ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ


Συντονίστρια Ερευνητικής

Η Κωνσταντίνα Μπριόλα είναι αριστούχος απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστήμιου και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Π.Μ.Σ. «Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας», του τμήματος Οικονομικών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Το ενδιαφέρον της για τον κλάδο των σπουδών της την παρακινεί να παρακολουθεί συνεχώς σχετικά σεμινάρια και συνέδρια στον χώρο της υγείας. Τα ερευνητικά και επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν, μεταξύ άλλων, σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και πολιτικών υγείας. Παράλληλα, η  εθελοντική της εργασία σε μια σειρά οργανισμών την έχουν βοηθήσει στο να αποκτήσει γνώσεις σε τομείς όπως τις Δημόσιες Σχέσεις, την Έρευνα, τα Social Media και την Ανάλυση Δεδομένων. Ασχολείται σε καθημερινή βάση με τον εθελοντισμό, στελεχώνοντας οργανισμούς με βαθύ το αίσθημα προσφοράς, στο οποίο και αφιερώνει πολύ από τον ελεύθερο της χρόνο.  Με τη SAFIA ήρθε σε επαφή 2018, συμμετέχοντας ως ερευνήτρια στην ομάδα των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Ζητημάτων.


Ερευνητική Ομάδα Μελέτης

Ο Δημήτρης Μποφίλιος είναι τριτοετής φοιτητής Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Η γνωριμία του με την SAFIA έγινε μέσω της συμμετοχής του ως Βουλευτής στο 24ο ΠΚΝ. Είναι επαγγελματίας φωτογράφος, καθώς γεννήθηκε σε μία οικογένεια φωτογράφων και διατηρεί με τους γονείς του Studio  Φωτογραφίας στην Αγία Παρασκευή. Αγάπη του είναι η δημοσιογραφία και σε αυτόν το χώρο θα επιθυμούσε να ανελιχθεί επαγγελματικά. Έχει παρουσιάσει και επιμεληθεί πλήθος ερευνητικών ντοκιμαντέρ, το σημαντικότερο των οποίων πραγματεύεται τη ζωή του τεθνεώτος Ιστορικού Συγγραφέα και Επίτιμου Προέδρου του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων Ελλάδος, Δημητρίου Πρίγγουρη. Ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό και αυτό το διάστημα προσφέρει εθελοντική εργασία στα γραφεία μιας γνωστής ΜΚΟ, όπως και στα Κατηχητικά Σχολεία του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Παπάγου ως κατηχητής. Έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια και συνέδρια. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει στη Βουλή των Εφήβων. Τέλος, παίζει ντραμς, αρμόνιο και θέατρο. Κάνει καράτε και λατρεύει τους παραδοσιακούς χορούς, όπως τη λογοτεχνία και τη συγγραφή. 


Η Ντέντια Κρίστι τελειόφοιτη φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές πολιτικές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Την ενδιαφέρει η έρευνα γύρω από ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα καθώς και εκείνη που αφορά θέματα κοινωνικού χαρακτήρα. Έχει απασχοληθεί εθελοντικά σε δράσεις που ενισχύουν την βοήθεια και την προσφορά σε πρόσφυγες όπως η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών. Η γνωριμία μου με το SAFIA έγινε φέτος και στόχος της είναι να διευρύνει τους ορίζοντες της, να ασχοληθεί έμπρακτα με θέματα διεθνών και ευρωπαϊκών σχέσεων καθώς και να αναπτύξει και να καλλιεργήσει τις δεξιότητές της στην συγγραφή ερευνητικών εργασιών. Έχει ομαδικό πνεύμα, ικανότητα προσαρμοστικότητας και είναι ευέλικτη και ανοιχτή σε νέες ιδέες και προτάσεις.


Η Βαρβάρα Τσιρογιάννη είναι τελειόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα αποτελούν η πολιτική βία, τα ζητήματα φύλου, η δραστηριότητα της κοινωνίας των πολιτών και ο πολιτισμός. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την φωτογραφία.


Η Ελένη Βασιλειάδη είναι 23 ετών και απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει επίσης συμμετάσχει στο πλαίσιο των σπουδών της στο πρόγραμμα Erasmus+ φοιτώντας στο Uppsala Universitet της Σουηδίας. Τα δύο τελευταία χρόνια συμμετέχει ως leader στο πρόγραμμα ενδυνάμωσης νέων γυναικών WOMENTORS. Η αγαπημένη της ενασχόληση κατά τον ελεύθερό της χρόνο είναι η αστρονομία. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα άπτομαι της εκπαιδευτικής πολιτικής, της διεθνούς εκπαίδευσης, του κοινωνικού αποκλεισμού και των σπουδών φύλου. Συμμετέχει στη SAFIA για πρώτη φορά ως μέλος της ερευνητικής ομάδας κοινωνικών ζητημάτων, επιδιώκοντας την ερευνητική της εξέλιξη μέσω της συγγραφής επιστημονικών κειμένων στους τομείς που την ενδιαφέρουν.


Η Αλίκη Παπαγρηγορίου είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει άριστη γνώση αγγλικών και γαλλικών. Φέτος, θα είναι για πρώτη φορά μέλος της ερευνητικής ομάδας για κοινωνικά ζητήματα της SAFIA. Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός της για θέματα κοινωνικής πολιτικής, παρείχε εθελοντικά υπηρεσίες, για δύο μήνες, στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Επιπλέον, παρακολούθησε το πρόγραμμα “Law and Human Rights” του European Institute of Policy Research and Human Rights προκειμένου να εμπλουτίσει τις γνώσεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε σεμινάρια και συζητήσεις που αναφέρονταν σε κοινωνικά ζητήματα.


Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, γεννήθηκε και κατοικεί στο Μαρούσι. Σπουδάζει διεθνείς σχέσεις και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, και σπούδασε και ένα course στο Stanford University με τίτλο International Women’s Health and Human Rights. Ήταν βουλευτής στο μοντέλο Βουλής Ελλήνων (ΜΒΕ) 2021 και στο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων 2021 της SAFIA στην επιτροπή #MeToo: κάτι παραπάνω από σύγχρονες σουφραζέτες; Συμμετείχε ακόμη στον Ρητορικό Όμιλο, στον οποίο υπήρξε σε ομάδα διαπραγμάτευσης και ταυτόχρονα έχει το δικό του Think Tank Νέων, την Συμμαχία. Το τελευταίο διάστημα ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση στο Μαρούσι, καθώς συμμετέχει στο Forum Νέων και είναι στην εθελοντική ομάδα του δήμου. Στον ελεύθερο χρόνο του αρθρογραφεί και σχολιάζει την επικαιρότητα είτε στα social media, είτε σε ιστοσελίδες.


Η Ανθή Πανταζή είναι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και ημερίδες σχετικά με Διεθνή και Ευρωπαϊκά ζητήματα και μιλάει άριστα αγγλικά. Η πρώτη της επαφή με τη SAFIA ήταν μέσω του 24ου ΠΚΝ ως Βουλεύτρια στην επιτροπή “Ελευθερία του λόγου: Big Tech και Κυβερνήσεις”. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα προγράμματα ανταλλαγής νέων στο εξωτερικό στο πλαίσιο του Erasmus+ και ασχολείται με τη μουσική και ιδιαίτερα το τραγούδι. Την ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα διεθνή θέματα ασφάλειας, ειρήνης και conflict management αλλά και διάφορα ηθικοπολιτικά ζητήματα.


Η Πέρσα Σαλαχούρη ειναι πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατάγεται από την Ρόδο και κύρια ενδιαφέροντα της αποτελούν οι διεθνείς σχέσεις, τα κοινωνικά ζητήματα, η ιστορία και η φιλοσοφία. Παράλληλα ασχολείται με την ιστιοπλοΐα, τον εθελοντισμό και ταξιδεύει.


Αρέσει σε %d bloggers: