ΟΜΑΔΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΣ


Συντονίστρια Αρθρογραφίας


Η Μαρίνα Ρήγα είναι επί πτυχίω φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου ενώ πέρυσι διετέλεσε ένα εξάμηνο σπουδών στην Τουλούζη της Γαλλίας. Γνωρίζει άπταιστα αγγλικά και πολύ καλά γαλλικά. Η πρώτη της επαφή με την SAFIA έγινε το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 ως ερευνήτρια στην ομάδα Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, καθώς ακολούθησε η συμμετοχή της και σε άλλες δράσεις του οργανισμού. Φέτος, θα είναι συντονίστρια της ομάδας αρθρογραφίας. Παράλληλα, αποτελεί ενεργό ερευνητικό μέλος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενώ είναι εθελόντρια στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, διδάσκοντας την ελληνική γλώσσα σε γαλλόφωνους και αγγλόφωνους πρόσφυγες. Έχει μεγάλη αγάπη για το μπαλέτο και τα ταξίδια.


Συντονίστρια Αρθρογραφίας


Η Μάγδα Τσόχα είναι τεταρτοετής φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Απολαμβάνει τον εθελοντισμό κι έχει αναλάβει διάφορους ηγετικούς ρόλους σε σχετικές ομάδες, είναι μέλος της φοιτητικής ομάδας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας ενώ παράλληλα ασχολείται και με το debating στην ομάδα Round Table Discussions της ομάδας The Law Project. Στα άμεσα ενδιαφέροντά της συγκαταλέγονται η αρθρογραφία, η έρευνα, οι διεθνείς σχέσεις και το δίκαιο και τα εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus+.


Ομάδα Αρθρογραφίας


Ο Γεώργιος Αθανασόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι Ιδιωτικός Υπάλληλος. Γνωρίζει 4 ξένες γλώσσες: αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά. Συμβάλλει, οποτε εχει χρόνο, σε εθελοντικες δράσεις. Εχει γνώσεις Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. Έχει λάβει διακρίσεις για προσομοιώσεις που εχει συμμετέχει και εκθέσεις που έχει γράψει. Ασχολείται με την μουσική και την κοινωνική δράση και αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά περιοδικά και εφημερίδες. 

Ο Νέστορας Μάριος Αποστολόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι φοιτητής του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Ασχολείται με τον θεσμό προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών (MUN), με αρκετά συνέδρια στο ενεργητικό του. Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα πολιτικής και διεθνούς επικαιρότητα. Η πρώτη του επαφή με την SAFIA έγινε κατά την διάρκεια του πρώτου έτους των σπουδών του, με αφορμή το 24ο ΠΚΝ, το οποίο βέβαια δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Απολαμβάνει την λογοτεχνία, τον αθλητισμό και την μουσική, ενώ διατηρεί και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή.

Η Κυριακή Θεοδοσάκη είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ασχολείται ενεργά με την αρθρογραφία επι των ζητημάτων διεθνούς πολιτικής και συμμετέχει σε προσομοιώσεις και συνέδρια . Γνωρίζει δυο γλώσσες, Αγγλικά και Γαλλικά, και υπήρξε εθελόντρια της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Τhis Time I’m Voting»  της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τις τελευταίες ευρωεκλογές. Έχει πραγματοποιήσει μια πρακτική άσκηση κατά το τρίτο έτος των σπουδών της στην εταιρεία « Motor Oil Hellas». 

 Η Εύα Καπόγιαννη είναι πρωτοετής φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαικών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Γνωρίζει άπταιστα αγγλικά, -μερικώς- γερμανικά και μαθαίνει γαλλικά. Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο τομέας του δικαίου, κυρίως αυτός του διεθνούς ποινικού δικαίου και τα ανθρώπινα δικαίωματα. Στο προηγούμενο εξάμηνο ασχολήθηκε με τις εθελοντικές δράσεις του we solve @panteion με θέμα την εστιάση, την διαμονή και τις εκπαιδευτικές προοπτικές και με διάφορα επιμορφωτικά σεμινάρια τα οποία αφορούν την πολιτική φιλοσοφία και την δικαιοσύνη. Τρέφει μεγάλη αγάπη για τον σύγχρονο και μοντέρνο χορό, την γραφή και το πιάνο, ενώ επίσης απολαμβάνει την συντροφιά των βιβλίων και της ποίησης.

O Παύλος Καραγρηγόρης είναι 19 ετών και δευτεροετής φοιτητής στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα η ιστορία αλλά και ευρύτερα οι κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες. Δεν τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι εξ αποστάσεως περιγραφές ανθρώπων καθώς θεωρεί πως μόνο μέσω του διαλόγου και της παρατήρησης μπορείς να γνωρίσεις κάποιον ενώ επιπλέον είναι δύσπιστος σε ό,τι έχει να κάνει με το πως επιλέγει ο κόσμος να παρουσιάζει τον εαυτό του. Πέραν αυτού μελετά και ακολουθεί ιδιαιτέρως τις εξελίξεις στην πολιτική ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ αγαπημένη του ιστορική περίοδος είναι τα έτη 1850-1950.

Η Σωτηρία Κόλλια είναι 20 ετών και κατάγεται απο το Ναύπλιο. Είναι τριτοετής φοιτήτρια στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει παρακολουθήσει ημερίδες και σεμινάρια πάνω στο αντικείμενο σπουδών και αρθρογραφεί πάνω σε διεθνή ζητήματα. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που συμμετέχει στην SAFIA, φέτος ως αρθρογράφος και πέρυσι ως ερευνήτρια στην ομάδα Διεθνών Σχέσεων. Το όνειρο της είναι ταξιδέψει όσο το δυνατόν περισσότερο. Στον ελεύθερο της χρόνο διαβάζει βιβλία , άρθρα , ενημερώνεται για τις διεθνείς εξελίξεις και παρακολουθεί σειρές ή ταινίες.Το μότο της είναι “You Only Live Once” ,οπότε κάνε την ζωή αξέχαστη.

Η Παναγιώτα Ευαγγελία Καστρενοπούλου είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση τις Ιστορικές, Κοινωνικές, Στρατηγικές Σπουδές και τη Γεωπολιτική. Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά και τουρκικά και έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, διαλέξεων και συνεδρίων όσον αφορά το γνωστικό αντικείμενο της. Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στο γραφείο του Αναπληρωτού Υπουργού Εξωτερικών ως ακόλουθος τύπου. Έχει αποτελέσει μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Ρητορικής (WUDC) καθώς επίσης είναι μέλος του Κέντρου Διεθνών και Στρατηγικών Αναλύσεων ΚΕΔΙΣΑ. Εκτός της ενεργής ενασχολήσεως της με τα Διεθνή Ζητήματα και πιο συγκεκριμένα τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, τη Διεθνή και Εγχώρια Πολιτική, έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο, ενώ δε λείπει η ερασιτεχνική της ενασχόλησης με το θέατρο και οι οικολογικές ανησυχίες.

 Η Κυριακή Κώστα είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ασχολείται ενεργά επι των ζητημάτων διεθνούς πολιτικής και έχει συμμετάσχει σε πολλές προσομοιώσεις και συνέδρια. Γνωρίζει 3 ξένες γλώσσες, Αγγλικά,Γαλλικά και Ιταλικά και είναι μέλος της ELSA (European Law Students’ Association). Έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση κατά το τέταρτο έτος των σπουδών της στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Με την συμμετοχή της στην ομάδα αρθρογραφίας της SAFIA προσδοκά να επικοινωνήσει τις απόψεις της. Στα άμεσα ενδιαφέροντά της συγκαταλέγονται η αρθρογραφία, η έρευνα, ο εθελοντισμός και οι διεθνείς σχέσεις. Εκτός της ενεργής ενασχολήσεως της με τα Διεθνή Ζητήματα έχει ασχοληθεί με τον χορό, τον αθλητισμό και τη μουσική.

Η Κωνσταντίνα Μαύρου είναι τριτοετής φοιτήτρια του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης, στην κατεύθυνση των Δημοσίων Θεσμών, του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Βρίσκεται, παράλληλα, στο πρώτο έτος των σπουδών της, στη Δημοσιογραφία, στο Ι.Ε.Κ. Ant1MediaLab. Κύριο μέλημά της είναι η εσωτερική οργάνωση της χώρας , η πολιτική σκηνή και κατ’ επέκταση οι συνέπειες των εκεί αποφάσεων στα δικαιώματα των ανθρώπων, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Στα βασικά ενδιαφέροντά της συγκαταλέγεται, επίσης, η στήριξη της γυναικείας θέσης σε όλους τους τομείς. Συμμετέχει στα σεμινάρια του Προγράμματος Ενδυνάμωσης Γυναικών της Womentors και επιχειρηματικότητας του οργανισμού meXOXO.

Η Μυρτώ Ναστούλη βρίσκεται στο δεύτερο έτος των σπουδών της στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο και τη συγγραφή και επαγγελματικά με τις κυριακάτικες περιπλανήσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ακόμη, ευαισθητοποιείται και παρακολουθεί τις κοινωνικές και πολιτικές εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις. Η ποίηση και η λογοτεχνία αποτελούν τις μεγάλες της αγάπες, ενώ το έτος 2020-21 είναι η πρώτη της επαφή με τη SAFIA τόσο ως μέλος της Ομάδας Αρθρογραφίας, όσο και του Editorial Team.

Η Ελένη Παλαιολόγου είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Αξιοποίησης φυσικών πόρων και γεωργικής μηχανικής  του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα μπορούσε να είχε γίνει πολλά πράγματα στην ζωή της αλλά από όλα τα εν δυνάμει , την κερδίζει  ό,τι  περιστρέφεται γύρω από την γραφή (ερευνάται ακόμα το πώς διάλεξε επάγγελμα θετικών επιστημών, αμφισβητείται το αν θα το ακολουθήσει). Γράφει  ποίηση από ένα βράδυ που κατάλαβε ότι δεν πρέπει να αγνοεί τις σκέψεις της και άρθρα για την ομάδα αρθρογραφίας της  SAFIA  από το 2020, που δεν αγνόησε το κάλεσμα για τις αιτήσεις συμμετοχής σε αυτή. 

Η Χριστίνα Πραβιτσιώτη είναι απόφοιτη του Επαγγελματικού Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας του Ομίλου Χάγιου και επί πτυχίω φοιτήτρια του τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην κατεύθυνση Ιστορικών, Κοινωνικών Στρατηγικών Σπουδών και Γεωπολιτικής. Παράλληλα, ετοιμάζει τη διπλωματική της εργασία με θεματολογία που άπτεται του στρατού της Τουρκίας . Μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί για δύο έτη στην οικονομική εφημερίδα  «Axianews », ως αρθρογράφος, όπως και σε πολιτιστικού ενδιαφέροντος ιστοσελίδες. Τέλος, πέραν της ελληνικής γλώσσας, χειρίζεται την αγγλική, τη γερμανική, τη γαλλική και την τουρκική. 

Ο Δημήτρης Στανίτσας είναι απόφοιτος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας Αθηνών, με ειδίκευση στη Γλωσσολογία. Κατέχει την αγγλική και γαλλική γλώσσα, ενώ προσπαθεί φιλότιμα με τη ρωσική, σε μεσαίο επίπεδο. Υπηρέτησε τη θητεία του ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός του Πεζικού κι υπηρέτησε ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια προσομοίωσης και σε ακαδημαϊκό ρητορικό διαγωνισμό. Αρέσκεται να παρακολουθεί διαλέξεις Διεθνούς Πολιτικής και Ιστορίας, όταν δεν παραδίδει φιλολογικά μαθήματα. Στις δραστηριότητες της SAFIA  έχει εγγράψει διπλή παρουσία, ως βουλευτής ερευνητικής ομάδας στο 19ο και 21ο Π.Κ.Ν. ,ενώ έχει παρακολουθήσει συνέδρια υπό την αιγίδα του Οργανισμού. 

Η Ήλια Φιλοπούλου , είναι τριτοετής φοιτήτρια στην νομικη σχολή του εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών ! Ενδιαφέρεται πολύ για τα ανθρώπινα δικαίωμα και τις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική . Της αρέσουν πολύ τα ταξίδια καθώς θεωρεί ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να έρχεσαι σε επαφή με άλλους πολιτισμούς και να τους γνωρίζεις σε βάθος ! Ασχολείται με τα κοινά , γιατί είναι πολύ σημαντικό για τους νέους ανθρώπους να ενδιαφέρονται για το μέλλον τους . Έχει πάρει μέρος σε συνέδρια προσομοιώσεων των εργασιών των ενωμένων εθνών στην Πάτρα  και στην  Θεσσαλονίκη , καθώς και σε ρητορικους αγώνες ! Η σχέση της με την Safia ξεκίνησε 20200όπου έκανε αίτηση για το ΠΚΝ αλλά δυστυχώς λόγω των συνθηκών της πανδημίας δεν κατάφερε λάβει χώρα … Ωστόσο έχει ακούσει πολλά για την Safia και είναι πολύ χαρούμενη που τώρα είναι μέλος του οργανισμού ! 

Η Σταυρούλα (Σταυρίνα) Χούσου είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Στο τρέχον εξάμηνό της, διεκπεραιώνει  τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Sciences-Po της Lille, στην Γαλλία, μία εμπειρία που έφερε στο προσκήνιο το ακαδημαϊκό της ενδιαφέρον για την εξελισσόμενη ταυτότητα της ΕΕ. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε μια σειρά ακαδημαϊκών σεμιναρίων και εκδηλώσεων. Η πρώτη της επαφή με τη SAFIA προήλθε από τη συναναστροφή της με μέλη του οργανισμού στο Συνέδριο Προσομοίωσης της ΕΕ (EUropa.S2019), οπότε και ξεκίνησε να παρακολουθεί στενά τις δραστηριότητες της. Με την συμμετοχή της στην ομάδα αρθρογραφίας της SAFIA προσδοκά να εκθέσει τις απόψεις της εντρυφώντας κυρίως σε ζητήματα πολιτικής ανθρωπολογίας και του ευρύτερου χώρου της παιδείας, αλλά και να παρέχει «τροφή για σκέψη» στους αναγνώστες του the SAFIAblog.

Η Δέσποινα Χρυσάφη είναι επί πτυχίω φοιτήτρια στο τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση τις Ιστορικές, Κοινωνικές και Στρατηγικές σπουδές και τη Γεωπολιτική. Φοίτησε για ένα εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο  Yıldız Technical University της Κωνσταντινούπολης, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus. Εκτός της ελληνικής γλώσσας, ομιλεί άριστα την αγγλική, χειρίζεται τη γερμανική και την τουρκική, ενώ κατέχει στοιχειωδώς την αραβική. Τα τελευταία χρόνια έχει παρακολουθήσει διάφορα συνέδρια και ομιλίες που αφορούν τις διεθνείς σχέσεις και τη γεωπολιτική. Οι διεθνείς σχέσεις και το διεθνές δίκαιο συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων στα βασικά ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα.