Συντονιστές

Scroll down to content

Πολιτική & Διεθνείς Σχέσεις

Πηνελόπη Ευθυμιάδη

σαφια.jpg

Η Πηνελόπη είναι τελειόφοιτη Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας στο Πάντειο και διαθέτει ευρύ επιμορφωτικό background εργασίας, trainings & προσομοιώσεων,  εστιασμένα στην ψυχολογία του ατόμου και την εξέλιξη της κοινωνίας. «Πώς θα κάνουμε καλύτερο τον κόσμο;» το κινητήριο ερώτημά της. Λατρεύει την ιδιαιτερότητα, τα ταξίδια , την δημιουργία και τον ανταγωνισμό. Παίζει πιάνο και γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά & ιταλικά. Δραστηριοποιείται ενεργά στην SAFIA από τις αρχές του 2018.

 

Αλέξανδρος – Ορφέας Δαμανάκης

DSC_0121.JPGΟι πρώτες του σπουδές στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) επικέντρωσαν το ερευνητικό του ενδιαφέρον αφενός στην πολιτική φιλοσοφία και την συγκριτική πολιτική και αφετέρου στην ανάλυση εξωτερικής πολιτικής, σε θέματα διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και στις διεθνείς συνεργασίες αναφορικά με κρίσιμα ζητήματα, όπως το περιβάλλον και ο κυβερνοχώρος. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη SAFIA στο πλαίσιο του 20ο ΠΚΝ συμμετέχοντας ως Βουλευτής στην επιτροπή με θέμα: «Η Συμφωνία του Παρισίου για το Κλίμα: Στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες ως Τρόπος Αποφυγής της Παγίδας του Μάλθους». Συγκεκριμένα, είχε την ευκαιρία να διερευνήσει ένα πολυδιάστατο ζήτημα αλλά και να έρθει σε επαφή και να ανταλλάξει απόψεις με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Συμμετείχε στο 21ο ΠΚΝ ως Συντονιστής στην επιτροπή με θέμα: «Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και η κυβερνοασφάλεια: μια συνεχιζόμενη μάχη». Στο πλαίσιο της Ερευνητικής Ομάδας της SAFIA (για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017) ασχολήθηκε ως Ερευνητής στην υποομάδα της Κίνας. Φέτος (μετά την θητεία του ως Γενικός Γραμματέας και Υπεύθυνος της Ερευνητικής Ομάδας) ανέλαβε τα καθήκοντα Συντονιστή της ομάδας ‘Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις’ για να συνεργαστεί με φοιτητές που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη SAFIA και να τους βοηθήσει στην διαδικασία της έρευνάς τους.


Άμυνα & Ασφάλεια

Ρότζερ Σαμαά

46717222_260397001320547_4465985991714275328_n

O Ρότζερ Σαμαά γεννήθηκε το 1994. Είναι κάτοχος Μπάτσελορ Διοίκησης Επιχειρήσεων, και τώρα σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο ΕΚΠΑ, έπειτα από την διαδικασία των κατατακτηρίων. Το καλοκαίρι ανέπτυξε την εργασία του στο συμπόσιο επιστημών  του Χάρβαρντ σχετικά με ζητήματα συμπεριφορικών οικονομικών και την σχέση τους με τα συστήματα Κοινωνικών πολιτικών. Έχει συμμετάσχει σε όλα τα ήδη πολιτικών προσομοιώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ ασχολείται με ζητήματα Κοινωνικής Πολιτικής ως αρθρογράφος και ερευνητής. Εχει εργαστεί στην Βουλή των Ελλήνων, στο Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στο Υπουργείο Εξωτερικών.


Οικονομικές Δυναμικές

Δημήτρης Κουτρελάκος

FB_IMG_1541109679006.jpgΟ Δημήτριος Κουτρελάκος είναι φοιτητής του AMC College στον τομέα του International Business and Management. Ομιλεί την αγγλική και γαλλική γλώσσα

 

 


Κοινωνικά & Ανθρωπιστικά
Ζητήματα

Φραγκίσκος Δαρμής

darmis fragkiskosΟ Φραγκίσκος Δαρμής είναι φοιτητής επί πτυχίω στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει την πρακτική του στην εταιρία Mentor in Greece, όπου «καταπιάστηκε» με την έρευνα αγοράς και γενικότερα τον τομέα του πολιτισμού και του ακαδημαϊκού τουρισμού. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται, μεταξύ άλλων,η ανθρωπολογία (βιολογική και πολιτισμική) και η εξελικτική θεωρία, η επικοινωνία ανθρώπου-περιβάλλοντος και οι κοινωνικές σχέσεις/αλληλεπιδράσεις. Αυτή την περίοδο εκπονεί την πτυχιακή του εργασία με τίτλο » Συλλογικές/ανορθολογικές πεποιθήσεις και δοξασίες, θεωρία κοινωνικών αναπαραστάσεων και cargo cult».

Διεθνές & Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Μαρία Σαββίδου

SONY DSCΕίναι φοιτήτρια στη Νομική του ΕΚΠΑ και κάνει παράλληλες σπουδές στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας στις Διεθνείς Σχέσεις. Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών στην Αμερική με πλήρη υποτροφία και έλαβε βραβείο από το Αμερικανικό Κολλέγιο για την επίδοσή της στο πρόγραμμα αυτό. Την τρέχουσα περίοδο κάνει πρακτική σε δικηγορικό γραφείο.


Περιβάλλον & Ενέργεια

Συντονιστές

Ορέστης Μάτσας

orestis

Ο Ορέστης Μάτσας είναι φοιτητής επί πτυχίω στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με κατεύθυνση την Ενέργεια. Έχει πραγματοποιήσει τη πρακτική του σε συμβουλευτική εταιρεία κατασκευών στο Λονδίνο, στο τμήμα περιβαλλοντικής μελέτης και ενεργειακής βελτιστοποίησης των κτιρίων. Είναι campus coordinator του Ελληνικού Δικτύου Νέων του ΟΗΕ για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Solutions Network Youth). Στη SAFIA συμμετέχει ενεργά από το 2015.

Ευάγγελος Σταματίου

Σταματίου_φωτό_SAFIA.jpg

Ο Βαγγέλης Σταματίου είναι 22 ετών και σπουδάζει στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτήν την περίοδο πραγματοποιεί Πρακτική Άσκηση στο Τμήμα Πρόληψης Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιριών της Τράπεζας της Ελλάδος. Για το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019 διατελεί Υπεύθυνος Projects, Μέλος της Επιτροπής Υπευθύνων Προγραμμάτων και Μέλος της Διοίκησης της Student Association For International Affairs.


Επιστήμη & Τεχνολογία

Χρήστος Τσαγκάρης

tsagk

Ο Χρήστος Τσαγκάρης είναι τεταρτοετής φοιτητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Γνώρισε τη SAFIA το 2017 μέσω της ερευνητικής ομάδας Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Αποκορύφωμα αυτής της συνεργασίας ήταν η βράβευση εργασίας που είχε εκπονηθεί στο πλαίσιο των εργασιών της ομάδας στο Bukovinian International Medical Congress. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής ή οργανωτής σε συνέδρια, προσομοιώσεις και εθελοντικά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει διατελέσει associate editor στο περιοδικό της European Medical Students’ Association, EuroMeds.

Αρέσει σε %d bloggers: