είναι αρθρογράφος στον Όμιλο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων. Του αρέσουν πολύ τα ταξίδια και έχει συμμετάσχει στο Πρόγραμμα ERASMUS κατά το έτος 2019-2020, στο Βουκουρέστι. Μετά την επιστροφή του, συμμετείχε ως εθελοντής στο ESN του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομιλίες και σεμινάρια, τα οποία αφορούν τις Διεθνείς Σχέσεις. Ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά.  Η επαφή του με την SAFIA έγινε, ώστε να εμβαθύνει περισσότερο τις γνώσεις του στις Διεθνείς Σχέσεις και να ασχοληθεί με ζητήματα της επικαιρότητας.