από το Press Team (Ελπίδα Μπογράκου, Μαγδαληνή Τσόχα, Σαλώμη Δερμάτη)

Global Britain

Δύο λέξεις θα μπορούσαν να περιγράψουν την εν λόγω επιτροπή: σεβασμός και ευγένεια. Μπαίνοντας στην αίθουσα 305 έρχεσαι αντιμέτωπος με μια ομάδα που αντιλαμβάνεται όλα τα μέλη της ως ισότιμα, πρόθυμα και συνεργατικά. Αυτή η αντίληψη βασίζεται, σύμφωνα με μια βουλευτή, στη “χημεία” που υπάρχει μεταξύ τους, αλλά και σε ένα κοινό ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Η ίδια βουλευτής, μάλιστα, αφιερώνει αρκετά δευτερόλεπτα εξυμνώντας τον συντονιστή, Γεώργιο Ευαγγελόπουλο, για την εξαίρετη υποστήριξη και καθοδήγηση των βουλευτών. Ο σεβασμός και η εκτίμηση που τρέφουν προς τον προαναφερθέντα καθίσταται αμέσως αντιληπτή παρακολουθώντας λίγα λεπτά ανεπίσημης, αλλά ουσιαστικής, συζήτησης. Κάθε συμμετέχων, ωστόσο, συνεισφέρει ουσιωδώς στις εργασίες και όλες οι ιδέες και οι απόψεις γίνονται ακουστές.

Τίποτα δε θα μπορούσε να λείψει από αυτή την “παρέα” ίσων, αλλά σίγουρα όχι ομοίων, νέων. Αυτό ομολογεί, άλλωστε, και η πρόοδος που σημείωσε η επιτροπή την πρώτη ημέρα των συνεδριάσεων. Η όρεξη για δουλειά, η αφοσίωση και ο επαγγελματισμός που μοιράζονται όλοι οι βουλευτές έγιναν διακριτά από τα πρώτα λεπτά, όταν ξεκίνησαν την έρευνα και τη συγγραφή των κειμένων. Ως απόρροια των παραπάνω, το ⅓ του τελικού κειμένου έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ οι προσδοκίες για την αυριανή μέρα είναι ιδιαίτερα θετικές.

Είναι αξιόλογη η παρουσία του κυρίου Καιρίδη Δημήτρη, καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αναπληρωτή Διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και Επιστημονικού Συμβούλου του Ιδρύματος “Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής”. Στο πλαίσιο μιας αυθόρμητης και ειλικρινούς συνομιλίας με τους βουλευτές, εξετάστηκε και αμφισβητήθηκε η πολυπλοκότητα της θεματικής της εν λόγω επιτροπής, διατυπώθηκαν ποικίλα ζητήματα και προέκυψαν νέα.

Συμφωνία των Πρεσπών

Αμφιλεγόμενο θέμα, απαιτητική έρευνα, μακροχρόνιο ζήτημα. Όσες κι αν είναι οι ενδεχόμενες προβληματικές μεταβλητές που είχε να αντιμετωπίσει η εν λόγω επιτροπή, είναι βέβαιο πως τις έχει ήδη ξεπεράσει. Με προσήλωση, κριτική και ορθολογική σκέψη και συνεργατικό πνεύμα οι βουλευτές έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν τη θεματική τους με επιστημονικό, παρά συναισθηματικό, τρόπο.

Η πρώτη μέρα των εργασιών κύλησε αισίως και παραγωγικά. Κατόπιν προηγούμενων οδηγιών του συντονιστή, Αργύρη Χατζηηλία, οι έντεκα βουλευτές έχουν σχηματίσει και συνεργαστεί σε τέσσερις ομάδες. Η καθεμία από αυτές έχει αναλάβει να εξετάσει τις σχέσεις, και το βαθμό επίδρασης σε αυτές της Συμφωνίας των Πρεσπών, της Βόρειας Μακεδονίας με τρίτες χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ερχόμενοι σήμερα οι βουλευτές είχαν ήδη συντάξει ατομικά ένα κείμενο χιλίων λέξεων, το οποίο έπρεπε να τροποποιήσουν και περιορίσουν στις τριακόσιες περίπου ως το τέλος της ημέρας. Ταυτόχρονα, είχαν τεθεί ως στόχοι η τελειοποίηση της βιβλιογραφίας, καθώς και η από κοινού συγγραφή του προλόγου του τελικού κειμένου. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των παραπάνω, θα ακολουθούσε η σημείωση των επιμέρους θεμάτων στον πίνακα της αίθουσας, με σκοπό την έναρξη της διαδικασίας σύνδεσης των παραγράφων και νοημάτων.

Συμπληρωματικά, η συγκεκριμένη επιτροπή παρακολούθησε μια διάλεξη του κυρίου Κωνσταντίνου Φίλη, Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και Επικεφαλής του Κέντρου Ρωσίας-Ευρασίας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η ομιλία αποδείχθηκε ιδιαίτερα διαφωτιστική και επωφελής, καθώς συνέβαλε στην επίλυση κρίσιμων ερωτημάτων και την αναθεώρηση ορισμένων σημείων.

Ευρωεκλογές 2019

ee.JPG

Η εν λόγω επιτροπή διαθέτει αναμφισβήτητα μια μοναδική σύνθεση και δυναμική. Τα χαμόγελα, οι αγκαλιές, τα γέλια, οι φιλίες, η χαλαρή ατμόσφαιρα και ο ενθουσιασμός δε θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή την ομάδα βουλευτών, η οποία, παρά το νεαρό της ηλικίας της, δείχνει αφοσιωμένη και διατεθειμένη να εργαστεί σκληρά και επιστημονικά.

Με βάση τις συστάσεις της συντονίστριας, Μαίρης Βαρζακάκου ή “κυρίας Μαίρη”, οι δέκα βουλευτές συνεργάζονται σε ζευγάρια για να εξετάσουν ένα από τα πέντε υπο-θέματα ανάλυσης, δηλαδή τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει των φετινών Ευρωεκλογών. Με το πέρας της πρώτης ημέρας εργασιών, η επιτροπή  είναι αρκετά αισιόδοξη και ευχαριστημένη με την πρόοδο που επιτεύχθηκε. Συγκεκριμένα, έχει ολοκληρωθεί από όλους το σχεδιάγραμμα και η γενική δομή των κειμένων τους.

Εκτός από τα παραπάνω, οι βουλευτές παρακολούθησαν δύο διαλέξεις από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς. Καταρχάς, ο κύριος Τσιριγώτης Διονύσης, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, παρουσίασε τη γένεση και ιστορική εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναφέρθηκε στη διάκριση μεταξύ εθνικού και υπερεθνικού επιπέδου στην τελευταία. Εν συνεχεία, η κυρία Μενδρινού Μαρία, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, περιέγραψε τον τρόπο λειτουργίας των επιμέρους θεσμών της Ένωσης, καθώς και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Δημοσιογράφοι

First day is a charm και αυτή η επιτροπή έχει πάρει φωτιά!

SIMOU.JPG

Πρώτη μέρα εργασιών για την επιτροπή «Το τίμημα για την αποκάλυψη της αλήθειας: οι δολοφονίες των δημοσιογράφων στο επίκεντρο» και η ομάδα ξεκίνησε δυναμικά με την επίσκεψη της επιστημονικής συμβούλου Μαριάννας Ψυλλά. Σύμφωνα με δηλώσεις της συντονίστριας Χρύσας Σίμου η εισήγηση της επιστημονικής συμβούλου επί του θέματος υπήρξε διαφωτιστική και έλυσε πρακτικές απορίες των μελών της επιτροπής. Φυσικά, έδωσε και νέα πνοή στο τρόπο σκέψης των βουλευτών, από διαφορετική οπτική γωνία και εισήγαγε νέες ιδέες που θα φανούν χρήσιμες για τις επόμενες μέρες.

Μετά τη συζήτηση με την επιστημονική σύμβουλο, η ομάδα προχώρησε στη διαδικασία διαμόρφωσης των βασικών πυλώνων που θα χρησιμοποιήσει για τη δημιουργία του κειμένου της. Θέματα που άπτονται των σχέσεων ισχύος στο τρίγωνο Δύση, Μέση Ανατολή και Λατινική Αμερική σε συνάρτηση με τις αιτίες δολοφονιών των δημοσιογράφων είναι κάποια από τα θέματα που θα συζητηθούν.

Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν θα δολοφονηθεί και το κείμενό τους… 😊

Love always,

Your Press Director

xoxo

Οίκοι Αξιολόγησης

Αξιολόγηση και ξερό ψωμί.

Τι κοινό έχουν δύο Οικονομολόγοι και οκτώ Νομικάριοι; Προφανώς την επιτροπή «Οίκοι Αξιολόγησης και η επίδραση τους στις χρηματοπιστωτικές κρίσεις: σύγκρουση συμφερόντων ή χείρα σωτηρίας;» του 23ου Πανελληνίου Κοινοβουλίου Νέων.

Επίσκεψη της επιστημονικής συμβούλου Βίβιαν Μπουφούνου για την εναρκτήρια συνεδρία της επιτροπής και οι βουλευτές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί της και να λύσουν όποιες τυχόν απορίες υπήρχαν. Και σε αυτή τη περίπτωση η εισήγηση της κ. Μπουφούνου έδωσε νέα προοπτική στο ύφος του κειμένου, βασικές ενότητες του οποίου θα είναι διάφορα casestudiesκαι η αντίδραση των ΗΠΑ και της ΕΕ στις διάφορες χρηματοπιστωτικές αξιολογήσεις.

Η συντονίστρια, Σοφία Τσατσαρίδου, δηλώνει ότι οι βουλευτές της είναι πολύ εργατικοί και τη χαροποιεί που μπορούν και αυτορυθμίζονται. Αυτό άλλωστε της δίνει τη δυνατότητα να λείπει και λίγο από την επιτροπή… 😉

Love always,

Your Press Director

xoxo

Αύξηση Πληθυσμού

How Sustainable are YOU?

Μετά το τέλος της πρώτης μέρας εργασιών για την επιτροπή «Αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού: βιωσιμότητα διατροφικών και ενεργειακών αναγκών», η αίσθηση που μας αφήνουν είναι «περνάμε καλά και βγαίνει προς τα έξω».

Ο συντονιστής Ηλίας Θεοδωρόπουλος δηλώνει ότι με σαφή στοχοπροσήλωση και πνεύμα ομαδικότητας το πόρισμα της επιτροπής και η παρουσίαση τους θα καταπλήξει κατά τη διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Οι βασικοί πυλώνες του κειμένου της επιτροπής είναι τρεις και άπτονται του ιστορικού πλαισίου του πληθυσμιακού ζητήματος και επεκτείνονται στα διάφορα διατροφικά και ενεργειακά ζητήματα που προκύπτουν από την αύξηση του πληθυσμού.

Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι το PowerPoint της επιτροπής θα περιέχει τόνους… 😉

Love always,

Your Press Director

xoxo

Πακιστάν

PAKISTAN.JPG

Κάποτε ο Πολιτικός Εξτρεμισμός ήταν μια all male and one woman επιτροπή….Φέτος η  «Πακιστάν: εθνοτικό μωσαϊκό και εξωτερική πολιτική» αλλάζει αυτό το δεδομένο και είναι μια all female and one man επιτροπή.

Μπορώ μόνο λίγο να αναρωτηθώ πόσο ήρωας είναι αυτός ο άντρας αλλά και πόσο τυχερός…! 😊

Η ομάδα τους χαρακτηρίζεται από σκληρή δουλειά, αμοιβαίο σεβασμό αλλά και ελεύθερη έκφραση. Η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί είναι άκρως βοηθητική και οι εργασίες μετά την επίσκεψη του επιστημονικού συμβούλου, κ. Λαγγίδη, είναι σε εξέλιξη με γοργούς ρυθμούς. Οι βασικοί πυλώνες της επιτροπής φωτογραφίζουν τις ιδιαιτερότητες του Πακιστάν εντός και εκτός συνόρων.

Μένουμε συντονισμένοι για τα πορίσματά σας!

Love always,

Your Press Director

xoxo

Δρόμος του Μεταξιού

Ο Γιώργος Χαμηλάκης, συντονιστής της επιτροπής αυτής, με χαρά μίλησε στη δημοσιογραφική ομάδα κάνοντας κάποιες δηλώσεις σχετικά με την πορεία των εργασιών σήμερα αλλά και το κλίμα που επικράτησε μεταξύ των βουλευτών. Πιο συγκεκριμένα χαρακτήρισε το κλίμα εξαιρετικό, θερμό και ιδιαιτέρως εγκάρδιο, κάτι αρκετά εμφανές και στα δικά μας μάτια ως επισκέπτες στην αίθουσα. Οι βουλευτές χωρίστηκαν σε υποομάδες οι οποίες συνεργάστηκαν άψογα και με ζήλο εκτελούσαν η καθεμία τα καθήκοντα τα οποία είχε αναλάβει, με στόχο φυσικά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αν λοιπόν αξίζει να κάνουμε μια μικρή αναφορά στο κλίμα της επιτροπής, αυτό ήταν σαφώς το καλύτερο δυνατό! Η συνεργασία μεταξύ των παιδιών ήταν στενή και εποικοδομητική, η ανταλλαγή απόψεων συχνή και καρποφόρα ενώ παράλληλα οι διαφορετικές προσωπικότητες των παιδιών δεν τους εμπόδισαν να ενωθούν σαν γροθιά και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους! Ο ίδιος ο Γιώργος όταν ρωτήθηκε είπε πως όλα βαίνουν ορθότατα και αποδίδει το γρήγορο «δέσιμο» των παιδιών στην κοινή αρέσκειά τους για το θέμα.

Το θέμα, ιδιαίτερο και επίκαιρο, ο συντονιστής το εμπνεύστηκε από την ενασχόλησή του με το αντικείμενο σπουδών του, διεθνείς σχέσεις. Η Κίνα αποτελεί ανερχόμενη δύναμη. Πλέον στο σύγχρονο κόσμο, συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερη προσοχή από άλλες μεγάλες δυνάμεις. Πρώτη φορά στα χρονικά υπάρχει κράτος το οποίο ανταγωνίζεται σε ισχύ τις ΗΠΑ. Ο Δρόμος του υπήρξε για χιλιετίες το μεγαλύτερο εμπορικό δίκτυο στον κόσμο, από την αρχαιότητα έως περίπου τον Μεσαίωνα, ενώ «Ο Νέος Δρόμος» έχει εξίσου μεγάλες φιλοδοξίες, ένα θέμα που άμεσα χρήζει συζήτησης.

Στόχος των παιδιών και του συντονιστή, αν μη τι άλλο, είναι να παραχθεί έως το τέλος των εργασιών ένα επιστημονικό έργο, ενδελεχούς ανάλυσης με πληροφορίες αντλούμενες από ορθές πηγές. Το τελικό κείμενο ιδανικά πρέπει να είναι αχρωμάτιστο από προσωπικές απόψεις. Τέλος, ένας ακόμη στόχος είναι να δημιουργηθούν όμορφες, δεμένες παρέες, ή και φιλίες οι οποίες ίσως θα διαρκέσουν στο πέρασμα του χρόνου

Τέταρτη βιομηχανική επανάσταση: Τεχνητή νοημοσύνη ως πανάκεια ή εν δυνάμει όπλο καταστροφής;

Και ενώ έως τώρα διαβάζαμε για ομαλότητα στη συνεργασία μεταξύ βουλευτών και εξαιρετικά κλίματα εντός των επιτροπών, μια «ανατροπή» έρχεται για να αλλάξει κάπως τα δεδομένα μας. Κατά την επίσκεψη στην επιτροπή αυτή, της οποίας συντονίστρια είναι η Αμίνα, μάθαμε πως τα πράγματα δεν κύλησαν πολύ ειρηνικά, όχι τουλάχιστον από την αρχή.

Η Αμίνα μίλησε ανοιχτά και ανέφερε πως η παρευρισκόμενη επιστημονική σύμβουλος, Υβόννη Κοσμά, τόνισε κάποιες ελλείψεις στο κείμενο το οποίο η επιτροπή του παρουσίασε. Οι παρεμβάσεις της αυτές πυροδότησαν μια μεγάλη διαφωνία, η οποία δεν άργησε να πάρει μεγάλες διαστάσεις τσακωμού. Η συντονίστρια αναφερόμενη στο θέμα χαρακτήρισε τη διένεξη «Πεδίο Μάχης». Τα πράγματα ωστόσο δεν άργησαν να επανέλθουν, αφού τη στιγμή της επίσκεψης των δημοσιογράφων οι βουλευτές δούλευαν σκληρά, καταγράφοντας στους υπολογιστές τους όσα συμφώνησαν μεταξύ τους και επιλύοντας τα προβλήματα τα οποία τόνισε η επιστήμονας.

Στόχος της επιτροπής είναι σαφώς ένα αντιπροσωπευτικό τελικό κείμενο, το οποίο θα αντανακλά τη σκληρή δουλειά των βουλευτών. Η συντονίστριά τους υπογράμμισε τη δύναμη της ομάδας και με περηφάνεια σχολίασε πως εργάζονται πολύ και σκληρά και γι’ αυτό τους εμπιστεύεται τυφλά για την ακεραιότητα του αποτελέσματος.

Όταν τη ρωτήσαμε πως εμπνεύστηκε το θέμα της συζήτησης είπε πως τυχαία έπεσε σ’ ένα άρθρο σχετικό με τα cyborgs, τα ρομπότ τα οποία θα έχουν υπεράνθρωπες δυνάμεις αλλά όχι φύλο. Καθώς λοιπόν το τελευταίο είναι και το αντικείμενο σπουδών της, αυτό το άρθρο της έδωσε την αφορμή να μελετήσει λιγάκι τη ρομποτική και να διατυπώσει αυτό το ερώτημα ως θέμα συζήτησης για το 23ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων.

Το προφίλ των ηγετών ανά τον κόσμο: Έχουν οι λαοί τους ηγέτες που τους αξίζουν;

igetes

Τελευταία και καταϊδρωμένη, ή και όχι, αυτή η επιτροπή, με συντονιστή τον Βαγγέλη Σταματίου. Ο συντονιστής δήλωσε πως το πολύ θετικό, και κάπως ευχάριστα ανήσυχο και χιουμοριστικό θα προσθέταμε εμείς, κλίμα οφείλετο σε τρεις βασικούς παράγοντες/ γεγονότα. Αρχικά, οι πολύ εύστοχες και άκρως βοηθητικές παρατηρήσεις του επιστημονικού συμβούλου, Μάνου Παπάζογλου, ο οποίος έδωσε με τα σχόλια του κίνητρο στους βουλευτές να εργαστούν σκληρότερα και δημιούργησε εξαιρετικό κλίμα. Στη συνέχεια, ο ευχάριστος και πολύ φιλόξενος χώρος, δηλαδή η αίθουσα του Alba Graduate Bussines School και τέλος η διαδικασία του meme making η οποία προσέδωσε μια πολύ ευχάριστη νώτα ανακουφίζοντας από την πολύωρη εργασία.

Ως προς τις εργασίες, ο συντονιστής τόνισε πως υπήρξε εξ αρχής μεγάλη σχολαστικότητα και οργάνωση για τον καταμερισμό των εργασιών. Ο καθένας ήξερε τι θα προετοιμάσει και τι έχει αναλάβει, πράγμα ιδιαιτέρως σπουδαίο για την ορθή διεξαγωγή της διαδικασίας, τόνισε ο Βαγγέλης. Τα καθήκοντά τους χωρίστηκαν λοιπόν σε δύο κατηγορίες: το πρώτο μέρος με τους πέντε, σύγχρονους, ηγέτες τους οποίους αποφάσισαν να ερευνήσουν και το δεύτερο με τα χαρακτηριστικά του καθενός και τη σπουδαιότητα του ρόλου αυτών στον κόσμο της ηγεσίας.

‘Όταν ο Βαγγέλης ερωτήθηκε για ποιο λόγο διάλεξε αυτό το θέμα απάντησε πως το θεωρεί ιδιαιτέρως επίκαιρο. Συγκεκριμένα, ανέλυσε το σκεπτικό του λέγοντας πως όλο το εγχείρημα βασίστηκε στην προσωπική του πεποίθηση περί ανάγνωσης, ενώ παράλληλα εξήγησε υπάρχουν δύο σχολές σκέψεων: αφ’ ενός αυτή που ισχυρίζεται πως τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα ανεξαρτήτως της ανθρώπινης παρουσίας και γι’ αυτό οι άνθρωποι είναι δέσμιοι αυτών, αφ’ ετέρου αυτή που διατείνεται πως εμείς οι άνθρωποι φτιάχνουμε την ιστορία, πόσο μάλλον οι ηγέτες, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη μιας ολόκληρης χώρας. Τέλος, μας επισήμανε πως ενώ συχνά συ ζητώνται θέματα όπως ο ρατσισμός, η ακροδεξιά ή και η οικονομική κρίση το ζήτημα της σπουδαιότητας των ηγετών δεν έχει τεθεί ακόμα επί του τάπητος, κάνοντας έτσι το 23ο ΠΚΝ την τέλεια ευκαιρία να συζητηθεί επιτέλους!

Οι «απαιτήσεις», δηλαδή οι στόχοι ή αλλιώς επιδιώξεις του συντονιστή για την επιτροπή έως το πέρας των εργασιών είναι τα παιδιά να διδαχθούν κάποια στοιχειώδη πράγματα, όχι μόνο σε γνωστικό επίπεδο ή διεθνολογικό, πχ. ποιος είναι ο ηγέτης της τάδε χώρας, αλλά και σε τεχνικό επίπεδο, λχ. πως μοιράζομαι ένα αρχείο στο drive. Ακόμη σπουδαιότερο θεωρεί να νιώσουν τα παιδιά ενεργά μέλη της ομάδας, να αξιοποιήσουν στο έπακρο την παρουσία τους εκεί και να μην αισθανθούν παραμελημένοι, να μην βαρεθούν και να μην απορρίψουν τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Πτώση Τείχους

ΤΕΙΧΟΣ 1

Επιτροπή που μας γυρίζει πίσω σε συζητήσεις που μπορεί να έκαναν οι γονείς μας σε οικογενειακά τραπέζια ή μπορεί να ζήσαμε σε αμφιθέατρα κατά τη διάρκεια ανακοινώσεων φοιτητικών παρατάξεων. Η πτώση του τείχους, σήμα κατατεθέν της σύγχρονης ιστορίας, που θα γίνει εφαλτήριο να αλλάξει ο τρόπος που αναφερόμαστε σε πολιτικούς ορισμούς.

Επαναπροσδιορισμός καθεστώτων και πολιτικής ιδεολογίας τα μέλη της επιτροπής αναρωτιούνται τι πραγματικά σημαίνει υπαρκτός σοσιαλισμός και ποιο το μέλλον του μετά την πτώση; Η επίσκεψη του επιστημονικού συμβούλου, κ. Σπουρδαλάκη, υπήρξε καταλυτική για τη συνέχεια των εργασιών της επιτροπής.

Η ομάδα της πτώσης του τείχους είναι εργατική, διαβάζουν πολύ αλλά είναι και λίγο η πιο YOLO επιτροπή. Πόσα διαλείμματα άραγε μπορεί να κάνει μια επιτροπή σε μία μέρα; 😊

Love always,

Your Press Director

xoxo

 

PAKISTAN.JPG