ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ

Συντονίστρια Ερευνητικής

Η Ειρήνη-Μαρία Καραγιαννίδη είναι τριτοετής φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και θα επιθυμούσε να ασχοληθεί συγκεκριμένα με το μεταναστευτικό φαινόμενο και τις ροές προσφύγων. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε μια σειρά ακαδημαϊκών σεμιναρίων και εκδηλώσεων. Έχει πάθος με τα ταξίδια και έχει συμμετάσχει σε ανταλλαγές νέων στο εξωτερικό στο πλαίσιο του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+. Η πρώτη της επαφή με την SAFIA ήταν μέσω του σεμιναριακού κύκλου «2020: Η αποτίμηση μιας ιστορικής χρονιάς». Έκτοτε έχει συμμετάσχει στις περισσότερες δράσεις του Οργανισμού, καθώς και στο 24ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων, ως βουλευτής στην Επιτροπή «MeToo: Κάτι παραπάνω από σύγχρονες σουφραζέτες». Παράλληλα έχει εργαστεί εθελοντικά στην ΕΛΕΠΑΠ, ενώ έχει αποτελέσει και μέλος της AIESEC στον τομέα Incoming Global Volunteer. Φέτος, στην SAFIA ανέλαβε την θέση της Υπεύθυνης Διεξαγωγής Εκδηλώσεων καθώς εκλέχθηκε ως μέλος της Επιτροπής Υπευθύνων Προγραμμάτων αλλά και την θέση της Συντονίστριας της Ομάδας Συνεντεύξεων.


Ερευνητική Ομάδα


Η Μαριάννα Πλιακοστάμου είναι στο τελευταίο έτος των σπουδών της στο τμήμα “Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών” του Παντείου Πανεπιστημίου. Ασχολείται ενεργά με την αρθρογραφία και το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται κυρίως στην ανάλυση διεθνούς πολιτικής και στρατηγικής, στις ξένες γλώσσες και στον εθελοντισμό. Ομιλεί άπταιστα αγγλικά και γαλλικά. Επιπλέον, η πρώτη της επαφή με την SAFIA ήταν με την ερευνητική ομάδα Διεθνών Σχέσεων το 2020. Έκτοτε παρακολούθησε διάφορους σεμιναριακούς κύκλους του οργανισμού και συμμετείχε σε ορισμένες δράσεις του. Πάθος της είναι η ιστορία, και ειδικότερα η στρατιωτική ιστορία της Ευρώπης και της Ρωσίας. Τέλος, η ενασχόληση με τη δημοσιογραφική κάλυψη και ανάλυση των πολυεπίπεδων διεθνών εξελίξεων είναι ένα φιλόδοξο όνειρο της. Φέτος, αποφάσισε να συμμετάσχει και στην ομάδα δημοσιογραφίας της SAFIA.


Ο Κωνσταντίνος-Ραφαήλ Διαμαντάρας είναι τεταρτοετής φοιτητής Ηλεκτρολογικής Μηχανικής, ιδρυτής, εκλεγμένος Πρόεδρος του Robotics and Innovation Club του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ταυτόχρονα εκπαιδευόμενος Μηχανικός Αεροσκαφών. Έχει αποφοιτήσει από την Λεόντειο Σχολή Αθηνών και τρία Aviation & Flight Academy. Τα κύρια ενδιαφέροντά του είναι η μηχανική, η καινοτομία, η έρευνα, η ρομποτική, η αεροπορία, η βιωσιμότητα, το περιβάλλον και η ενέργεια, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμους σχετικούς διαγωνισμούς, όπου έχει λάβει και διακρίσεις, σεμινάρια και συνέδρια. Πρόσφατα υπήρξε μέντορας στη δράση <<Γνώρισε τον κόσμο του STEM>> και Κριτής σε Εθνικούς και Διεθνείς Διαγωνισμούς Ρομποτικής. Παράλληλα είναι SciCo (Science Communication) Ambassador, ενεργό μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της 5ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων στην Κύπρο και της Vox Fortis (Μικτής Χορωδίας Αποφοίτων Λεοντείου Σχολής Αθηνών). Από το καλοκαίρι του 2016 όπου συμμετείχε στην ΚΑ’ σύνοδο της Βουλής των Εφήβων και ήταν μέλος της επιτροπής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, συμμετέχει ενεργά σε προσομοιώσεις κοινοβουλίων και άλλων θεσμικών οργάνων. Η πρώτη του επαφή με τη SAFIA ήταν στις αρχές 2020 καθώς θα συμμετείχε στο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων εκείνης της χρονιάς το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε εξ’ αιτίας της Covid-19, έκτοτε συμμετέχει ενεργά στη SAFIA και τις δράσεις της.


Ονομάζεται Αγγελική Διονυσία Ακτύπη, αλλά όλοι την φωνάζουν Κέλλυ. Είναι απόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ με κατεύθυνση την Πολιτική Ανάλυση. Κατά την διάρκεια των σπουδών της υπήρξε εθελόντρια σε διάφορους οργανισμούς διαφορετικού περιεχομένου, όπως το δημοσιογραφικό site City Campus και το Δίκτυο Φύλου του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. Παράλληλα, έχει εργαστεί στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης στον συνεργαζόμενο με την Βουλή των Ελλήνων οργανισμό Vouliwatch και στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΙΔΟΣ) στο κομμάτι της έρευνας, στην Αθήνα. Ζητήματα διεθνών σχέσεων, διαχείρισης κρίσεων και οικονομικών σαφώς κατέχουν μία σημαντική θέση στη λίστα όσων την συναρπάζουν, ωστόσο η δημοσιογραφία έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον της πολύ τα τελευταία χρόνια. Η συμμετοχή της στην Ομάδα Συνεντεύξεων της SAFIA αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για την κατάλληλη «γνωριμία» της με τον συγκεκριμένο κλάδο, για αυτό και ο ενθουσιασμός της είναι μεγάλος. Σε πιο γενικές ασχολίες απολαμβάνει ιδιαίτερα τον αθλητισμό σε όλες τους τις εκφάνσεις, την πεζοπορία, τις εξορμήσεις με καλή παρέα, τον χορό και το καλό φαγητό. 


Ο Δημήτρης Στανίτσας είναι απόφοιτος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας Αθηνών, με ειδίκευση στη Γλωσσολογία. Κατέχει την αγγλική και γαλλική γλώσσα, ενώ προσπαθεί φιλότιμα με τη ρωσική, σε μεσαίο επίπεδο. Υπηρέτησε τη θητεία του ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός του Πεζικού κι αφυπηρέτησε ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Έχει παρακολουθήσει σειρά ημερίδων και εκδηλώσεων, διεθνοπολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια προσομοίωσης και ρητορικούς διαγωνισμούς. Εμπλούτισε την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων, εργαζόμενος σε νεοφυή εταιρία παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Στον ελεύθερο χρόνο, αρθρογραφεί σε ιστοσελίδα, με αυστηρή θεματική περί ανέμων κι υδάτων.

Στις δραστηριότητες της SAFIA,  έχει εγγράψει διπλή παρουσία ως βουλευτής ερευνητικής ομάδας, κατά το 19ο και 21ο Π.Κ.Ν. ,ενώ έχει παρακολουθήσει συνέδρια υπό την αιγίδα του Οργανισμού. Τελευταία του συμμετοχή ήταν στην ομάδα Debate, η οποία συμμετέσχε στο τουρνουά ‘’Youth Debating for our EU’’.


Η Δήμητρα Κιούση είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών & Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών και κάτοχος του ΠΜΣ «Διεθνής & Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση & Πολιτική» του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως πολιτικός επιστήμων στο Αυτοτελές Τμήμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Είναι κάτοχος διπλωμάτων της αγγλικής, γαλλικής και ισπανικής γλώσσας σε επίπεδα C2 και Β2 αντιστοίχως. Ολοκλήρωσε επιτυχώς πιστοποιημένο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Macquarie (με έδρα του το Σίδνευ της Αυστραλίας), ειδίκευσης στον τομέα των Διαπραγματεύσεων και της Διαχείρισης Κρίσεων. Έχει διατελέσει μέλος του Editorial Team στην SAFIA, καθώς και συμμετείχε με επιτυχία στο 24ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση το προηγούμενο έτος. Έχει συμμετάσχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια, προσομοιώσεις, ημερίδες και συνέδρια που άπτονται κατά κόρον της διεθνούς και ευρωπαϊκής πολιτικής. Διαθέτει επικοινωνιακό και δημιουργικό πνεύμα. Το πάθος της είναι τα ταξίδια, η μουσική, ο χορός και διακατέχεται από έντονες πνευματικές αναζητήσεις επί παντός επιστητού.


Τον λένε Μιχάλη Καλούτα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με καταγωγή από την Χίο. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημοσίας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα International Business του University of International Business and Economics. Έκανε πρακτική άσκηση στην εταιρεία Deloitte Greece στο λογιστήριο της εταιρείας. Έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει ημερίδες και σεμινάρια που άπτονται των ενδιαφερόντων του, τα οποία είναι οι διεθνείς σχέσεις και η γεωπολιτική. Παράλληλα είναι αρθρογράφος στο site <<La evolucion politica>>.Έχει λάβει πιστοποιητικό εξειδικευμένης επιμόρφωσης στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών”. Ομιλεί τρείς γλώσσες(αγγλικά ,γαλλικά και κινέζικα).Στον ελεύθερο του χρόνο του, τού αρέσει να διαβάζει βιβλία ιστορικού και γεωπολιτικού περιεχομένου και να αθλείται. Έχει ιδιαίτερη αγάπη για τα ταξίδια και στην γνωριμία νέων πολιτισμών και λαών.Eίναι ανοιχτός σε νέες ιδέες και καινοτομίες και διαθέτει ισχυρή προσήλωση στην επίτευξη των στόχων του.


Η Μυροφόρα (Μυρτώ) Παπαδοπούλου είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών με κατεύθυνση Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και απόφοιτη του Μεταπτυχιακού προγράμματος Διεθνών Σχέσεων του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων ενώ έχει συμμετάσχει και σε προσομοιώσεις. Τα ενδιαφέροντα της άπτονται των διεθνών σχέσεων, της άμυνας, της ασφάλειας και της ευρωπαϊκής πολιτικής. Η πρώτη της επαφή με τη SAFIA, έγινε πριν χρόνια ως μέλος της ερευνητικής ομάδας των ερευνητών και των αρθρογράφων στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων .Πέρυσι ήταν στην Editorial Team, στην οποία συνεχίζει και φέτος. Ακόμη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποτελεί μέλος μιας πρωτότυπης και φιλόδοξης πρωτοβουλίας, αφού είναι μέλος της ομάδας των συνεντεύξεων. Τέλος, συμμετείχε στο 24ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων ως Συντονίστρια της Επιτροπής:   Τουρκία: Ακροβατώντας στο όριο του “ κράτους- παρία” και της ανερχόμενης περιφερειακής δύναμης.


Ο Δημήτρης Δερμιτζάκης ήρθε από τα Χανιά όπου και γεννήθηκε, στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Όντας παράλληλα εργαζόμενος, ενδιαφέροντα και έντονες ανησυχίες του συνιστούν μεταξύ άλλων η πολιτική, οι επιστήμες, οι διεθνείς σχέσεις και ο πολιτσισμός. Μιλά δύο ξένες γλώσσες (αγγλικά και ρωσικά) και ο Νοέμβρης του 2021 και πάλι τον βρίσκει μέλος της Ομάδας Συνεντεύξεων της SAFIA. Κάνει τα πρώτα του βήματα στη γραφή και τη σύνταξη δημοσιογραφικού κυρίως λόγου έχοντας παρακολουθήσει αντίστοιχα σεμινάρια με το φορέα του CityCampus. H ενασχόληση με τη δημοσιογραφική κάλυψη και ανάλυση των πολυεπίπεδων διεθνών εξελίξεων είναι ένα φιλόδοξο όνειρο του.


Η Νίκη Τούρκα είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατά το παρελθόν έχει παρακολουθήσει μαθήματα διεθνούς διπλωματίας εξ αποστάσεως από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, πληθώρα συνεδρίων και σεμιναριακών κύκλων, ενώ έχει συμμετάσχει τόσο σε διαδικτυακούς διαλόγους όσο και θερινές ακαδημίες. Τα ενδιαφέροντά της άπτονται του διεθνούς δικαίου και της εξωτερικής πολιτικής, τομείς με τους οποίους φιλοδοξεί να ασχοληθεί και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Αυτή την περίοδο μαθαίνει γαλλικά και κινέζικα. Όσον αφορά στην ενασχόλησή της με τη SAFIA, αυτή συντελέστηκε από το πρώτο κιόλας εξάμηνο των σπουδών της ως ερευνήτρια της ομάδας Α’ Διεθνούς Δικαίου και λίγο αργότερα ως βουλευτής στο 24ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων και συγκεκριμένα στην Επιτροπή «Τουρκία: Ακροβατώντας στο όριο του ‘‘κράτους-παρία’’ και της ανερχόμενης περιφερειακής δύναμης». Για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, ούσα πλέον εκλεγμένο μέλος της διοίκησης, θα διατελέσει Υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων και Συνεργασιών με στόχο τη διεύρυνση των ορίων της SAFIA και την περαιτέρω αναβάθμισή της. Τέλος, καθώς η αγάπη της για τον Οργανισμό και τις δράσεις του είναι μεγάλη, συμμετέχει τόσο ως ερευνήτρια στην Ερευνητική Ομάδα Διεθνούς Δικαίου όσο και ως μέλος στην Ομάδα Συνεντεύξεων για το φετινό ακαδημαϊκό έτος.


Ο Φώτιος Κοτζακιουλάφης έχει αποφοιτήσει από το τμήμα της «Διεθνής Διοίκησης Φιλοξενίας» του University of Derby και έκτοτε έχει αρχίσει την ενασχόληση με τα κοινά τόσο της Θεσσαλονίκης, μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων της πόλης, όσο και της τοπικής του κοινότητας. Επίσης, εργάζεται σε διάφορα Ευρωπαϊκά και διεθνή think tanks (δεξαμενές σκέψης) με εξειδίκευση στις δημόσιες σχέσεις, την προώθηση και τον σχεδιασμό στρατηγικών επικοινωνιών, ενώ ειδικεύεται στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα ανταλλαγής και εθελοντισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη. Επιπρόσθετα, έλαβε το χρίσμα του Πρεσβευτή για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα και εργάζεται για την επίτευξη των στόχων που αφορούν, μεταξύ άλλων, την ενθάρρυνση δράσεων για το κλίμα εντός των κοινοτήτων και των δικτύων του. Τα κυριότερα ενδιαφέροντά του περιτριγυρίζονται από την πολιτική, τη γεωπολιτική, την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την ιστορικοσυγκριτική γλωσσολογία, εξού και οι γνώσεις του, πέραν των αγγλικών, να βρίσκουν έδαφος στη γαλλική και σερβο-κροατική γλώσσα. Ο απώτερος στόχος του είναι να εργαστεί γύρω από την πολιτική και το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. 


 Η Στεφανία Τζώρου είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, και τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, ΠΜΣ “Δημόσιας Πολιτικής και Διοίκησης” του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Tα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως σε θέματα που αφορούν το τομέα της Πολιτικής Οικονομίας και Διακυβέρνησης στην ΕΕ καθώς επίσης και ότι αφορά τις Πολιτικές & Οικονομικά της Υγείας. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα σε επιστημονικούς οργανισμούς. Επίσης είναι ενεργό εθελοντικό μέλος του οργανισμού Make-A-Wish Greece καθώς και άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων. To 2019 συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Πατρέων αντιπροσωπεύοντας τα όνειρα και τις επιθυμίες της γενιάς της.


Αρέσει σε %d bloggers: