Συντονιστές

Διεθνείς Σχέσεις

Μηνάς Στραβοπόδης

Μηνάς Στραβοπόδης

Ο Μηνάς Στραβοπόδης είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά με άριστα. Για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 θα είναι συντονιστής στην ερευνητική ομάδα της SAFIA στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων. Αποτελεί ενεργό μέλος της SAFIA από το 2018 και του Soft Skills Academy. Κάνει πρακτική άσκηση στο Κέντρο Μεσογειακών, Μεσανατολικών & Ισλαμικών Σπουδών. Αρθρογραφεί σε διάφορα site, όπως την Huffington Post Greece, τον Antenna News κ.α. Είναι πολύγλωσσος, καθώς ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Γερμανικά. Έχει συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα Erasmus+ στις Βρυξέλλες και σε αρκετά συνέδρια προσομοίωσης. Επίσης, έχει υπάρξει ομιλητής σε συνέδρια του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έχει έντονο ενδιαφέρον για ζητήματα που άπτονται των διεθνών σχέσεων, της διεθνούς ασφάλειας, της Μέσης Ανατολής, των διεθνών οικονομικών και της πολιτικής φιλοσοφίας. Στα ενδιαφέροντα του επίσης  συμπεριλαμβάνονται η λογοτεχνία, η συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων, ο κινηματογράφος, η μουσική καθώς επίσης και τα ταξίδια. Η φράση “Carpe Diem” ασκεί καταλυτικό ρόλο στον τρόπο που σκέφτεται και πράττει.

Κωνσταντίνα Τσακαράκη

11230901_1025966720787141_2166038671286361910_n

Η Κωνσταντίνα Τσακαράκη είναι πτυχιούχος τού τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας τού Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμα πολιτικά σεμινάρια και προσομοιωτικά προγράμματα είτε ως απλό μέλος, είτε ως κομμάτι της οργανωτικής επιτροπής. Τα τελευταία 5 χρόνια αρθρογραφούσε σε γνωστό διεθνολογικό site, εκ των οποίων τα 2 συντόνιζε την ομάδα Διπλωματίας και Πολιτικής. Πρόσφατα διετέλεσε και την πρακτική της άσκηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ εργαζόταν για χρόνια σε μεγάλη ειδησεογραφική ιστοσελίδα. Είναι ενεργό μέλος επί τού εθελοντισμού και, πλέον, κινείται παράλληλα στα πλαίσια τού πολιτικού μάρκετινγκ.

Αριάδνη Παναγιώτα Φατσή

ariadneΗ Αριάδνη Παναγιώτα Φατσή είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Νομικής του ΕΚΠΑ. Έχοντας συμμετέχει σε πολλές προσομοιώσεις και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει αναπτύξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις διεθνείς σχέσεις και το διεθνές δίκαιο. Αναπτύσσει εθελοντική δράση σε πολλούς οργανισμούς από διάφορα πόστα, με έμφαση στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και το μάρκετινγκ. Ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη λογοτεχνία και τη μουσική, ενώ αγαπά ιδιαίτερα το σκάκι και τα ταξίδια.


Κοινωνικά & Ανθρωπιστικά
Ζητήματα

Αμίνα Μαχμούντ Αμπντού

45261593_269849287206943_7970355872738050048_nΗ Αμίνα Μαχμούντ Αμπντού είναι κοινωνιολόγος και αυτή τη περίοδο πραγματοποιεί τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει πτυχίο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, ενώ αποτελεί Δόκιμη Ερευνήτρια στο εργαστήριο Βιοπολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συναπαρτίζονται από έμφυλα ζητήματα, προβληματικές έννοιες του έθνους, και κρίσιμα ερωτήματα αναφορικά με την εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας. 

Ιωάννα Μπάλλα

74236332_2460427470741446_9118073929976512512_n

Η Ιωάννα Μπάλα είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει ολοκληρώσει πρακτική άσκηση ως ερευνήτρια στο ΕΚΚΕ, ενώ συμμετέχει ενεργά  σε προσομοιώσεις, συνέδρια και σεμινάρια κυρίως ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Ομιλεί άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι μέλος της SAFIA από το 2017 και έκτοτε συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δράσεις της. Φέτος είναι μια από τις συντονίστριες της ερευνητικής ομάδας κοινωνικών & ανθρωπιστικών ζητημάτων.

 

 


Περιβάλλον & Ενέργεια

Καλλιόπη Λένναξ

20191023_130144.jpg

Η Καλλιόπη Λένναξ είναι τεταρτοετής φοιτήτρια Διεθνών Σχέσεων, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Κύρια ακαδημαϊκά πεδία ενδιαφέροντός της είναι η διεθνής επικαιρότητα, το δίκαιο και τα οικονομικά της ενέργειας, περιβαλλοντικά ζητήματα, ζητήματα διεθνούς ασφάλειας και άμυνας. Η πρώτη της επαφή με το πεδίο της ενέργειας πραγματοποιήθηκε κατά το τρίτο έτος φοίτησής της, με ένα επιλεγόμενο μάθημα Ενεργειακής Πολιτικής. Ως φοιτήτρια, ξεκίνησε την αρθρογραφία το 2018. Λίγους μήνες αργότερα, ανέλαβε υποχρεώσεις επιμελήτριας άρθρων συναδέλφων ακαδημαϊκών, κάτι που εκπληρώνει με μεγάλο ενθουσιασμό και επιδιώκει να εξελίξει περεταίρω. Η πρώτη της επαφή με τη SAFIA πραγματοποιήθηκε κατά τη διεξαγωγή του 22ου Πανελλήνιου Κοινοβουλίου Νέων, το 2018, στην Επιτροπή της Συνεργασίας της Αφρικανικής με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία και έφτασε την τρίτη θέση. Φέτος, έχοντας αναλάβει καθήκοντα Συντονίστριας της Ερευνητικής Ομάδας Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επιδιώκει να μελετήσει περισσότερες πτυχές της ενέργειας και να συμβάλλει στην εκπόνηση άρτιων ακαδημαϊκών αναλύσεων, μέσα από τη συνεργασία, την ανταλλαγή ιδεών και την εμπιστοσύνη!


Οικονομικές Θεματικές

janary.jpg

Ο Τζόνη Τζανάρη (Johnny Janary) είναι  απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Αποφοίτησε με ”άριστα” το 2019, ενώ, παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια, προσομοιώσεις, σεμινάρια και ημερίδες, δύο εξ αυτών αποτέλεσε ομιλητής. Είναι πολύγλωσσος, μιλώντας Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά και Αλβανικά, καθώς και γνώστης Η/Υ.  Ήταν ερευνητής της ομάδας των ”Οικονομικών Δυναμικών” της SAFIA (2018-19),ενώ από τον Μάιο του ’19 αρθρογραφεί εθελοντικά στο Blog της Huffington Post Greece πάνω σε ζητήματα που άπτονται των Διεθνών Οικονομικών και των Διεθνών Σχέσεων. Τον Απρίλη του ’19 όντας ένας από τους 12 φιναλίστ σε debate διαγωνισμό σχετικό με τους θεσμούς της Ε.Ε. συμμετείχε δωρεάν σε  εκπαιδευτικό ταξίδι στα Ευρωπαϊκά Όργανα στις Βρυξέλλες. Τον Σεπτέμβρη και Οκτώβρη του ’19 εργάστηκε σε Διαφημιστική Εταιρία ως Εκπρόσωπος Πωλήσεων, ενώ παράλληλα, αποτελεί εθελοντής στο Fundraising Team για τη διοργάνωση του Soft Skills Academy 2019. Αγαπημένα ενδιαφέροντα: Λογοτεχνία, Κινηματογράφος, Αθλητισμός και Ταξίδια.


  Αρθρογραφία 

 Σαλώμη Δερμάτη
20190422_190108

Η Σαλώμη Δερμάτη είναι αριστούχος τελειόφοιτος φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Ε.Κ.Π.Α. και το τρέχον εξάμηνο φοιτά στο Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης μέσω του προγράμματος Έρασμος. Γνωρίζει αγγλικά, ισπανικά και γαλλικά, ενώ παράλληλα δημοσιεύει ποιήματα σε ηλεκτρονικό blog. Έχει συμμετάσχει σε τρία προγράμματα Erasmus+ και σε πέντε προσομοιώσεις θεσμών διεθνών οργανισμών. Τέλος, είναι ιδρυτής και editor-in-chief του ηλεκτρονικού περιοδικού The Thought Hanger που λειτούργησε το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

 

Γιάννης Ρουσόπουλος

75429525_414885752737943_2747721833175318528_n

 

Ο Γιάννης Ρουσόπουλος είναι τριτοετής φοιτητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Ασχολείται με την αρθρογραφία σε διάφορα δημοσιογραφικά site ενώ κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος  θα εκτελεί χρέη συντονιστή στην ομάδα Αρθρογραφίας της SAFIA. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά, ενώ τα ενδιαφέροντά του αφορούν την ελληνική και διεθνή πολιτική σκηνή.