ΟΜΑΔΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


Συντονιστές Ερευνητικών Ομάδων

Ο Φοίβος Βούλγαρης γεννήθηκε το 2000 στην Αθήνα. Σήμερα βρίσκεται στο τέταρτο έτος των σπουδών του στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Την περασμένη χρονιά συμμετείχε στην Ομάδα Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής ως ερευνητής και φέτος έχει την χαρά να την συντονίζει. Ο εν λόγω συντονιστής εξακολουθεί να διακατέχεται από ενθουσιασμό για τις Διεθνείς Σχέσεις και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τομείς της εικόνας κρατών, της ΚΕΠΠΑ και της ποιοτικής μεθόδου έρευνας στις πολιτικές επιστήμες εν γένει. Επιπλέον, η γεωγραφική περιφέρεια που τον συναρπάζει περισσότερο είναι αυτή του Ινδο-ειρηνικού (Indo-Pacific). Τέλος, πέρα από τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα, του αρέσουν η λογοτεχνία και τα επιτραπέζια, γνωρίζει ικανοποιητικά αγγλικά και προσπαθεί να μάθει γαλλικά.

Ο Ζήσης Κύργος γεννήθηκε το 1995 στη Λάρισα. Είναι στέλεχος οικονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας από το 2018. Είναι απόφοιτος της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας και του μεταπτυχιακού προγράμματος Διαχείρισης Κρίσεων του Πανεπιστημίου του Μπόλτον με εξειδίκευση στον τομέα υγείας και το μεταναστευτικό. Κατέχει δίπλωμα εξειδίκευσης στην Ανάλυση Άμυνας και Ασφάλειας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ γνωρίζει την αγγλική σε επαγγελματικό και τη γερμανική σε βασικό επίπεδο. Τα ερευνητικά και ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την εθνική ασφάλεια και τις διεθνείς σχέσεις.


Α’ Ερευνητική Ομάδα Μελέτης

Ονομάζεται Ασημίνα Νικολέτα Διανέλλου και κατάγεται από τον Βόλο, είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό ακαδημαϊκών σεμιναρίων στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων και γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η Άμυνα και η Ασφάλεια, η Γεωπολιτική, η Στρατηγική και η Πληροφόρηση.


Η Αντωνία Παππά διανύει το τέταρτο έτος σπουδών της στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει επιλέξει την κατεύθυνση των Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών στα πλαίσια της ακαδημαϊκής της εκπαίδευσης και ως εκ τούτου τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν κατά κόρον τις διεθνείς και ευρωπαϊκές πολιτικές εξελίξεις, την διαχείριση διεθνών διενέξεων καθώς και το διεθνές δίκαιο. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια καθώς και σε προσομοιώσεις διεθνών και περιφερειακών οργάνων. Παράλληλα, διεκπεραιώνει την πρακτική της ως Ερευνήτρια Διεθνών Σχέσεων στον Ινστιτούτο Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων. Ομιλεί άριστα την Αγγλική γλώσσα και έχει πολύ καλή γνώση της Γαλλικής γλώσσας. Η επαφή της με την SAFIA λαμβάνει χώρα μόλις φέτος, αποτελώντας μέλος της Ερευνητικής Ομάδας Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής.


Η Κατερίνα Μαλούχου είναι δευτεροετής φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Η ενασχόλησή της με την SAFIA ξεκίνησε από το πρώτο κιόλας εξάμηνο των σπουδών της, με την ένταξή ως ερευνήτρια στην ομάδα Διεθνούς Δικαίου του Οργανισμού. Από τότε αποτελεί ενεργό μέλος του Οργανισμού, έχοντας συμμετάσχει στις περισσότερες δράσεις του για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, με τελευταία τη συμμετοχή της ως βουλευτή στο 24ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων, στην επιτροπή “Ελευθερία του λόγου: Big Tech & Κυβερνήσεις”. Αγαπάει πολύ τα ταξίδια και ενδιαφέρεται για την μελέτη θεμάτων παγκόσμιου ενδιαφέροντος, και κυρίως εκείνων που άπτονται του Διεθνούς Δικαίου, των Διεθνών Σχέσεων και της Εξωτερικής Πολιτικής. Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά.


Ο Αχιλλέας Τσιργής είναι προπτυχιακός -τριτοετής- φοιτητής στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Του αρέσουν οι γλώσσες και μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ρωσικά. Ασχολείται με θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και ιδιαίτερα με την Ευρωπαϊκή ατζέντα, τις διεθνείς σχέσεις και την στρατηγική. Στα μεγαλύτερα χόμπι του συμπεριλαμβάνεται ο αθλητισμός και συγκεκριμένα η υδατοσφαίριση και το μπάσκετ, τόσο ως αθλητής όσο και ως φίλαθλος, καθώς και η ανάγνωση βιβλίων, κυρίως διεθνούς – πολιτικής – οικονομικής φιλοσοφίας. Στα κείμενά του στοχεύει πάντα να αναλύει θέματα μέσα σε ένα επιστημονικό θεωρητικό πλαίσιο ουδετερότητας και τεκμηρίωσης.


Ο Ιωάννης Δεγαΐτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδάζει στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τέταρτο έτος. Έχει υπάρξει ενεργό μέλος πολλών ΜΚΟ και εθελοντικών οργανώσεων, όπως η Διεθνής Αμνηστία κι η Greenpeace Greece. Ασχολείται με τη ρητορική, τη διαπραγμάτευση και έχει πάθος με την πολιτική επιστήμη και την ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία. Ομιλεί αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά.


Η Τσαμούλου Ευαγγελία είναι δευτεροετής φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε μια σειρά ακαδημαϊκών σεμιναρίων και εκδηλώσεων. Η πρώτη της επαφή με την SAFIA ήταν μέσω του σεμιναριακού κύκλου «2020: Η αποτίμηση μιας ιστορικής χρονιάς» κι έπειτα με τη συμμετοχή της ως βουλευτής στο 24ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων, στην επιτροπή “Agenda 2030: Η Αφρική ως παγκόσμια δύναμη του μέλλοντος; ”. Στα ενδιαφέροντα της συγκαταλέγονται οι διεθνείς σχέσεις, τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι ξένες γλώσσες, τα ταξίδια και ο εθελοντισμός. Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.


Η Νάζια Αζίμ είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Αυτό το διάστημα κάνει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα πάνω στην διπλωματία στην Πολωνία. Τα κύρια ενδιαφέροντα είναι κυρίως η Μέση Ανατολή και γενικότερα η Ασία. Στο μέλλον θέλει να ασχοληθεί με την επίλυση συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Ο Γεώργιος Τσιάλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1999. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών, για ένα διάστημα φοίτησε στο Sciences Po Lille ως διεθνής φοιτητής. Κατέχει δίπλωμα άριστης γνώσης της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην μελέτη των πολιτικών συστημάτων και στην σχέση μεταξύ πολιτικών και δικαιϊκών συστημάτων. Παρακολουθεί διάφορα επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια. Τα τελευταία χρόνια διατελεί πολιτικός αναλυτής στον Όμιλο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων (ΟΔΕΘ). Γνώμονας της ερευνητικής του δραστηριότητας είναι η επιθυμία, η προσπάθεια και η στόχευση έτσι ώστε οι αναλύσεις και η έρευνά του να χαρακτηρίζονται από πνεύμα αξιολογικής ουδετερότητας και ορθά δομημένης συλλογιστικής πορείας.


Β’ Ερευνητική Ομάδα Μελέτης

Ονομάζεται Αλέξης Βασίλης Τσανός, είναι  19 ετών (γεννήθηκε το 2002)  και έχει μεγαλώσει και ζει στην Αθήνα. Είναι δευτεροετής φοιτητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά  και ένα από τα αντικείμενα που του τράβηξε περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν οι διεθνείς σχέσεις. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές προσομοιώσεις οργάνων του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατέχει τη θέση του Delegations Manager στον Όμιλο MUN του Πανεπιστημίου Πειραιά. Ακόμη του αρέσει η εκμάθηση ξένων γλωσσών αλλά και να ασχολείται με τις τέχνες , κυρίως τη ζωγραφική και τη μουσική. Τέλος, αν και  δεν έχει μεγάλη εμπειρία στην διεξαγωγή και συγγραφή ερευνών ανυπομονώ να αποκτήσει πληθώρα νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών ως μέλος της ερευνητικής ομάδας Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής πολιτικής.


Η Αλεξάνδρα Ιωάννου είναι τεταρτοετής φοιτήτρια τους τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είχε την ευκαιρία, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, να φοιτήσει για ένα εξάμηνο στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Τουλούζης (Sciences Po Toulouse). Έτσι, πέρα από τα αγγλικά ως ξένη γλώσσα, βελτίωσε και ομιλεί τα γαλλικά, ενώ παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα ισπανικών. Στα ενδιαφέροντά της συμπεριλαμβάνονται ο εθελοντισμός, η αρθρογραφία και η παρακολούθηση ημερίδων, σεμιναρίων και  webinar που σχετίζονται με διεθνή και εγχώρια πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα. Μέσα από την συμμετοχή της στην SAFIA, ευελπιστεί να εξερευνήσει κυρίως τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στον ευρωπαϊκό χώρο.


Ο Μάριος Καπουσούζης είναι τριτοετής φοιτητής στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Παράλληλα, πραγματοποιεί ερευνητική πρακτική άσκηση στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΙΔΟΣ). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα άπτονται των Διεθνών (Οικονομικών) Σχέσεων, της Εξωτερικής Πολιτικής και της Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας. Κατέχει άριστη γνώση της Αγγλικής και πολύ καλή της Ιταλικής. Αγαπάει τα ταξίδια, την μουσική και τον κινηματογράφο.


Ονομάζεται Μαρία Πανούχου και είναι τριτοετής φοιτήτρια στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μιλάει αγγλικά σε άριστο επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνει την σερβοκροατική και την αραβική γλώσσα. Έχει συμμετάσχει σε μια σειρά συνεδρίων και σεμιναρίων που εμπίπτουν στα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα (Διεθνές Δίκαιο, Διπλωματία, Διεθνείς Σχέσεις και Εξωτερική Πολιτική) και παράλληλα εργάζεται εθελοντικά στο Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού. Ο λόγος που την ώθησε να ενταχθώ στην Ερευνητική Ομάδα Μελέτης Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής της SAFIA το έτος 2020-2021 δεν είναι άλλος από το ερευνητικό της ενδιαφέρον για θέματα που άπτονται των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.


Η Σταυρίνα Χούσου είναι πρόσφατη απόφοιτη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Φοίτησε για ένα εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο του Sciences-Po της Lille, στην Γαλλία στο τμήμα Civics and Politics μέσα από το πρόγραμμα Erasmus. Παράλληλα έχει ενταχθεί ως δόκιμη ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, και ασχολείται με την αρθρογραφία και τον εθελοντισμό σε φοιτητικούς οργανισμούς Διεθνών Σχέσεων και προώθησης του ακαδημαϊκού προσανατολισμού. Ομιλεί την αγγλική σε επαγγελματικό επίπεδο και τη γαλλική σε βασικό. Στα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα εντάσσονται η εξελισσόμενη φύση και ταυτότητα της ΕΕ, καθώς και η πολιτική οπτική των Νέων Τεχνολογιών και της Ψηφιοποίησης.   Σε αυτό το δεύτερο έτος της στην SAFIA, ευελπιστεί να εντρυφήσει σε ζητήματα της εργαλειοποίησης και γεωπολιτικών προεκτάσεων της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Συγκέντρωσης ψηφιακών Δεδομένων ως ερευνήτρια διεθνών σχέσεων.


Ονομάζεται Μεταξάς Ιωάννης και κατάγεται από τη Λάρισα. Είναι επί πτυχίω φοιτητής του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στο τέταρτο έτος των σπουδών του, αποφάσισε να διαλέξει τη δέσμη του Διεθνούς Δικαίου. Το ενδιαφέρον του για τις διεθνείς σχέσεις μεγιστοποιήθηκε μέσα από τη συμμετοχή του, σε πλήθος προσομοιώσεων των επιτροπών των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και παγκόσμιων συνεδρίων σχετικών με την ευρωπαϊκή περιφερειακή ανάπτυξη (ERSA Congresses) τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα, περιστρέφονται γύρω από τη συνύφανση των Διεθνών Σχέσεων, με τη θρησκεία, το κοινωνικό φύλο, αλλά και τα mega events. Μιλάει δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γαλλικά. Λατρεύει τα ταξίδια, καθώς μέσα από αυτά, του δίνεται η δυνατότητα να έρθει σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς, να ανοίξει τους ορίζοντές του, και να βγαίνει έξω από το comfort zone μου. Αρέσει σε %d bloggers: