ΟΜΑΔΑ EDITORIAL

Συντονίστρια Ομάδας

Η Αθανασία Τριάντου είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Στα πλαίσια των προπτυχιακών της σπουδών, έκανε πρακτική άσκηση στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Κατέχει ήδη έναν μεταπτυχιακό τίτλο στην Εγκληματολογία και την Αντεγκληματική Πολιτική από τη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ τώρα κάνει το δεύτερό της μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο και τη Δημόσια Πολιτική στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα μαθήματα Διεθνούς Ποινικού Δικαίου και Διεθνούς Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ασχολείται ενεργά με την έρευνα και τη συγγραφή και έχει ήδη συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε πανελλήνιο και διεθνές συνέδριο εγκληματολογικού/κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος. Ομιλεί αγγλικά, γερμανικά και τουρκικά. Η πρώτη της επαφή με τη SAFIA έγινε το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, οπότε και συμμετείχε ως Ερευνήτρια στην Ομάδα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Ζητημάτων, ενώ πέρυσι διετέλεσε Συντονίστρια της Ερευνητικής Ομάδας Κοινωνικών Ζητημάτων. Φέτος, από τη θέση της Συντονίστριας του Editorial, ελπίζει να συμβάλλει σε ένα ακόμη πιο άρτιο αποτέλεσμα των Ομάδων Έρευνας και Αρθρογραφίας της SAFIA.


Η Ομάδα


Η Στέλλα Τσάση είναι απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών. Συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus+ στην Ιταλία, παρακολουθώντας μαθήματα Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Ποινικού Δικαίου και Εγκληματολογίας στο Università degli Studi di Modena e Reggio Emilia. Είναι κάτοχος διπλωμάτων αγγλικής και ιταλικής γλώσσας, επιπέδου C2 και B2.Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και ημερίδων, με κύριες θεματικές το διεθνές δίκαιο, τη στρατηγική και τις διεθνείς σχέσεις. Εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο, που εξειδικεύεται στην κτήση της ελληνικής ιθαγένειας και υποθέσεις κατοίκων του εξωτερικού, έχοντας έτσι την ευκαιρία να εμβαθύνει σε θέματα που σχετίζονται με τις διεθνείς σχέσεις. Παράλληλα είναι σε αναζήτηση μεταπτυχιακού προγράμματος στον κλάδο του Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων. Πάθος της είναι τα ταξίδια, ενώ στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με το σχέδιο και την κατασκευή κοσμημάτων.


Ονομάζεται Σταύρος Τσιτωνάκης, είναι 24 ετών και είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. (κατεύθυνση Ιστορίας). Αυτή την περίοδο επίσης παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “European Studies: Transnational and Global Perspectives”, που προσφέρεται από το KU Leuven του Βελγίου. Ιδανικά, στην επαγγελματική του πορεία αργότερα, θα ήθελε να ασχοληθεί με κάτι συγγενές με τις γνώσεις που έχει λάβει και λαμβάνει, έτσι ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις σπουδές του. Στην προσπάθεια του να εξελίσσεται συνεχώς, να αποκτάει νέα ερείσματα και να βρίσκεται σε συνεχή διάδραση με άτομα που έχουν ίδια ενδιαφέροντα, επιλογές που θα συμβάλλουν στην επίτευξη του παραπάνω στόχου του, αποφάσισε να συμμετέχει για πρώτη φορά συγγραφική ομάδα της SAFIA,  και συγκεκριμένα στο κομμάτι του Editorial.


Η Μυροφόρα (Μυρτώ) Παπαδοπούλου είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών με κατεύθυνση Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και απόφοιτη του Μεταπτυχιακού προγράμματος Διεθνών Σχέσεων του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων ενώ έχει συμμετάσχει και σε προσομοιώσεις. Τα ενδιαφέροντα της άπτονται των διεθνών σχέσεων, της άμυνας, της ασφάλειας και της ευρωπαϊκής πολιτικής. Η πρώτη της επαφή με τη SAFIA, έγινε πριν χρόνια ως μέλος της ερευνητικής ομάδας των ερευνητών και των αρθρογράφων στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων .Πέρυσι ήταν στην Editorial Team, στην οποία συνεχίζει και φέτος. Ακόμη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποτελεί μέλος μιας πρωτότυπης και φιλόδοξης πρωτοβουλίας, αφού είναι μέλος της ομάδας των συνεντεύξεων. Τέλος, συμμετείχε στο 24ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων ως Συντονίστρια της Επιτροπής:   Τουρκία: Ακροβατώντας στο όριο του “ κράτους- παρία” και της ανερχόμενης περιφερειακής δύναμης.

Αρέσει σε %d bloggers: