ΟΜΑΔΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΣ

Συντονίστρια Αρθρογραφίας

Η Κωνσταντίνα Μαύρου είναι 21 ετών και κατάγεται από τη Ρόδο, αν και τα τελευταία χρόνια λόγω σπουδών κατοικεί στην Αθήνα. Είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο τμήμα της Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση τους Δημοσίους Θεσμούς, ενώ παράλληλα, εξασκεί τη Δημοσιογραφία στο Ι.Ι.Ε.Κ. του Ant1. Κύρια ενδιαφέροντά της είναι η τεχνολογία, η ιστορία και η διεθνής και εγχώρια πολιτική. Πέρσι, συμμετείχε στον οργανισμό από την πλευρά του αρθρογράφου και φέτος αποφάσισε να συνεισφέρει, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της συντονίστριας. Στο μέλλον αποσκοπεί να συνεχίσει να ασχολείται με την αρθρογραφία, συνδυάζοντάς τη με την ανέλιξη στον τομέα των σπουδών της. Τα βασικά στοιχεία, που την διακρίνουν είναι η οργανωτικότητα, η επιμονή και η ενσυναίσθησή της. 


Ομάδα Αρθρογραφίας

Η Εύα Πούλη είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Μέχρι τώρα έχει συμμετάσχει σε ακαδημαϊκά σεμινάρια του Council for International Relations, σε ρητορικούς ομίλους στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο, καθώς και σε προσομοίωση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (BETA Simulation). Στα ενδιαφέροντα της συγκαταλέγονται ποικίλα αντικείμενα όπως το διεθνές δίκαιο, η ιστορία και η εξωτερική πολιτική. Εκτός από την αρθρογραφία στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την λογοτεχνία και την συγγραφή.


Η Ελένη Κουτσοποδιώτη είναι φοιτήτρια στο διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Law And Economics του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά. Την ενδιαφέρει η έρευνα σε διεπιστημονικά θέματα που συνδυάζουν το δίκαιο και την οικονομία σε επίπεδο εθνικό και διεθνές. Θεωρεί ότι ο «φορμαλισμός» της εκάστοτε επιστήμης στερεί από την τελευταία τη δυνατότητά της να εξελιχθεί και να αναπτύξει πλήρως όλες τις δυνατότητές της. Παράλληλα, στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με θέματα πολιτικής φιλοσοφίας και με θέματα διεκδίκησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε έναν κόσμο που – παραδόξως – τα έχει περισσότερη ανάγκη από όσο φαίνεται.


 Η Αλίκη Μπούκη είναι 18 ετών και κατάγεται από τον Ωρωπό. Είναι πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα διεθνών ευρωπαϊκών και περιφερειακών σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου και δηλώνει ενθουσιασμένη με το αντικείμενο των διεθνών σχέσεων. Ενδιαφέρεται πολύ για τις διακρατικές σχέσεις στις οποίες και θα ήθελε να εντρυφήσει μελλοντικά, ενώ παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα γαλλικών και ρωσικών, διευρύνοντας τον «κατάλογο» ενδιαφερόντων της. Επιπρόσθετα, αν και η εμπειρία της δεν είναι μεγάλη, δηλώνει έτοιμη  να εργαστεί, να «προβληματιστεί» και να πειραματιστεί με τον κλάδο που αγαπά μέσα από την συμμετοχή της στην ομάδα αρθρογραφίας της SAFIA.


Η Δέσποινα Χρυσάφη είναι επί πτυχίω φοιτήτρια στο τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση τις Ιστορικές, Κοινωνικές και Στρατηγικές σπουδές και τη Γεωπολιτική. Φοίτησε για ένα εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο  Yıldız Technical University της Κωνσταντινούπολης, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+. Εκτός της ελληνικής γλώσσας, ομιλεί άριστα την αγγλική, χειρίζεται τη γερμανική και την τουρκική, ενώ κατέχει στοιχειωδώς την αραβική. Τα τελευταία χρόνια έχει παρακολουθήσει διάφορα συνέδρια και ομιλίες που αφορούν στις διεθνείς σχέσεις και τη γεωπολιτική. Οι διεθνείς σχέσεις και το διεθνές δίκαιο συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων στα βασικά ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα.


Η Ελπίδα Δαλιέτου είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Κέρκυρα, απ’ όπου και κατάγεται. Στα ενδιαφέροντά της συγκαταλέγονται η δημοσιογραφία, τα ταξίδια, η συγγραφή ποίησης και πεζογραφίας, η διπλωματία, οι διεθνείς σχέσεις, η μηχανική μετάφραση, ο προγραμματισμός και η γλωσσολογία. Ομιλεί άπταιστα 4 ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά, ενώ αυτή τη στιγμή παρακολουθεί μαθήματα Κινεζικών στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, όπου και βρίσκεται με το πρόγραμμα ERASMUS για σπουδές. Έχει υπάρξει μέλος οργανωτικής επιτροπής συνεδρίων προσομοίωσης, ενώ παράλληλα με την ακαδημαϊκή της πορεία έχει πραγματοποιήσει πληθώρα σχετικών σεμιναρίων στον τομέα της μετάφρασης, της δημοσιογραφίας και των διεθνών σχέσεων. Όποτε έχει χρόνο, συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις και προγράμματα ανταλλαγής. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πρακτική άσκηση με διάφορους φορείς και σε διάφορα αντικείμενα, με βασικότερα τη συγγραφή και τη μετάφραση. Ευελπιστεί να κάνει το χόμπι της καριέρα και να ασχοληθεί με την ερευνητική δημοσιογραφία σε μεταπτυχιακό επίπεδο.


Η Αγγελική-Αγάπη Βρεττού είναι επί πτυχίω φοιτήτρια του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με κατεύθυνση την Κοινωνική Πολιτική. Έχει αδυναμία στις ξένες γλώσσες και την ιστορία, ενώ η συμμετοχή της σε διάφορες Προσομοιώσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (MUN) της  καλλιέργησαν το πάθος για την εξωτερική πολιτική και την διπλωματία. Τα τελευταία δύο χρόνια αφιερώνει τον χρόνο της σε επιμορφωτικά σεμινάρια σε πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως στις SciencesPo Paris και το SOAS University of London, στο αντικείμενο των διεθνών σχέσεων. Ασχολείται παράλληλα με την συγγραφή μακροσκελών αναλύσεων για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Στρατηγικής Προστασίας  αλλά και Προσφυγικού Δικαίου, ενώ η τελευταία της αγάπη είναι η -ευρωπαϊκή- Αντεγκληματική Πολιτική, πάνω στην οποία πραγματοποιεί την πτυχιακή της. Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που αρθρογραφεί, όμως ο “ζωηρός” της χαρακτήρας για τη μάθηση την εκθέτει συχνά σε ¨πρώτες φορές¨ στον ακαδημαϊκό χώρο.


Η Πένυ Πανούση είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με κατεύθυνση τις Διεθνείς Σχέσεις. Τα ενδιαφέροντά της απαρτίζονται από μία πληθώρα αντικειμένων που σχετίζονται με την εκμάθηση ξένων γλωσσών, την έρευνα σε ζητήματα διεθνούς ασφαλείας και την παρακολούθηση σεμιναρίων που αφορούν την πολιτική και στρατηγική διαχείριση των εγχώριων και εξωτερικών κρίσεων του κράτους. Το ακαδημαϊκό της ενδιαφέρον προσανατολίζεται στην μελέτη περιπτώσεων ασύμμετρων απειλών, τρομοκρατίας , κυβερνοασφάλειας και στρατηγικής ασφαλείας. Εξίσου , στο πεδίο ενδιαφερόντων της εμπίπτει και η πολιτική φιλοσοφία , ιδιαίτερα σε ζητήματα που άπτονται της φιλοσοφίας του πολέμου και της ηθικής. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών(MUN) αλλά και έχει υπάρξει αρθρογράφος σε στήλη φιλοσοφικής και πολιτιστικής θεματολογίας. Η αγάπη της για αέναη γνώση και η ανάγκη της για εξωτερίκευση σκέψεων και απόψεων είναι το εναρκτήριο λάκτισμα σε κάθε της νέο εγχείρημα.


Η Εύα Καφούρου είναι 20 ετών και τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Ο ενθουσιασμός της για την έρευνα και την αρθρογραφία έγινε μια καθημερινή ασχολία το 2020, όταν ξεκίνησε την προπτυχιακή της έρευνα στο πανεπιστήμιο του Rhode Island την οποία και την ολοκλήρωσε τον Αύγουστο του 2021. Στα άρθρα της δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε κοινωνικά θέματα όπως οι κοινωνικές ανισότητες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η πρώτη της επαφή με την SAFIA έγινε το 2021 στο 24ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων όπου υπήρξε συντονίστρια της μαθητικής ομάδας. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό, την εκμάθηση ξένων γλωσσών αλλά και της νοηματικής.


Η Κλειώ Αλεξανδρίδη είναι 21 ετών και διανύει το τελευταίο έτος των σπουδών της στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Κεντρικός τομέας ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων της είναι η Διαχείριση Κρίσεων, η Ευρωπαϊκή Άμυνα και Ασφάλεια, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Πέραν των προαναφερθέντων, ασχολείται με κοινωνικά ζητήματα, ιδίως με θέματα υπεράσπισης των γυναικείων δικαιωμάτων κι εκείνων των μειονοτήτων, ενώ παράλληλα συμμετέχει ενεργά και σε ηγετικό ρόλο σε εθελοντικές οργανώσεις νεολαίας, σχετικές με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ομιλεί τρείς ξένες γλώσσες και στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την ζωγραφική, την ανάγνωση βιβλίων και την έρευνα.


Ο Δημήτρης Δερμιτζάκης ήρθε από τα Χανιά όπου και γεννήθηκε, στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Όντας παράλληλα εργαζόμενος, ενδιαφέροντα και έντονες ανησυχίες του συνιστούν μεταξύ άλλων η πολιτική, οι επιστήμες, οι διεθνείς σχέσεις και ο πολιτισμός. Μιλά δύο ξένες γλώσσες (αγγλικά και ρωσικά) και ο Νοέμβρης του 2020 τον βρήκε νέο αλλά και ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Συνεντεύξεων της SAFIA. Κάνει τα πρώτα του βήματα στη γραφή και τη σύνταξη δημοσιογραφικού κυρίως λόγου έχοντας παρακολουθήσει αντίστοιχα σεμινάρια με το φορέα του CityCampus. H ενασχόληση με τη δημοσιογραφική κάλυψη και ανάλυση των πολυεπίπεδων διεθνών εξελίξεων είναι ένα φιλόδοξο όνειρο του. Φέτος, την ακαδημαϊκή χρονιά 2021, αποφάσισε να συμμετάσχει και στην ομάδα αρθρογραφίας της SAFIA.

Αρέσει σε %d bloggers: