ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ


Συντονίστρια Ερευνητικής


Η Ελπίδα Μπογράκου είναι η Συντονίστρια της Ομάδας Συνεντεύξεων και εργάζεται ως Strategic Planner στην Wunderman Thompson. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ  και προσφάτως ολοκλήρωσε τον δεύτερο κύκλο προπτυχιακών σπουδών της στην Κοινωνιολογία, με ειδικεύσεις στην Ανθρωπολογία και Επικοινωνία, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Αυτή τη στιγμή κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Rome Business School στον τομέα του Project Management. Γνώρισε πρώτη φορά τη SAFIA το 2015 και έκτοτε έχει λάβει μέρος σε διάφορες δράσεις της ως απλό μέλος αλλά και Συντονίστρια. Επικοινωνιακή, προσιτή, και κοινωνικο-πολιτικά ανήσυχη είναι πάντα ενημερωμένη για την επικαιρότητα και συμμετέχει σε δράσεις διαφόρων οργανισμών.


Ερευνητική Ομάδα


Ο Δημήτρης Δερμιτζάκης ήρθε από τα Χανιά όπου και γεννήθηκε, στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Όντας παράλληλα εργαζόμενος, ενδιαφέροντα και έντονες ανησυχίες του συνιστούν μεταξύ άλλων η πολιτική, οι επιστήμες, οι διεθνείς σχέσεις και ο πολιτσισμός. Μιλά δύο ξένες γλώσσες (αγγλικά και ρωσικά) και ο Νοέμβρης του 2020 τον βρίσκει νέο αλλά και ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Συνεντεύξεων της SAFIA. Κάνει τα πρώτα του βήματα στη γραφή και τη σύνταξη δημοσιογραφικού κυρίως λόγου έχοντας παρακολουθήσει αντίστοιχα σεμινάρια με το φορέα του CityCampus. H ενασχόληση με τη δημοσιογραφική κάλυψη και ανάλυση των πολυεπίπεδων διεθνών εξελίξεων είναι ένα φιλόδοξο όνειρο του.

H Ευαγγελία (Εβελίνα) Εμβαλωτή είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει συμμετάσχει ως μαθήτρια σε πρόγραμμα ανταλλαγής Erasmus+ και επόμενος της στόχος είναι το Erasmus σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Έχει, επίσης λάβει μέρος σε πλήθος προσομοιώσεων που αφορούν τη λειτουργία διεθνών θεσμών και οργανισμών, ενώ παράλληλα ασχολείται με την οργάνωση μαθητικών συνεδρίων. Ομιλεί αγγλικά και γαλλικά. Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων περί διεθνών και ευρωπαϊκών θεμάτων αφού πιστεύει ότι ως πολίτης του κόσμου οφείλει να παραμένει άρτια ενημερωμένη για τα τεκταινόμενα. Άλλα ενδιαφέροντα της είναι η δημοσιογραφία και τα ταξίδια, ενώ ο εθελοντισμός αποτελεί σημαντικό κομμάτι στη ζωής της.

Η Αριάδνη-Σοφία Κούρη είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο πρόγραμμα MA Advertising Communications του Deree-American College of Greece. Κατά το 2015-2020 σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Το 2017 συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus. Η συνεργασία της με την SAFIA ξεκίνησε το 2020 με την ένταξή της στο δυναμικό του τμήματος αρθρογραφίας και την επικείμενη συμμετοχή στο 24ο ΠΚΝ που ακυρώθηκε κατόπιν των εκτάκτων μέτρων που λήφθησαν από την πολιτεία για την πρόληψη της πανδημίας του COVID-19. Φέτος είναι μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας. Στόχος, δημιουργική δουλειά και σοβαρή έρευνα.  

Η Νίνα Μαργαρίτη είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του UC Berkeley με αντικείμενο το Business Law. Μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+ σπούδασε για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο στο πανεπιστήμιο Paris 1 Panthéon- Sorbonne, ενώ μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Τμήμα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών. Αγαπάει να ανακαλύπτει νέους κλάδους και αντικείμενα δραστηριότητας, και για το λόγο αυτό έγινε μέλος της ομάδας συνεντεύξεων της SAFIA. Μέσω αυτών επιδιώκει να φέρει σε επαφή το ελληνικό νεανικό κοινό με ιδέες και προβληματισμούς καταξιωμένων προσωπικοτήτων των ΗΠΑ, όπου πραγματοποιεί το μεταπτυχιακό της.

Η Στέλλα Μίτιλη είναι φοιτήτρια στη Νομική Σχολή στο ΕΚΠΑ. Λατρεύει την μουσική, τα ταξίδια και τις ταινίες και έχει έντονο ενδιαφέρον για κοινωνικά, νομικά, διεθνή και φιλοσοφικά ζητήματα. Έχει αποτελέσει ενεργό εθελοντικό μέλος της AIESEC, του Offline Post και του Make a wise, καθώς και είχε συμμετοχή στην Elsa. Έχει συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα Erasmus+ στο Τορίνο και σε πληθώρα φοιτητικών συνεδρίων και έχει αποτελέσει ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρο του ΠΣΝΘ. Οι προηγούμενες επαφές της με τη SAFIA ήταν ως βουλευτής στο 23ο ΠΚΝ και ως μέλος στην Ερευνητική Ομάδα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Ζητημάτων 2019-20, ενώ παράλληλα έχει παρακολουθήσει διάφορες δράσεις της. Τώρα από τη θέση της ερευνήτριας στην ομάδα Κοινωνικών Ζητημάτων ελπίζει να συμβάλλει ενεργά στο έργο της.Η Σοφία Μωρίκη είναι τριτοετής φοιτήτρια Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τα ενδιαφέροντά της ποικίλα, σχετίζονται κυρίως με τις διεθνείς σχέσεις, την ιστορία και τη διπλωματία καθώς και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια και προσομοιώσεις που άπτονται των ανωτέρω θεματικών. Επενδύει σημαντικά στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, τις οποίες θεωρεί μέσο για την ευρύτερη κατανόηση της κουλτούρας και του πολιτισμού μίας χώρας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα με την προάσπιση των οποίων ασχολείται εθελοντικά.

Η Μυροφόρα Παπαδοπούλου είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών με κατεύθυνση Πολιτικής Επιστημής του ΔημοκριτείουΠανεπιστημίου Θράκης και απόφοιτη του Μεταπτυχιακού προγράμματος Διεθνών Σχέσεων του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων ενώ έχει συμμετάσχει και σε προσομοιώσεις. Τα ενδιαφέροντα της άπτονται των διεθνών σχέσεων, της άμυνας,της ασφάλειας και της ευρωπαϊκής πολιτικής. Η πρώτη της επαφή με τη SAFIA,έγινε πριν χρόνια ως μέλος της ερευνητικής ομάδας των ερευνητών και των αρθρογράφων στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων ενώ πέρυσι ήταν στην editorial team. Φέτος, αποτελεί μέλος μιας πρωτότυπης και φιλόδοξης πρωτοβουλίας, αφού είναι μέλος της ομάδας των συνεντεύξεων.

Η Ελίζα Περβανίδη είναι τριτοετής φοιτήτρια στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι ιδιαίτερα γοητευμένη με τον τομέα του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Σχέσεων, ενώ στα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνεται και το Εμπορικό Δίκαιο. Ασχολείται ενεργά με τα συνέδρια Model United Nations σε Ελλάδα και εξωτερικό και για το έτος 2020-2021 θα διατελέσει Πρόεδρος του United Nations Society, νεοσυσταθέντος σωματείου στο ΑΠΘ. Ακόμη, λατρεύει να ταξιδεύει και να χτίζει φιλίες με ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο. Γνώρισε τη SAFIA εντελώς τυχαία μέσω φίλων και είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που θα μπορέσει να συμμετάσχει φέτος μέσω της Ομάδας των Συνεντεύξεων! 

Η Μικαέλα Σάβα είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με ειδίκευση στον τομέα των Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών. Παρακολουθεί μαθήματα Συγκριτικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην πεζογραφία του εικοστού αιώνα και την πρόσληψη γαλλικών λογοτεχνικών έργων στην Ελλάδα. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων λογοτεχνίας και θεατρολογίας. Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και αλβανικά.

Η Λυδία Στάθη είναι τεταρτοετής φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και  Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση στο Διεθνές  Δίκαιο. Ταυτόχρονα, είναι Δόκιμη Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, στην ομάδα  Διαχείρισης Κρίσεων, με επίκεντρο της έρευνας της τον Οργανισμό Βορειοατλαντικού  Συμφώνου (ΝΑΤΟ). Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα προσομοιώσεων Διεθνών και  Περιφερειακών Οργανισμών, καθώς και σε προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας και άλλων φορέων.  Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά.  Η πρώτη της επαφή με την SAFIA συντελέστηκε κατά το πρώτο έτος των σπουδών της, μέσω  της συμμετοχής της ως βουλευτής στο 22ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων στην επιτροπή με  θέμα «Gender Gap: Προβληματισμοί και λύσεις στον εργασιακό τομέα και στην πολιτική».  Έκτοτε, θα διατελέσει βουλευτής στο 23ο ΠΚΝ, και εξωτερικός συνεργάτης του οργανισμού  στην ομάδα του Events Planning. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, θα αποτελέσει  Μέλος της Διοίκησης του Οργανισμού και Υπεύθυνη Διοργάνωσης Εκδηλώσεων.