ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ


Συντονίστρια Ερευνητικής


Η Αθανασία Τριάντου είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου ακολούθησε τον τομέα της Εγκληματολογίας. Έπειτα, επέλεξε να κάνει το μεταπτυχιακό της (LL.M.) στη Νομική Σχολή Αθηνών, και συγκεκριμένα στην Εγκληματολογία και την Αντεγκληματική Πολιτική. Έχει κάνει πρακτική άσκηση στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ενώ έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων πάνω στην Εγκληματολογία και το Ποινικό Δίκαιο. Στα άμεσα σχέδιά της είναι η παρακολούθηση επιμορφώσεων από κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού στους τομείς του διεθνούς ποινικού δικαίου και του διεθνούς δικαίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι που θα τη φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην εκπόνηση του διδακτορικού της μελλοντικά. Ο τομέας της έρευνας την ενδιαφέρει ιδιαίτερα, καθώς συμμετέχει και στο Εργαστήριο Δικαστικής Ψυχολογίας του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.). Η πρώτη της επαφή με τη SAFIA έγινε το περασμένο ακαδημαϊκό έτος, συμμετέχοντας ως ερευνήτρια στην Ερευνητική Ομάδα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Ζητημάτων.


Ερευνητική Ομάδα


Η Βίκυ Γεωργακοπούλου είναι τελειόφοιτη του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Η πρώτη της επαφή με την SAFIA ήταν με την συμμετοχή της στο 21ο και 22ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων ως Βουλευτής. Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσής της έχει εξειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή, θεωρώντας ότι η κοινωνική πολιτική για την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα χρήζει άμεσων καινοτόμων αλλαγών,  καθώς επίσης και στην  Ψυχολογία, με επίκεντρο – μεταξύ άλλων – την μελέτη τομέων όπως: η Εξελικτική Ψυχολογία: Γνωστική και Συναισθηματική ανάπτυξη, η Εξελικτική Ψυχοπαθολογία για παιδιά και εφήβους. Τέλος, έχει ασχοληθεί με τις Διαπολιτισμικές Θεωρήσεις και Εφαρμογές στην Εκπαίδευση και την Υποστήριξη των Μεταναστών και των Προσφύγων στην Ελλάδα.

H Τατιάνα Δασκάλου είναι τεταρτοετής φοιτήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τομείς ενδιαφέροντός της είναι κυρίως το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, το Ευρωπαϊκό και το Εταιρικό Δίκαιο. Συγχρόνως παρακολουθεί επιμορφωτικά συνέδρια και συμμετέχει διαγωνισμούς αντίστοιχων θεματικών. Έκανε την πρακτική της στο Υπουργείο Εξωτερικών και μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά. Είναι πρέσβειρα της βιώσιμης μόδας μέσω του Fashion Revolution Greece, όπου είναι Social Media Coordinator. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με τη μουσική και τη συγγραφή. 

Ο Κωνσταντίνος Καραλαριώτης είναι τριτοετής φοιτητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις, έχει ασχοληθεί ενεργά με τη διοργάνωση TEDx ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα συνέργαζεται με Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών ως Project Manager και Proposal Writer. Αγαπά τα ταξίδια και τις εμπειρίες που αυτά προσφέρουν, ενώ απολαμβάνει τη συναναστροφή με τους ανθρώπους. Εκδηλώνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία σε ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο και την κοινωνία, ενώ πιστεύει στην ανθρώπινη δυναμική και την αλλαγή που αυτή μπορεί να φέρει.

Η Μαρία Κράνη είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου καθώς και απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ακόμη, ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Εγκληματολογική Ψυχολογία. Μιλά άπταιστα τα Αγγλικά και σε πολύ καλό επίπεδο τα Γαλλικά. Στα ενδιαφέροντα της περιλαμβάνονται θέματα που αφορούν την επιστήμη της εγκληματολογίας, καθώς επίσης και ζητήματα κοινωνικού και ανθρωπιστικού περιεχομένου. Αυτόν τον καιρό, επιχειρεί να κάνει τα πρώτα επιστημονικά της βήματα, κυρίως αρθρογραφώντας. Εντάχθηκε στην οικογένεια της Safia ως ερευνήτρια τον Φεβρουάριο 2020.

Η Στέλλα Μίτιλη είναι φοιτήτρια στη Νομική Σχολή στο ΕΚΠΑ. Λατρεύει την μουσική, τα ταξίδια και τις ταινίες και έχει έντονο ενδιαφέρον για κοινωνικά, νομικά, διεθνή και φιλοσοφικά ζητήματα. Έχει αποτελέσει ενεργό εθελοντικό μέλος της AIESEC, του Offline Post και του Make a wise, καθώς και είχε συμμετοχή στην Elsa. Έχει συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα Erasmus+ στο Τορίνο και σε πληθώρα φοιτητικών συνεδρίων και έχει αποτελέσει ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρο του ΠΣΝΘ. Οι προηγούμενες επαφές της με τη SAFIA ήταν ως βουλευτής στο 23ο ΠΚΝ και ως μέλος στην Ερευνητική Ομάδα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Ζητημάτων 2019-20, ενώ παράλληλα έχει παρακολουθήσει διάφορες δράσεις της. Τώρα από τη θέση της ερευνήτριας στην ομάδα Κοινωνικών Ζητημάτων ελπίζει να συμβάλλει ενεργά στο έργο της.

Η Κωνσταντίνα Μπριόλα γεννήθηκε το 1997 στην Αλεξανδρούπολη και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Οικονομικών, στο μεταπτυχιακό με τίτλο «Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας» στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε μια σειρά ακαδημαϊκών σεμιναρίων, εκδηλώσεων και προσομοιώσεων. Το ενδιαφέρον της εστιάζεται σε θέματα δημοσίων σχέσεων, marketing, R&D, επιχειρηματικότητας και χάραξης πολιτικής στον χώρο της υγείας. Με τη SAFIA ήρθε σε επαφή 2018, συμμετέχοντας ως ερευνήτρια στην ομάδα των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Ζητημάτων.

Η Αντωνία Στεργίου είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Η πρώτη της επαφή με τη SAFIA ήταν το Μάρτιο του 2015, όταν και συμμετείχε ως βουλευτής στο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων . Μετά το πέρας των σπουδών της κατευθύνθηκε στην αρθρογραφία και συγκεκριμένα στη συντακτική ομάδα του ελληνικού ΛΟΑΤΚΙ+ περιοδικού Antivirus Magazine. Ασχολείται σε τακτική βάση με πληθώρα κοινωνικών θεμάτων, όπως ο φεμινισμός, τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, οι πολιτικές ισότητας κ.α. Η διαρκής ανάγκη της για εξέλιξη πάνω στις θεματικές φύλου την οδήγησε, επίσης, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου παρακολουθεί ένα ετήσιο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα πάνω στην Κοινωνιολογία του Φύλου. Ταυτόχρονα, έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ συμμετέχει ενεργά και στην ομάδα του Δικτύου Φύλου της Διεθνούς Αμνηστίας Ελλάδος.

Η Κατερίνα Στυλιανουδάκη είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας BSc Hons, πρώτης τάξεως του Cardiff Metropolitan University. Εκπόνησε την πτυχιακή της σχετικά με τις διαφορές μεταξύ άγχους και ευεξίας ανάμεσα σε χρήστες κάνναβης και μη χρήστες κάνναβης. Επίσης, είναι μέλος του ερευνητικού κέντρου City Unity College και συμμετέχει στην ερευνητική διαδικασία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για τη διαχείριση του άγχους, τις τεχνικές χαλάρωσης και τη διαχείριση των κρίσεων πανικού μέσω της Γνωσιακής – Συμπεριφοριστικής Θεραπείας (CBT). Ακόμη, γνωρίζει θεραπευτικές τεχνικές μέσω της σωματικά επικεντρωμένης Gestalt. Έχει επίσης επικεντρωθεί στην ιατροδικαστική ψυχολογία μέσω σεμιναρίων ποικίλης θεματολογίας  έχει ολοκληρώσει ένα σεμινάριο γραφολογίας και επί του παρόντος πραγματοποιεί το μεταπτυχιακό της στην δικαστική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire. Επιπλέον, είναι εθελόντρια ψυχολόγος στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά και σύμβουλος ψυχικής υγείας στο ePsychology.com.