Συντονιστές


Η Σοφία Τσατσαρίδου είναι απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Η πρώτη της επαφή με την SAFIA έγινε στο 22ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων, με τη συμμετοχή της στην επιτροπή «Gender Gap εργασία και στην πολιτική». Έκτοτε, συμμετείχε ως συντονίστρια στο 23ο ΠΚΝ, αναλαμβάνοντας την νικήτρια επιτροπή «Οίκοι Αξιολόγησης: σύγκρουση συμφερόντων ή χείρα βοηθείας;». Στα πλαίσια της Ομάδας Έρευνας και Αρθρογραφίας, ασχολήθηκε με την έρευνα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Ζητημάτων, ενώ το προηγούμενο έτος επιτέλεσε την Υπεύθυνη ολόκληρης της Ομάδας και μέλος της Διοίκησης του Οργανισμού.

Ο Δημήτρης Πανταζής γεννήθηκε το 1995. Υπηρετεί ως στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας από το 2015, έχοντας αποφοιτήσει ευδοκίμως από τη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας του ΥΠΕΘΑ, το ίδιο έτος. Το 2020 περάτωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, με κατεύθυνση τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από ζητήματα διεθνών σχέσεων, διεθνούς δικαίου, διεθνών οργανισμών και ανάλυσης πολιτικών άμυνας και ασφάλειας. Ομιλεί την αγγλική σε επαγγελματικό επίπεδο και τη γερμανική σε βασικό επίπεδο.

Ο Χρήστος Σκλιβάνος κατάγεται από την Ανατολική Μακεδονία και γεννήθηκε στην

Αθήνα στις 18/05/1994. Αποφοίτησε από τα εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή

και σπούδασε στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου

Αθηνών. Παράλληλα με τις προπτυχιακές σπουδές του, και συγκεκριμένα από το

2016, ασχολήθηκε με την συγγραφή άρθρων επί θεμάτων ιστορίας, στρατηγικής,

άμυνας και ασφάλειας στον ιστότοπο powerpolitics.eu, συμμετείχε σε αρκετά

μοντέλα προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών (MUNs) καθώς και λοιπά

εκπαιδευτικά σεμινάρια (νομικής, πολιτικής, στρατιωτικής και λοιπής φύσεως) ενώ

την περίοδο 2017 – 2018 πραγματοποίησε 8μηνη άσκηση στο Ελληνικό Υπουργείο

Εξωτερικών. Από το 2020 ξεκίνησε να συνεργάζεται ως αρθρογράφος με το

περιοδικό «Στρατιωτική Ιστορία». Επί του παρόντος παρακολουθεί το μεταπτυχιακό

πρόγραμμα του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα: «Διεθνές Δίκαιο και Διπλωματικές

Σπουδές.». Μιλάει αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά, ενώ του αρέσει η ιστορία, η

λογοτεχνία και η ποίηση.

H Θεοδώρα Λιαμέτη είναι 24 ετών, απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών και πλέον ασκούμενη Δικηγόρος, ενώ παράλληλα έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στις διεθνείς σχέσεις στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε πολυάριθμα συνέδρια και προσομοιώσεις οργάνων διεθνών οργανισμών και διακρίθηκε σε δύο παγκόσμιους διαγωνισμούς εικονικής δίκης, στο διεθνές αεροπορικό και διεθνές δίκαιο του διαστήματος αντίστοιχα. 

Επιπλέον, έχει φοιτήσει για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Muenster της Γερμανίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus και έχει ολοκληρώσει την πρακτική της άσκηση τόσο στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών όσο και στο Ινστιτούτο Διαστημικού Δικαίου και Δικαίου των Τηλεπικοινωνιών στο Παρίσι. Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, ενώ στο παρελθόν αρθρογραφούσε σχετικά με επίκαιρα ζητήματα διαστημικού δικαίου. 

Η Θεοδώρα θα είναι η συντονίστρια για την υποομάδα “Διεθνούς Δικαίου” της Ερευνητικής Ομάδας Μελέτης της SAFIA για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Η Αθανασία Τριάντου είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος

Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου ακολούθησε τον τομέα

της Εγκληματολογίας. Έπειτα, επέλεξε να κάνει το μεταπτυχιακό της (LL.M.)

στη Νομική Σχολή Αθηνών, και συγκεκριμένα στην Εγκληματολογία και την

Αντεγκληματική Πολιτική. Η διπλωματική της εργασία αφορά την

εγκληματολογική και ποινική προσέγγιση της διαφθοράς, με την

καταπολέμηση της οποίας θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά. Παράλληλα,

έχει κάνει πρακτική άσκηση στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ενώ έχει

παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων πάνω στην

Εγκληματολογία και το Ποινικό Δίκαιο. Στα άμεσα σχέδιά της είναι η

παρακολούθηση επιμορφώσεων από κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού

στους τομείς του διεθνούς ποινικού δικαίου και του διεθνούς δικαίου

ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι που θα τη φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην

εκπόνηση του διδακτορικού της μελλοντικά. Ο τομέας της έρευνας την

ενδιαφέρει ιδιαίτερα, καθώς συμμετέχει και στο Εργαστήριο Δικαστικής

Ψυχολογίας του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.). Η πρώτη της

επαφή με τη SAFIA έγινε το περασμένο ακαδημαϊκό έτος, συμμετέχοντας ως

ερευνήτρια στην Ερευνητική Ομάδα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών

Ζητημάτων. Φέτος, έχει αναλάβει το ρόλο της Συντονίστριας της ομάδας

Κοινωνικών Ζητημάτων, καθώς θεωρεί πως οι σχετικές σπουδές της, αλλά

και η εμπειρία της ως ερευνήτρια, θα τη βοηθήσουν να ανταποκριθεί σε αυτό

το ρόλο.

Η Χριστίνα Μέρκου είναι απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ καθώς και του ΠΜΣ Διεθνούς Δικαίου και Διπλωματικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Αυτήν την περίοδο απασχολείται ως ασκούμενη στο Υπουργείο Εξωτερικών επ΄ αφορμή της ελληνικής  Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ομιλεί την αγγλική, γαλλική και ιταλική γλώσσα. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνεται το διεθνές δίκαιο με έμφαση στο δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων ,το δίκαιο διεθνών οργανισμών καθώς και το διεθνές ποινικό δίκαιο.

Ονομάζεται Μαρία-Κωνσταντίνα (Μαριαντίνα) Λιλή-Κόκκορη, είναι απόφοιτος της Νομικής Αθηνών, με μεταπτυχιακό στο “Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο” (Νομική Αθηνών) και στο “Energy and Climate Law” (Παν/μιο Groningen), και πλέον εν ενεργεία δικηγόρος. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της, σπούδασε για ένα εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο του Trier, στη Γερμανία, μέσω του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ . Η αγάπη της για το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο περιβάλλοντος είναι διαρκής και ξεκίνησε ήδη από όταν συμμετείχε ως εθελόντρια για πολλά χρόνια σε διεθνείς ΜΚΟ, όπως η Greenpeace. Η πρώτη της επαφή με τη SAFIA ήταν το 2017, όταν συμμετείχε ως ερευνήτρια, όπου είχε τη δυνατότητα να συντάξει πολυπληθείς έρευνες υπό το πρίσμα του διεθνούς δικαίου. Έκτοτε, ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή και εκπόνηση άρθρων που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά της και άπτονται της επικαιρότητας, καθώς επίσης και με την υποστήριξη άρθρων και μελετών ξενόγλωσσων φορέων.

Η Μαρίνα Ρήγα είναι επί πτυχίω φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου ενώ πέρυσι διετέλεσε ένα εξάμηνο σπουδών στην Τουλούζη της Γαλλίας. Γνωρίζει άπταιστα αγγλικά και πολύ καλά γαλλικά. Η πρώτη της επαφή με την SAFIA έγινε το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 ως ερευνήτρια στην ομάδα Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, καθώς ακολούθησε η συμμετοχή της και σε άλλες δράσεις του οργανισμού. Φέτος, θα είναι συντονίστρια της ομάδας αρθρογραφίας. Παράλληλα, αποτελεί ενεργό ερευνητικό μέλος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενώ είναι εθελόντρια στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, διδάσκοντας την ελληνική γλώσσα σε γαλλόφωνους και αγγλόφωνους πρόσφυγες. Έχει μεγάλη αγάπη για το μπαλέτο και τα ταξίδια.

Η Μάγδα Τσόχα είναι τεταρτοετής φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Απολαμβάνει τον εθελοντισμό κι έχει αναλάβει διάφορους ηγετικούς ρόλους σε σχετικές ομάδες, είναι μέλος της φοιτητικής ομάδας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας ενώ παράλληλα ασχολείται και με το debating στην ομάδα Round Table Discussions της ομάδας The Law Project. Στα άμεσα ενδιαφέροντά της συγκαταλέγονται η αρθρογραφία, η έρευνα, οι διεθνείς σχέσεις και το δίκαιο και τα εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus+

Η Ελπίδα Μπογράκου είναι η Συντονίστρια της Ομάδας Συνεντεύξεων και εργάζεται ως Strategic Planner στην Wunderman Thompson. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ  και προσφάτως ολοκλήρωσε τον δεύτερο κύκλο προπτυχιακών σπουδών της στην Κοινωνιολογία, με ειδικεύσεις στην Ανθρωπολογία και Επικοινωνία, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Αυτή τη στιγμή κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Rome Business School στον τομέα του Project Management. Γνώρισε πρώτη φορά τη SAFIA το 2015 και έκτοτε έχει λάβει μέρος σε διάφορες δράσεις της ως απλό μέλος αλλά και Συντονίστρια. Επικοινωνιακή, προσιτή, και κοινωνικο-πολιτικά ανήσυχη είναι πάντα ενημερωμένη για την επικαιρότητα και συμμετέχει σε δράσεις διαφόρων οργανισμών.