ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Συντονιστής Ερευνητικής

Ο Κωνσταντίνος Χιώτης είναι τριτοετής φοιτητής της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ασχολείται με τον θεσμό προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών (MUN) τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα και έχει συμμετάσχει επιτυχώς σε πολλούς ρητορικούς αγώνες. Κατέχει σε άριστο επίπεδο την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα, ενώ μιλάει και την ισπανική. Τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η έρευνα και, αυτό το ακαδημαϊκό έτος, από την θέση του συντονιστή της Ομάδας Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα προσπαθήσει να συμβάλλει στην ανάδειξη ενός πλήθους προβληματισμών σχετικά με το περιβάλλον, αλλά και τον ρόλο της διεθνούς κοινότητας στην επίλυσή τους.


Ερευνητική Ομάδα Μελέτης

Η Μαρία Κανάκη είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών και Οικονομικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η κατεύθυνση των μαθημάτων που συνάδουν με τα ενδιαφέροντα της είναι κυρίως οικονομικά, περιβαλλοντικά και ενεργειακά μαθήματα. Παράλληλα με τις παραπάνω σπουδές, φοιτά στο Aμερικάνικο κολλέγιο, κάνοντας minor σπουδές με αντικείμενο » Entrepreneurship Management». Ο συνολικός βαθμός της είναι 3,7. Κατέχει σε άριστο επίπεδο την αγγλική και γαλλική γλώσσα. Πέρα από τις ακαδημαϊκές ενασχολήσεις, ο προσκοπισμός και η εθελοντική συνεισφορά αποτελούν προτεραιότητα της. Αυτό το έτος, κύριος στόχος της είναι η εξέλιξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων της και η εξοικείωση με την σωστή και δομημένη ακαδημαϊκή έρευνα. Για την πραγμάτωση των στόχων αυτών έγινε μέλος στην EESTEC και στην ομάδα αρθρογραφίας της SAFIA με θέμα το περιβάλλον και την ενέργεια. 


Ο Κωνσταντίνος-Ραφαήλ Διαμαντάρας είναι τεταρτοετής φοιτητής Ηλεκτρολογικής Μηχανικής, ιδρυτής, εκλεγμένος Πρόεδρος του Robotics and Innovation Club του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ταυτόχρονα εκπαιδευόμενος Μηχανικός Αεροσκαφών. Έχει αποφοιτήσει από την Λεόντειο Σχολή Αθηνών και τρία Aviation & Flight Academy. Τα κύρια ενδιαφέροντά του είναι η μηχανική, η καινοτομία, η έρευνα, η ρομποτική, η αεροπορία, η βιωσιμότητα, το περιβάλλον και η ενέργεια, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμους σχετικούς διαγωνισμούς, όπου έχει λάβει και διακρίσεις, σεμινάρια και συνέδρια. Πρόσφατα υπήρξε μέντορας στη δράση <<Γνώρισε τον κόσμο του STEM>> και Κριτής σε Εθνικούς και Διεθνείς Διαγωνισμούς Ρομποτικής. Παράλληλα είναι SciCo (Science Communication) Ambassador, ενεργό μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της 5ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων στην Κύπρο και της Vox Fortis (Μικτής Χορωδίας Αποφοίτων Λεοντείου Σχολής Αθηνών). Από το καλοκαίρι του 2016 όπου συμμετείχε στην ΚΑ’ σύνοδο της Βουλής των Εφήβων και ήταν μέλος της επιτροπής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, συμμετέχει ενεργά σε προσομοιώσεις κοινοβουλίων και άλλων θεσμικών οργάνων. Η πρώτη του επαφή με τη SAFIA ήταν στις αρχές 2020 καθώς θα συμμετείχε στο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων εκείνης της χρονιάς το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε εξ’ αιτίας της Covid-19, έκτοτε συμμετέχει ενεργά στη SAFIA και τις δράσεις της.Ονομάζεται Τσακαγιάννης Ηλίας και είναι επί πτυχίω φοιτητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σε όλη την διάρκεια της φοιτητικής του ζωής έχω ασχοληθεί αρκετά με τον εθελοντισμό, τα συνέδρια MUN και την αρθρογραφία. Για το ακαδημαϊκό έτος 2021- 2022 αποφάσισε να ενταχθεί στην Ερευνητική Ομάδα Μελέτης «Περιβάλλοντος & Ενέργειας» του Οργανισμού ώστε να εξερευνήσει και αυτό το πεδίο ενδιαφέροντός του και να διεξάγει έρευνα.


Ονομάζεται Ευαγγελία Μαρία Κανάκη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και είναι φοιτήτρια 4ου έτους στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η πρώτη της επαφή με τα διεθνή και ευρωπαϊκά ζητήματα ήταν στο λύκειο μέσω ενός μοντέλου προσομοίωσης του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και μιας σχολικής εκδρομής στο Στρασβούργο. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντάσσονται οι θέματα διεθνούς σχέσεων και ασφάλειας, καθώς και ενεργειακά ζητήματα. Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά και αγαπάει τα ταξίδια στο εξωτερικό.


Αρέσει σε %d bloggers: