ΟΜΑΔΑ EDITORIAL

Συντονίστρια Ομάδας

Η Αθανασία Τριάντου είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Στα πλαίσια των προπτυχιακών της σπουδών, έκανε πρακτική άσκηση στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Κατέχει ήδη έναν μεταπτυχιακό τίτλο στην Εγκληματολογία και την Αντεγκληματική Πολιτική από τη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ τώρα κάνει το δεύτερό της μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο και τη Δημόσια Πολιτική στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα μαθήματα Διεθνούς Ποινικού Δικαίου και Διεθνούς Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ασχολείται ενεργά με την έρευνα και τη συγγραφή και έχει ήδη συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε πανελλήνιο και διεθνές συνέδριο εγκληματολογικού/κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος. Ομιλεί αγγλικά, γερμανικά και τουρκικά. Η πρώτη της επαφή με τη SAFIA έγινε το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, οπότε και συμμετείχε ως Ερευνήτρια στην Ομάδα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Ζητημάτων, ενώ πέρυσι διετέλεσε Συντονίστρια της Ερευνητικής Ομάδας Κοινωνικών Ζητημάτων. Φέτος, από τη θέση της Συντονίστριας του Editorial, ελπίζει να συμβάλλει σε ένα ακόμη πιο άρτιο αποτέλεσμα των Ομάδων Έρευνας και Αρθρογραφίας της SAFIA.


Η Ομάδα


Η Στέλλα Τσάση είναι απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών. Συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus+ στην Ιταλία, παρακολουθώντας μαθήματα Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Ποινικού Δικαίου και Εγκληματολογίας στο Università degli Studi di Modena e Reggio Emilia. Είναι κάτοχος διπλωμάτων αγγλικής και ιταλικής γλώσσας, επιπέδου C2 και B2.Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και ημερίδων, με κύριες θεματικές το διεθνές δίκαιο, τη στρατηγική και τις διεθνείς σχέσεις. Εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο, που εξειδικεύεται στην κτήση της ελληνικής ιθαγένειας και υποθέσεις κατοίκων του εξωτερικού, έχοντας έτσι την ευκαιρία να εμβαθύνει σε θέματα που σχετίζονται με τις διεθνείς σχέσεις. Παράλληλα είναι σε αναζήτηση μεταπτυχιακού προγράμματος στον κλάδο του Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων. Πάθος της είναι τα ταξίδια, ενώ στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με το σχέδιο και την κατασκευή κοσμημάτων.


Ονομάζεται Σταύρος Τσιτωνάκης, είναι 24 ετών και είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. (κατεύθυνση Ιστορίας). Αυτή την περίοδο επίσης παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “European Studies: Transnational and Global Perspectives”, που προσφέρεται από το KU Leuven του Βελγίου. Ιδανικά, στην επαγγελματική του πορεία αργότερα, θα ήθελε να ασχοληθεί με κάτι συγγενές με τις γνώσεις που έχει λάβει και λαμβάνει, έτσι ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις σπουδές του. Στην προσπάθεια του να εξελίσσεται συνεχώς, να αποκτάει νέα ερείσματα και να βρίσκεται σε συνεχή διάδραση με άτομα που έχουν ίδια ενδιαφέροντα, επιλογές που θα συμβάλλουν στην επίτευξη του παραπάνω στόχου του, αποφάσισε να συμμετέχει για πρώτη φορά συγγραφική ομάδα της SAFIA,  και συγκεκριμένα στο κομμάτι του Editorial.


Η Μυροφόρα (Μυρτώ) Παπαδοπούλου είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών με κατεύθυνση Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και απόφοιτη του Μεταπτυχιακού προγράμματος Διεθνών Σχέσεων του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων ενώ έχει συμμετάσχει και σε προσομοιώσεις. Τα ενδιαφέροντα της άπτονται των διεθνών σχέσεων, της άμυνας, της ασφάλειας και της ευρωπαϊκής πολιτικής. Η πρώτη της επαφή με τη SAFIA, έγινε πριν χρόνια ως μέλος της ερευνητικής ομάδας των ερευνητών και των αρθρογράφων στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων .Πέρυσι ήταν στην Editorial Team, στην οποία συνεχίζει και φέτος. Ακόμη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποτελεί μέλος μιας πρωτότυπης και φιλόδοξης πρωτοβουλίας, αφού είναι μέλος της ομάδας των συνεντεύξεων. Τέλος, συμμετείχε στο 24ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων ως Συντονίστρια της Επιτροπής:   Τουρκία: Ακροβατώντας στο όριο του “ κράτους- παρία” και της ανερχόμενης περιφερειακής δύναμης.


Η Κλεονίκη είναι φοιτήτρια του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών (ρωσική κατεύθυνση) στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου ήρθε σε επαφή με τη Ρωσική κουλτούρα και τη Ρωσική ιστορία καθώς και με πρόσθετα ζητήματα ιστορίας, πολιτισμού και γεωπολιτικής του ευρύτερου Παρευξείνιου Χώρου. Παράλληλα με τις σπουδές της, έχει εκπονήσει πρακτική στη μετάφραση στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και πρόσφατα, τελείωσε τη δεύτερη πρακτική της στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστώνης. Κατέχει πιστοποιητικά γλωσσομάθειας στην αγγλική (C2) , στη γερμανική (B2) και στην ιταλική γλώσσα (Β2). Έχοντας ένα στέρεο υπόβαθρο σπουδών αλλά και συστηματική προσωπική επιμόρφωση, επιδεικνύει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τομέα της διπλωματίας και κυρίως στον ρόλο της διερμηνείας στις διαπολιτισμικές επαφές. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται κι η υλοποίηση θερινών σεμιναρίων υπό την αιγίδα φορέων, όπως το Cambridge Summer Institute (International Relations and Politics Programme & ASEAN) κι η συμμετοχή της σε συνέδρια με συναφή θεματολογία. Στον ελεύθερο της χρόνο πραγματοποιεί ταξίδια, διδάσκεται μαθήματα ξένων γλωσσών (ισπανικά και γαλλικά) καθώς και μαθήματα σκάκι.


Ακούει στο όνομα Ειρήνη Στεργίου και είναι τελειόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΔΠΘ. Τα τελευταία δυο χρόνια –ναι αυτά του κόβιντ- δηλώνει περήφανα «άκρως επιμελής φοιτήτρια» ενώ έχει λάβει μέρος σε ουκ ολίγα σεμινάρια σχετικά με την Διαχείριση Κρίσεων, το Διεθνές Δίκαιο, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κλπ, με το όνειρο πίσω από όλα αυτά να είναι η Διπλωματική Ακαδημία. Ένας άκρως αντισυμβατικός χαρακτήρας που με όπλο την –ως και κυνική –  λογική ξεκινά το 2019 να γράφει σε μια τοπική εφημερίδα: απόψεις αντισυμβατικές, μη αναμενόμενες , πολιτικά και κοινωνικά «κόντρα στο κατεστημένο» της εποχής από έναν άνθρωπο που δεν φοβάται πια να εκφραστεί δημόσια – με ότι αυτό συνεπάγεται. Όντας λάτρης της πολιτικής θεωρίας , ακολουθεί περήφανα έναν τομέα σπουδών, τον οποίο λίγοι κατανοούν και ακόμα λιγότεροι επιλέγουν να ακολουθήσουν, μεγάλες αγάπες της ωστόσο αποτελούν η αρθρογραφία και τα mun, με τα οποία συστήθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2021. Βέβαια, πριν από αυτά είχε προηγηθεί η γνωριμία με το ΕΚ , καθώς συμμετείχε ως MEP μέσω του προγράμματος Euroscola το μακρινό πια 2017. Αγαπημένη ασχολία της ήταν είναι και θα είναι τα βιβλία, κάθε είδους με μια ιδιαίτερη προτίμηση στα αστυνομικά. Μιλά τα αγγλικά σαν δεύτερη μητρική γλώσσα και παράλληλα άλλες τρεις :ισπανικά, γερμανικά, και τουρκικά. Η επαφή με την SAFIA  ήρθε σε μια «ιδανική περίοδο» για εκείνη, αφού νιώθει πια έτοιμη να κάνει πράγματα διαφορετικά από όσα έκανε έως τώρα. Αγαπημένο quote ; if the truth shall kill them…let them die / I.Kant Fun fact: οι φίλοι της την αποκαλούν «γκατζετολόγο»


Ο Μανός Παναουσης είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και αποτελεί μέλος του τμήματος editorial της SAFIA για δεύτερη χρονιά. Επι του παρόντος εργάζεται για την Dropbox, μια αμερικανική εταιρεία cloud, με πάνω από 700 εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο. Μιλάει ελληνικά, αγγλικά και γαλλικα. Απολαμβάνει τα ταξίδια, τα βιβλία, τα βιντεοπαιχνίδια και την άσκηση. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων MUN’s και έχει αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες από το καθένα. Ο συνδυασμός έξω πανεπιστημιακών δραστηριοτήτων, όπως η εθελοντική συμμετοχή του στο τμήμα συνεντεύξεων και υποδοχής φοιτητών του οργανισμού AIESEC, οι πιστοποιήσεις coursera, και η γενική ενασχόληση του με το ευρύτερο αντικείμενο των σπουδών του του έχει προσφέρει μια ολιστική κατανόηση του σύγχρονου κόσμου, και του πως αυτός δουλεύει. 

Αρέσει σε %d bloggers: