Αρθρογράφοι

Scroll down to content

Ομάδα Αρθρογραφίας

 

Γιώργος Αξιάρης

αρχείο λήψης.png

Ο Γιώργος Αξιάρης είναι τελειόφοιτος του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Στα ενδιαφέροντα του συγκαταλέγονται η αρθρογραφία και έρευνα σχετικά με ζητήματα συγκρούσεων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχει ολοκληρώσει ένα εξάμηνο σπουδών στην Γερμανία ενώ έχει συμμετάσχει σε προσομοιώσεις, διεθνή προγράμματα ανταλλαγής και σε διοργανώσεις event.

Αιμιλία Γανταδάκη

FB_IMG_1540890462001

Η Αιμιλία Γανταδάκη είναι φοιτήτρια στη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ έχει εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επιστήμη της ψυχολογίας και των διεθνών σχέσεων. Ακροβατώντας ανάμεσα στον νόμο και την ανθρώπινη ψυχή, δε διστάζει να παραδεχτεί πως αυτοί οι δυο κόσμοι μπορούν τελικά να συμπορεύονται αρμονικά σε κάθε κοινωνία, αφού άλλωστε το κράμα τους συνθέτει και τη δική της ψυχοσύνθεση. Την άλλοτε άψυχα ρεαλιστική και άλλοτε ονειροπόλα. Με ατού της την ερμηνεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς, επιθυμεί να αναζητεί σε βάθος τι κρύβεται πίσω από το καθετί και να πρεσβεύει αυτό που θεωρεί δίκαιο. Δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα επιχειρηματολογούσε με σθένος υπέρ αυτών αν το ζητούσε η περίσταση.

Άγγελος – Σπήλιος Δαμαλίτης

image1.jpeg

Ο Άγγελος-Σπήλιος Δαμαλίτης είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ομιλεί την αγγλική και γερμανική γλώσσα ενώ έχει μεγάλο πάθος για συνέδρια προσομοίωσης που  αφορούν τις διεθνείς σχέσεις και την διπλωματία. Η αγάπη του για την αρθρογραφία ήταν αυτή που τον οδήγησε να ενταχθεί στην ομάδα αρθρογραφίας της SAFIA.

Μαρία Διαλινάκη

45118415_310029016258562_1274460416134610944_n.jpg

Η Μαρία Διαλινάκη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι τριτοετής φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Πειραιώς και ενδιαφέρεται για τις πολιτικές εξελίξεις ,το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο ,τη διπλωματία και τη στρατηγική. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια προσομοίωσης ευρωπαϊκών οργανισμών ενώ παράλληλα αρθρογραφεί για θέματα του πεδίου ενδιαφέροντος της. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Μαρία Κακαβά

FB_IMG_15411918078269635.jpg

Η Μαρία Κακαβά είναι τελειόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει κάνει πρακτική στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και έχει γράψει άρθρα στο ηλεκτρονικό νομικό περιοδικό Lawspot. Βρέθηκε στην δεύτερη θέση στον Εθνικό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης με την ομάδα της Νομικής Αθηνών στην Ποινική Δικαιοδοσία την άνοιξη του 2018, και από το φθινόπωρο του 2018 είναι μέλος της ακαδημαικής επιτροπής για την Πολιτική Δικαιοδοσία του Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης που θα διεξαχθεί την άνοιξη του 2019.

Έμυ Κεφαλά

img_20180413_220441.jpg

Η Έμυ Κεφάλα είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Διαθέτει άριστη γνώση της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας. Έχει συμμετάσχει σε συνέδριο προσομοίωσης Διεθνών Οργανισμών. Πέρα από συνέδρια που αφορούσαν στα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα (Διεθνές Δίκαιο, Διεθνείς Σχέσεις, Διπλωματία), έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το Διεθνές Νομισματικό Σύστημα, την Κυβερνοασφάλεια και την Τρομοκρατία σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Πλέον, έχει αναλάβει ερευνητικά καθήκοντα στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, στην ομάδα ΝΆΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιχάλης Κούκουζας

BeautyPlus_20181205000243489_save_20181205004649711.jpg

Είναι τριτοετής φοιτητής του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με κατεύθυνση Διεθνείς Σχέσεις & Οργανισμοί. Γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά και αραβικά). Έχει συμμετάσχει σε διάφορα μοντέλα προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών και Περιφερειακών Οργανισμών, όπου απέσπασε και τιμητικές διακρίσεις. Το ενδιαφέρον του για τον κλάδο των Διεθνών Σχέσεων διαφαίνεται και από την συμμετοχή του σε πληθώρα συνεδρίων, ημερίδων και σεμιναρίων, με θέματα που αφορούν κυρίως την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή. Είναι μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων και εθελοντής σε αρκετές δράσεις, όπως μαθήματα σε πρόσφυγες.

Θεοφάνης Κοτσώνης

45232435_2192780107646948_1605023158186803200_n.jpg

Ο Θεοφάνης Κοτσώνης είναι ένας δεκαεννιάχρονος προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το ενδιαφέρον του ποικίλει σε μια αλληλένδετη σειρά θεμάτων, με κυριότερα την εγχώρια και εξωτερική Ελληνική πολιτική, τα διεθνή οικονομικά ζητήματα καθώς και τις γεωπολιτικές εντάσεις. Έχοντας πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και σε άλλα συνέδρια πολιτικής, διεθνών σχέσεων και διπλωματίας, ασχολήθηκε με την συγγραφική αρθρογραφία. Για τους προαναφερθέντες λόγους, εντάχθηκε στην -πολλά υποσχόμενη- ομάδα αρθρογραφίας της SAFIA, με γνώμονα την διάδοση ορθολογικών απόψεων σε μια παραπλανητική εποχή.

Ειρήνη Παναγώτα

p81101-212611.jpg

Η Ειρήνη Παναγώτα είναι φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει συμμετάσχει στην ερευνητική ομάδα της Safia στον τομέα της Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων. Στο παρόν, απασχολείται ως δόκιμη ερευνήτρια στον τομέα Ευρωατλαντικών μελετών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στο Safia Blog. Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδριών και ημερίδων διεθνολογικού χαρακτήρα με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή της στην προσομοίωση Rhodes MRC (Model of Regional Cooperation).

Μαίρη Πλέσσα

photo_eap

Η Μαίρη Πλέσσα είναι Φιλόλογος-Ιστορικός, πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ΜΑ «Ιστορία και στη Διδακτική της Ιστορίας» – Π.Τ.Δ.Ε- Ε.Κ.Π.Α. και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Ε.Α.Π.-Π.Μ.Σ. «Επιστήμες της Αγωγής». Είναι υπεύθυνη του Ρητορικού Ομίλου του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια και επιμορφώτρια σε ημερίδες, συνέδρια και σεμινάρια με θέματα καινοτόμων διδακτικών πρακτικών, εφαρμογής των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική πράξη, καθώς και ζητήματα ιστορίας, διδακτικής της ιστορίας και εκπαιδευτικής πολιτικής. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε πρακτικά συνεδρίων, συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά, ενώ βιβλιοκρισίες της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα περιοδικά.

Αθανάσιος Σιαμπλής

45568508_2153019284962147_5793506223370272768_n.jpg

Ο Νάσος Σιαμπλής είναι τριτοετής φοιτητής του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Διανύει τον δεύτερο, ακαδημαϊκά, χρόνο του στην Safia, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε ως βουλευτής στο 22ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων στην Επιτροπή με θέμα: “ΗΠΑ – Βόρεια Κορέα: Στη δαμόκλειο σπάθη ενός πυρηνικού πολέμου;”. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι τα ζητήματα ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, το ευρωπαϊκό οικονομικό δίκαιο, το διεθνές δίκαιο ως βάση διαμόρφωσης κρατικής πολιτικής αλλά και τα διεθνή οικονομικά. Επιπλέον γνωρίζει άπταιστα αγγλικά, γερμανικά ενώ πέρα από το κομμάτι των Διεθνών Σχέσεων, έχει εκπονήσει εργασίες πάνω σε στατιστικά προγράμματα και έχει λάβει μέρος σε πληθώρα συνεδρίων.

Ευτυχία Σουφλέρη

souf.JPG

Η Ευτυχία Σουφλέρη είναι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα εντάσσονται συνέδρια, προσομοιώσεις  αλλά και προγράμματα Ευρωπαϊκού χαρακτήρα (youth exchanges) όπου έχει υπάρξει πολύ ενεργή. Ομιλεί τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά) και πρόκειται να ολοκληρώσει το ερχόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο στην Ισπανία μέσω του προγράμματος Erasmus. Πρόσφατα έγινε βοηθός επικοινωνίας στο citycampus.gr. Γενικά, ταξιδεύει αρκετά, ενώ αναθεώρησε για το ραδιόφωνο από όταν ξεκίνησε και η ίδια να κάνει. Η ενασχόληση της με την SAFIA προέκυψε χάρη στην έλξη για αρθρογραφία. Υιοθετεί την ιδέα πως «η δημοσιογραφία είναι λογοτεχνία υπό πίεση», αφού αγαπάει την λογοτεχνία και την φιλοσοφία και τις θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας επίκαιρης και καθαρής ματιάς απέναντι στα γεγονότα.

Εμμανουήλ Στίνης

IMG_20161106_132018.jpg

Ο Εμμανουήλ Στίνης γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Είναι φοιτητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι μέλος της Student Association For International Affairs αλλά και στον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων. Τα ενδιαφέροντά του είναι η νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία, η πολιτική ιστορία και οι διεθνείς σχέσεις. Παράλληλα με τις σπουδές του αρθρογραφεί.

 

Ευάγγελος Τασιόπουλος

φωτογραφία.jpg

Ο Ευάγγελος Τασιόπουλος σπουδάζει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και βρίσκεται στο 4ο έτος των σπουδών του. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Πολιτικής στο ίδιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και ομιλεί την αγγλική, τη γερμανική και την ιταλική γλώσσα. Παράλληλα, ασχολείται με την αρθρογραφία και την πολιτική ανάλυση στον Όμιλο Διεθνών και Ευρωπαϊκων Θεμάτων.

Γιώργος Τσιβάκης

50510652_1446327508836651_780118240234831872_n

Ο Γιώργος Τσιβάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1998. Είναι τριτοετής φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ομιλεί την αγγλική και την γαλλική γλώσσα, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολιτιστικά προγράμματα στα πλαίσια ανάπτυξης διεθνών σχέσεων. Στον ελεύθερο του χρόνο αρθρογραφεί και ασχολείται με δημιουργικά project που έχουν κοινωνικό και καλλιτεχνικό υπόβαθρο.

Ελευθερία Χαραλάμπους

xaral

Η Ελευθερία Χαραλάμπους γεννήθηκε στις 7/2/1996 στην Αλεξανδρούπολη. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια Νομικής ΑΠΘ.

 

Αρέσει σε %d bloggers: