ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Συντονίστρια Ερευνητικής


Ονομάζεται Μαρία-Κωνσταντίνα (Μαριαντίνα) Λιλή-Κόκκορη, είναι απόφοιτος της Νομικής Αθηνών, με μεταπτυχιακό στο “Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο” (Νομική Αθηνών) και στο “Energy and Climate Law” (Παν/μιο Groningen), και πλέον εν ενεργεία δικηγόρος. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της, σπούδασε για ένα εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο του Trier, στη Γερμανία, μέσω του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ . Η αγάπη της για το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο περιβάλλοντος είναι διαρκής και ξεκίνησε ήδη από όταν συμμετείχε ως εθελόντρια για πολλά χρόνια σε διεθνείς ΜΚΟ, όπως η Greenpeace. Η πρώτη της επαφή με τη SAFIA ήταν το 2017, όταν συμμετείχε ως ερευνήτρια, όπου είχε τη δυνατότητα να συντάξει πολυπληθείς έρευνες υπό το πρίσμα του διεθνούς δικαίου. Έκτοτε, ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή και εκπόνηση άρθρων που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά της και άπτονται της επικαιρότητας, καθώς επίσης και με την υποστήριξη άρθρων και μελετών ξενόγλωσσων φορέων.


Ερευνητική ΟμάδαΗ  Ελένη Αλεξανδρή είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ενδιαφέρον της για τον κλάδο των σπουδών της την παρακινεί να παρακολουθεί συνεχώς σχετικά σεμινάρια και συνέδρια. Παράλληλα, τον τελευταίο χρόνο είναι community μέλος του οργανισμού thinkbiz. Άλλο ένα ενδιαφέρον της αποτελούν οι περιβαλλοντικές εξελίξεις και οι βιώσιμοι πόροι ενέργειας. Φέτος για πρώτη φορά εντάχθηκε στον οργανισμό της SAFIA  στην Ερευνητική Ομάδα Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να εμβαθύνει ενδότερα σε αυτά τα ζητήματα.

Ο Κωνσταντίνος-Ραφαήλ Διαμαντάρας είναι τεταρτοετής φοιτητής Ηλεκτρολογικής Μηχανικής και ταυτόχρονα  εκπαιδευόμενος Μηχανικός Αεροσκαφών. Έχει αποφοιτήσει από την Λεόντειο Σχολή Αθηνών και τρία Aviation &  Flight Academy. Τα κύρια ενδιαφέροντά του είναι η μηχανική, η καινοτομία, η έρευνα, η ρομποτική, η αεροπορία, η  βιωσιμότητα, το περιβάλλον και η ενέργεια, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα σχετικά σεμινάρια και συνέδρια.  Παράλληλα είναι SciCo (Science Communication) Ambassador, ενεργό μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της 4ης  Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων στην Κύπρο και της Vox Fortis (Μικτή Χορωδίας Αποφοίτων Λεοντείου Σχολής  Αθηνών). Από το καλοκαίρι του 2016 όπου συμμετείχε στην ΚΑ’ σύνοδο της Βουλής των Εφήβων και ήταν μέλος της  επιτροπής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, συμμετέχει ενεργά σε προσομοιώσεις κοινοβουλίων και άλλων θεσμικών  οργάνων. Η πρώτη του επαφή με τη SAFIA ήταν στις αρχές 2020 καθώς θα συμμετείχε στο 24ο Πανελλήνιο  Κοινοβούλιο Νέων το οποίο ακυρώθηκε εξ’ αιτίας της πανδημίας.

H Έλενα Μιχαήλου είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με κατέυθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαική Ολοκλήρωση. Η γνωριμία της με την SΑFIA έγινε  το ακαδημαϊκού έτος 2019 με την συμμετοχή της στο Ακαδημαϊκό Σεμινάριο “Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγική τον 21ο αιώνα” ενώ την φετινή χρονιά ανήκει στο ερευνητικό τμήμα του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το Διεθνές Δίκαιο με το οποίο θέλει να ασχοληθεί και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει υπάρξει μέλος της νεολαίας του  Greek Association for Atlantic and European Cooperation (G.A.A.E.C). Συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus+ με φοίτηση στο Université Toulouse 1 Capitole. Έχει άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας και επαρκή γνώση ιταλικών και γαλλικών. 

Η Ιωσηφίνα Μπακατσέλου είναι πτυχιούχος φοιτήτρια του τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο. Γνωρίζει άριστα αγγλικά και αρκετά καλά την γαλλική γλώσσα. Είναι πλέον μέλος της ομάδας SAFIA, στην ομάδα αρθρογραφίας με θεματολογία το Περιβάλλον και την Ενέργεια. Έχει πάθος με τα περιβαλλοντικά ζητήματα και είναι παράλληλα ενεργή εθελόντρια σε δυο ακόμα εθελοντικές ομάδες: το Fashion Revolution που ασχολείται κυρίως με την βιώσιμη μόδα και τους Greeners που αποτελεί πανεπιστημιακή περιβαλλοντική ομάδα, του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα ενδιαφέροντα της είναι η ιστιοπλοΐα, το τένις και τα ταξίδια.

Η Άννη Ντούβα είναι επί πτυχίω φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Στη διάρκεια των σπουδών της έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν τις διεθνείς σχέσεις καθώς και οικονομικού περιεχομένου ζητήματα. Με κατεύθυνση τις Οικονομικές σχέσεις, τα θέματα ενδιαφέροντος της άπτονται των οικονομικών με στενή σύνδεση των περιβαλλοντολογικών ζητημάτων καθώς την απασχολεί η κλιματική αλλαγή και η περιβαλλοντική διακυβέρνηση, όπου έχει επίσης παρακολουθήσει σχετικά σεμινάρια. Είναι επίσης κάτοχος πιστοποίησης στο πεδίο του Digital Marketing. Με την SAFIA ήρθε σε επαφή μόλις φέτος και είναι μέλος των ερευνητικών ομάδων Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Οικονομικών.


Η Παναγιώτα (Πένυ) Πασσάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ έχει γίνει δεκτή για να πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλάει 2 ξένες γλώσσες,αγγλικά και γαλλικά , αλλά πρόσφατα ξεκίνησε την εκμάθηση και των ιταλικών. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντά της περιλαμβάνονται οι διεθνείς και ευρωπαϊκές σχέσεις,τα περιβαλλοντικά ζητήματα και η οικολογία. Αγαπάει πάρα πολύ τα ταξίδια και την επαφή με άλλους πολιτισμούς και κουλτούρες, ενώ ιδανικά προτιμά να περνά τον ελεύθερο χρόνο της με εξορμήσεις στην φύση,ταξίδια στο εξωτερικό ή προσφέροντας εθελοντική βοήθεια σε κάποιο κοντινό καταφύγιο ζώων.

Η Δήμητρα Ραχμανίδη είναι δευτεροετής φοιτήτρια του τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επέλεξε τη συγκεκριμένη σχολή, καθώς την ενδιαφέρει ιδιαίτερα τόσο ο τομέας της τεχνολογίας τροφίμων όσο και εκείνος του περιβάλλοντος. Λατρεύει τα ταξίδια σε ορεινές περιοχές, στα οποία κάνει πεζοπορία, απολαμβάνοντας τη βιοποικιλότητα και τα φυσικά τοπία. Ομιλεί αγγλικά και γερμανικά. Φέτος ήρθε σε επαφή με τη ρομποτική, συγκεκριμένα με το 3Dprinting και το Arduino. Συμμετέχει στη SAFIA για πρώτη φορά ως μέλος της ερευνητικής ομάδας περιβάλλοντος και ενέργειας, επιδιώκοντας την προσωπική εξέλιξη της αλλά και τη συγγραφή επιστημονικών κειμένων που συνδέουν τον τομέα που ερευνά με τη παγκόσμια πραγματικότητα.


Ονομάζεται Ιωάννα Σινέμογλου και είναι 21 ετών. Είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Ασχολείται εθελοντικά και ακτιβιστικά με κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, ενώ προσφέρει εθελοντική εργασία σε διαφορετικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Η συστηματική ενασχόλιση της με την αρθρογραφία ξεκίνησε κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 με την εκπόνηση πρακτικής άσκησης στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης (ΕΚΕΚΔΑΑΔ) του Παντείου Πανεπιστημίου, με έμφαση σε θέματα Ανθρωπιστικών κρίσεων και Ανθρωπιστικού Δικαίου. Η σχέση της με τη SAFIA ξεκινά στο πρώτο έτος των σπουδών της με το 22ο ΠΚΝ και από τότε συμμετέχει ενεργά στις περισσότερες από τις δράσεις της Οργάνωσης, ενώ φέτος αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της SAFIA από τη θέση της Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων.