Αρθρογράφοι

Ομάδα Αρθρογραφίας

 

Καλλιόπη Βακαλοπούλου

vakalopoulou

Η Καλλιόπη Βακαλοπούλου είναι τριτοετής φοιτήτρια στη Νομική Σχολή Αθηνών. Μιλά δύο ξένες γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά). Ενδιαφέροντά της αποτελούν η έρευνα και αρθρογραφία σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φιλοσοφίας. Παράλληλα ασχολείται με τη μουσική και τις τέχνες. Με τη SAFIA ασχολείται ενεργά από το έτος 2018-2019.

 

 

 

 

Άγγελος – Σπήλιος Δαμαλίτης

image1.jpeg

Ο Άγγελος-Σπήλιος Δαμαλίτης είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ομιλεί την αγγλική και γερμανική γλώσσα ενώ έχει μεγάλο πάθος για συνέδρια προσομοίωσης που  αφορούν τις διεθνείς σχέσεις, την πολιτική και την διπλωματία. Ενδιαφέρεται αρκετά για την ελληνική εξωτερική πολιτική ενώ παράλληλα παρακολουθεί και μελετά τις γεωπολιτικές εξελίξεις παγκοσμίως. Η αγάπη του για την αρθρογραφία ήταν αυτή που τον οδήγησε να ενταχθεί στην ομάδα αρθρογραφίας της SAFIA για δεύτερη χρονιά.

Μαρία Εμμανουήλ

image1.jpegΗ Μαρία Εμμανουήλ κατάγεται από τη Χαλκίδα και είναι φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Στα ενδιαφέροντά της συγκαταλέγονται η αρθρογραφία και η έρευνα σχετικά με ζητήματα που άπτονται του διεθνούς δικαίου, της διεθνούς ευθύνης των κρατών και της στρατηγικής. Στον ελεύθερό της χρόνο διαβάζει βιβλία και περνάει χρόνο με τους φίλους της.

 

 

Έμυ Κεφαλά

img_20180413_220441.jpg

Η Έμυ Κεφάλα είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Διαθέτει άριστη γνώση της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας. Έχει συμμετάσχει σε συνέδριο προσομοίωσης Διεθνών Οργανισμών. Πέρα από συνέδρια που αφορούσαν στα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα (Διεθνές Δίκαιο, Διεθνείς Σχέσεις, Διπλωματία), έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το Διεθνές Νομισματικό Σύστημα, την Κυβερνοασφάλεια και την Τρομοκρατία σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Πλέον, έχει αναλάβει ερευνητικά καθήκοντα στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, στην ομάδα ΝΆΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θεοφάνης Κοτσώνης

45232435_2192780107646948_1605023158186803200_n.jpg

Ο Θεοφάνης Κοτσώνης είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το ενδιαφέρον του ποικίλει σε μια αλληλένδετη σειρά θεμάτων, με κυριότερα την Διπλωματική Οικονομία, τις Γεωστρατηγικές Εντάσεις και τη διαμόρφωση Εσωτερικών και Διεθνών Πολιτικών Συσχετισμών. Έχοντας πάρει μέρος και διακριθεί σε διάφορες δράσεις όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνέδρια πολιτικής επιστήμης/διεθνών σχέσεων/διπλωματίας και ρητορικούς αγώνες, ασχολήθηκε με την συγγραφική αρθρογραφία, εν είδει αυτοαναφορικού ναρκισσισμού. Κάπως έτσι, εντάχθηκε στην ομάδα αρθρογραφίας της SAFIA, έχοντας ως ευσεβή πόθο την διάδοση ρεαλιστικών και βιώσιμων προοπτικών σε μια ανορθολογική εποχή.

Σοφία Κούτρα

received_492150821365766.jpeg

Η Σοφία Κούτρα είναι τριτοετής φοιτήτρια στη Νομική σχολή Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες προσωμοιώσεις διεθνών οργανισμών (Rhodes MRC, Europa.s),έχει παρακολουθήσει θερινά μαθήματα με κατεύθυνση τη διπλωματία και το διεθνές δίκαιο στο πανεπιστήμιο της Rijeka στη Κροατία και παράλληλα παρακολουθεί εξ αποστάσεως μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Harvard με άξονα τη Βιοηθική και το δίκαιο. Λατρεύει να ερευνά τον λόγο και την αιτία που κρύβεται πίσω από κάθε ανθρώπινη συμπεριφορά, να αμφιταλαντεύεται μεταξύ του τι ισχύει και του τι θα έπρεπε να ισχύει, να εξηγεί το πόσο σημαντική είναι η έννοια της ενσυναίσθησης σε έναν κόσμο τόσο απρόσωπο και ψυχρό. Θα μπορούσε να γράφει ατελείωτα άρθρα αναφερόμενη στα ανθρώπινα δικαιώματα και την υπεράσπιση αυτών , και αν έπρεπε κανείς να την κατατάξει στην ομάδα των στυγνών ρεαλιστών ή των τρελών υποστηρικτών μιας ουτοπίας σίγουρα θα ανήκε στη δεύτερη!
Εμμανουήλ Πανανάς
Ο Εμμανουήλ Πανανάς είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και
Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει άριστη
γνώση της αγγλικής γλώσσας και δραστηριοποιείται ενεργά στον κλάδο του εθελοντισμού.
Στα ενδιαφέροντα του συγκαταλέγεται μία σειρά πολύπλευρων, διαχρονικών θεματικών, με
κυριότερες την ανάλυση εγχώριας και διεθνούς πολιτικής, την διαχείριση διεθνών διενέξεων,
την γεωστρατηγική, την πολιτική ιστορία και φιλοσοφία. Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε
πληθώρα συνεδρίων πολιτικής επιστήμης, διπλωματίας, διεθνών σχέσεων και προσομοιώσεων
εθνικής, περιφερειακής και διεθνούς πολιτικής. Η άσβεστη αγάπη του για την αρθρογραφία
και την εναπόθεση των στοχασμών τον οδήγησε στην ομάδα αρθρογραφίας της SAFIA
προκειμένου να συνδέσει την ηθική δεοντολογία με τις σύγχρονες επιταγές της εποχής μας.
Δημήτρης Πανταζής
IMG_20200213_234659Ο Δημήτρης Πανταζής γεννήθηκε το 1995. Εργάζεται ως υπαξιωματικός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ειδικευμένος στον τομέα της διοίκησης εφοδιαστικής αλυσίδας. Είναι απόφοιτος της Σχολής Τεχνικων Υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και παράλληλα επί πτυχίω φοιτητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται γύρω από τις διεθνείς σχέσεις, το διεθνές δίκαιο και τους θεσμούς, την παγκόσμια ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την αρθρογραφία και τους παραδοσιακούς χορούς.
Σίσσυ Παπαγιάννη

IMG_20191006_215706.jpg

Η Παπαγιάννη Σίσσυ είναι 22 ετών και είναι επί πτυχίω φοιτήτρια της Νομικής Αθηνών. Το Απρίλιο του 2018 ήταν  η πρώτη φορά που συμμετείχε  σε προσομοίωση διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του Erasmus Common Module on Common Security and Defence Policy. Τον Ιούλιο του 2019 είχε την ευκαιρία να συμμετάσχω υπό την αιγίδα της ELSA Graz & ELSA WU Vienna σε Summer School on Business Law. Είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να συνεργαστεί με φοιτητές από άλλες χώρες. Πάντα επιδιώκει να γνωρίζει ανθρώπους από άλλες χώρες με διαφορετική κουλτούρα από την ελληνική διότι πιστεύει, ότι μέσα από την πολυφωνία επιτυγχάνεται η πρόοδος. Επιπλέον, στο πλαίσιο των ακαδημαϊκών της δραστηριοτήτων εκπόνησε πολλάκις εργασίες, διότι είναι της άποψης ότι στο πανεπιστήμιο έχουμε την ευκαιρία να καλλιεργήσουμε όχι μόνο την κριτική  ικανότητα αλλά και  δημιουργικότητα.

 

Σίμος Πεϊμανίδης

peimanidis

Ο Συμεών Πεϊμανίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και της Ιωνιδείου σχολής Πειραιά. Μέχρι στιγμής έχει εργαστεί σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ φιλοδοξεί να γίνει ένας πετυχημένος πολιτικός – κοινοβουλευτικός συντάκτης. Μιλά δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Ιταλικά. Μετά την αποφοίτησή του, εντάχθηκε στο δυναμικό της SAFIA, επιχειρώντας να προσεγγίσει τον τομέα των διεθνών σχέσεων μέσα από την αρθρογραφία, που τόσο πολύ αγαπά. Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, θα ακολουθήσει το μονοπάτι της διεθνούς πολιτικής, για να εξειδικευθεί ως δημοσιογράφος. Ένας από τους προβληματισμούς του είναι το φαινόμενο του Ευρωσκεπτικισμού με τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις που έχει επιφέρει (βλ. άνοδος της άκρας δεξιάς), αναγνωρίζει όμως και τα λειτουργικά προβλήματα του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την ανάγνωση, ενώ πρόσφατα καταπιάστηκε με την αρχαία ελληνική γραμματεία. Λατρεύει το αγγλικό ποδόσφαιρο, τα ταξίδια και τις γευστικές δοκιμές.

Χρήστος Τσάγκαρης

22308880_1934895843503469_8995270445580947930_nΟ Χρήστος Τσαγκάρης είναι φοιτητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι Youth Ambassador για τον Ευρωπαϊκό Κώδικα κατά του Καρκίνου ενώ έχει τη θέση του αρχισυντάκτη στα περιοδικά European Student Think Tank και NovelMeds. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής ή οργανωτής σε συνέδρια, προσομοιώσεις και εθελοντικά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αρθρογραφεί τακτικά σχετικά με ποίκιλα θέματα επιστήμης και τεχνολογίας και ασχολείται με τη λογοτεχνία.

Μάγδα Τσόχα

71804164_2533531180046886_8871763705944080384_o.jpgΓεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη αλλά πλέον ζει στην Αθήνα, όπου και φοιτεί στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών (MUNs) ενώ το ταξίδι της στη Safia ξεκίνησε τον Φλεβάρη του 2019 με την αποστολή στο KrakMun 2019 στην Κρακοβία. Ακόμη, έχει αναλάβει ρόλους σε μερικές εθελοντικές οργανώσεις είτε ως εθελόντρια είτε ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής. Φέτος στη Safia καλείτε να διεκπεραιώσει το ρόλου της Υπευθύνου Ομάδας Δημοσίων Σχέσεων.

Ντένη Φούτση

thumbnail_DSC03820.jpg

 

Η Δήμητρα Φούτση είναι 20 ετών και διανύει το τρίτο έτος των σπουδών της στο τμήμα της Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών . Βρίσκει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα μαθήματα ποινικής φύσεως και φιλοσοφίας δικαίου. Έχει συμμετάσχει κατά τη διάρκεια τόσο των μαθητικών όσο και των φοιτητικών της χρόνων σε προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών ( ΜUN ) καθώς και σε μία προσομοίωση του ελληνικού κοινοβουλίου  ( Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων) .  Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έχει παρακολουθήσει αρκετές διαλέξεις κυρίως νομικού ενδιαφέροντος .Φέτος είναι ο πρώτος χρόνος συμμετοχής της στην ομάδα αρθρογραφίας της SAFIA , συμμετοχή την οποία θεωρεί ως μία σημαντική ευκαιρία να εντείνει και να καλλιεργήσει το ευρύτερο ενδιαφέρον της αναφορικά με την ιστορία και τις διεθνείς σχέσεις .

Αρέσει σε %d bloggers: