ΟΜΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ


Συντονίστρια Ερευνητικής


Η Σοφία Τσατσαρίδου είναι απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Η πρώτη της επαφή με την SAFIA έγινε στο 22ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων, με τη συμμετοχή της στην επιτροπή «Gender Gap εργασία και στην πολιτική». Έκτοτε, συμμετείχε ως συντονίστρια στο 23ο ΠΚΝ, αναλαμβάνοντας την νικήτρια επιτροπή «Οίκοι Αξιολόγησης: σύγκρουση συμφερόντων ή χείρα βοηθείας;». Στα πλαίσια της Ομάδας Έρευνας και Αρθρογραφίας, ασχολήθηκε με την έρευνα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Ζητημάτων, ενώ το προηγούμενο έτος επιτέλεσε την Υπεύθυνη ολόκληρης της Ομάδας και μέλος της Διοίκησης του Οργανισμού.


Ερευνητική Ομάδα


Ο Θοδωρής Αλογογιάννης είναι δευτεροετής φοιτητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Του αρέσουν πολύ τα ταξίδια, ενώ επιδιώκει να αποκτά συνεχώς νέες εμπειρίες. Έχει λάβει μέρος σε ποικίλους φοιτητικούς διαγωνισμούς, όπως το HULT Prize και το Athens Negotiations Tournament, όπου κατάφερε μάλιστα με την ομάδα του να περάσει στην τελική φάση. Παρακολουθεί διαρκώς επιχειρηματικά σεμινάρια και workshops, προκειμένου να βελτιώσει τις γνώσεις του στον συγκεκριμένο κλάδο. Μιλάει άριστα Αγγλικά και Γερμανικά, ενώ κατέχει και γνώσεις Ισπανικών. Φέτος, ξεκινάει την πορεία του στη SAFIA με τη συμμετοχή του στην Ομάδα Οικονομικών Θεμάτων.

Η Ασημίνα Αντωνίου είναι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Παράλληλα με τις σπουδές της, ασχολείται με τον εθελοντισμό στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενώ έχει υπάρξει ομιλήτρια σε τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή και σε συνέδριο της Youthnet Hellas. Επιπλέον, διατελεί Αντιπρόεδρος στην ομάδα MUN του πανεπιστημίου της, ενώ συμμετέχει σε προσομοιώσεις του ΟΗΕ και περιφερειακών οργανισμών. Φυσικά, το ενδιαφέρον της για ζητήματα οικονομικής φύσεως, στάθηκε η αφορμή για την συμμετοχή της στην ερευνητική ομάδα των Οικονομικών Θεμάτων της SAFIA για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η Βασιλική Βιτάκη είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό, καθώς, επίσης έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων. Επιπρόσθετα, έχει διακριθεί σε ποικίλους διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας, οικονομίας και καινοτομίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στα πεδία της Οικονομικής Μεγέθυνσης και των Οικονομικών της Καινοτομίας και Τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, η πρόσφατη εμπειρική της ανάλυση μελετά τους μηχανισμούς διάχυσης της τεχνολογικής γνώσης, την επίδραση των δαπανών Ε&Α στο ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών, αλλά και τον ρόλο της χρηματοδότησης και του αυξανόμενου χρέους στην καινοτομία των επιχειρήσεων. Συνεπώς, η SAFIA αποτελεί μια ευκαιρία για να διευρύνει την ερευνητική της εμπειρία και να αναπτύξει εις βάθος διάφορα οικονομικά ζητήματα.

Ο Χάρης Γαζής είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και είναι 23 ετών. Γεννήθηκε  και μεγάλωσε στην Αθήνα . Μιλάει αγγλικά και γερμανικά σε πολύ καλό επίπεδο. Μετά το πέρας των σπουδών του ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό. Παρακολουθεί τακτικά σεμινάρια, ημερίδες και e-learnings  σε θέματα που άπτονται των διεθνών σχέσεων και της στρατηγικής, της διεθνούς ασφάλειας, των διαπραγματεύσεων και της πάγκοσμιας πολιτικής οικονομίας. Αυτό το διάστημα συγκεκριμένα είναι αρθογράφος στο Offlinepost  και ερευνητικό μέλος στην SAFIA ( Student Association For International Affairs). Τέλος, είναι αθλητής  βόλεϊ και έχει λάβει αρκετές διακρίσεις, αγαπάει τα ταξίδια, την μουσική, τον κινηματογράφο και την ανάγνωση βιβλίων.

Η Χριστίνα Γούρα είναι δευτεροετής φοιτήτρια του τμήματος Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Διοίκησης Συστημάτων εφοδιασμού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε ένα πλαίσιο ενίσχυσης των γνώσεων στα οικονομικά και τις επιχειρήσεις έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια,συνέδρια, κάποια από τα οποία έχουν και προεκτάσεις σε άλλους τομείς, όπως είναι η τεχνολογία, το δίκαιο, η ιατρική και ο κλάδος της γεωργίας. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε δύο επιχειρηματικούς διαγωνισμούς, έχει δουλέψει πάνω σε προσομοιωτές και έχει λάβει σημαντικά βραβεία. Πέραν της ελληνικής γλώσσας, έχει γνώση και της αγγλικής, της γαλλικής και της πολωνικής γλώσσας. Η σχέση της με την SAFIA ξεκινά το 2020, έπειτα από την παρακολούθηση ενός ενημερωτικού σεμιναρίου του οργανισμού και ξεκινάει πλέον μία όμορφη συνεργασία με τα μέλη της. 

Η Άννη Ντούβα είναι επί πτυχίω φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Στη διάρκεια των σπουδών της έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν τις διεθνείς σχέσεις καθώς και οικονομικού περιεχομένου ζητήματα. Με κατεύθυνση τις Οικονομικές σχέσεις, τα θέματα ενδιαφέροντος της άπτονται των οικονομικών με στενή σύνδεση των περιβαλλοντολογικών ζητημάτων καθώς την απασχολεί η κλιματική αλλαγή και η περιβαλλοντική διακυβέρνηση, όπου έχει επίσης παρακολουθήσει σχετικά σεμινάρια. Είναι επίσης κάτοχος πιστοποίησης στο πεδίο του Digital Marketing. Με την SAFIA ήρθε σε επαφή μόλις φέτος και είναι μέλος των ερευνητικών ομάδων Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Οικονομικών.


Ονομάζεται Ηλίας Τσακαγιάννης και σπουδάζει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει κάνει την πρακτική του άσκηση στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για ένα εξάμηνο. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε αρκετές προσομοιώσεις διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών και είναι μέλος σε αρκετές εθελοντικές οργανώσεις. Τον ενδιαφέρουν τα θέματα της πολιτικής, της οικονομίας και της διπλωματίας.