Editorial Team

 Η Δήμητρα Κιούση είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών & Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών και τελειόφοιτη μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΠΜΣ «Διεθνής & Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση & Πολιτική» του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, έχοντας προϋπηρεσία στο Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνών Οργανισμών του ιδίου Υπουργείου. Είναι κάτοχος διπλωμάτων της αγγλικής, γαλλικής και ισπανικής γλώσσας σε επίπεδα C2 και Β2. Ολοκλήρωσε επιτυχώς πιστοποιημένο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Macquarie (με έδρα του το Σίδνευ της Αυστραλίας), ειδίκευσης στον τομέα των Διαπραγματεύσεων και της Διαχείρισης Κρίσεων. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια, προσομοιώσεις, ημερίδες και συνέδρια που άπτονται κατά κόρον της διεθνούς και ευρωπαϊκής πολιτικής. Διαθέτει επικοινωνιακό και δημιουργικό πνεύμα. Το πάθος της είναι τα ταξίδια, η μουσική και διακατέχεται από έντονες πνευματικές αναζητήσεις.


Ο Κωνσταντίνος-Ραφαήλ Διαμαντάρας είναι τεταρτοετής φοιτητής Ηλεκτρολογικής
Μηχανικής και ταυτόχρονα εκπαιδευόμενος Μηχανικός Αεροσκαφών. Έχει αποφοιτήσει
από την Λεόντειο Σχολή Αθηνών και 3 Aviation & Flight Academy. Τα κύρια
ενδιαφέροντά του είναι η μηχανική, η καινοτομία, η ερεύνα, η ρομποτική, η
αεροπορία, η βιωσιμότητα, το περιβάλλον και η ενέργεια, ενώ έχει συμμετάσχει σε
πολυάριθμα σχετικά σεμινάρια και συνέδρια. Παράλληλα είναι SciCo (Science
Communication) Ambassador, ενεργό μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της 4ης
Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων στην Κύπρο και της Vox Fortis (Μικτή Χορωδίας
Αποφοίτων Λεοντείου Σχολής Αθηνών). Η ενεργός ενασχόλησή του με τα κοινά άρχισε
το καλοκαίρι του 2016 με τη συμμετοχή του στην ΚΑ’ σύνοδο της Βουλής των Εφήβων,
όπου ήταν μέλος της επιτροπής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού. Η πρώτη του επαφή με
τη SAFIA ήταν στις αρχές 2020 καθώς θα συμμετείχε στο 24ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο
Νέων το οποίο ακυρώθηκε εξ’ αιτίας της πανδημίας.Η Βερόνικα Σίνου είναι τριτοετής φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Διευθύνει το ρητορικό όμιλο του τμήματος της και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα διαγωνισμών επιχειρηματολογίας αλλά και σε προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών. Στον ελεύθερο της χρόνο αρθρογραφεί, ασχολείται με τον εθελοντισμό και αποτελεί εν ενεργεία πρωταθλήτρια στίβου. Γνώρισε τη Safia στην προετοιμασία του 24ου ΠΚΝ και φέτος θα αποτελέσει μέρος της Editorial team. Η Φωτεινή Παπαδάτου είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με πεδίο ενδιαφέροντος τις διεθνείς σχέσεις και την ευρωπαϊκή πολιτική. Γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά – γερμανικά – ιταλικά) και ασχολείται με τη νομική μετάφραση. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων πολιτικής θεματολογίας, κυρίως ζητημάτων διεθνών σχέσεων. Γνωρίζει τη SAFIA από τα πρώτα χρόνια των σπουδών της και από φέτος συμμετέχει ενεργά στον οργανισμό ως μέλος του Editorial Team.


Ο Μάνος είναι επι πτυχίω φοιτητής του τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πιεραιά. Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέρονται περιλαμβάνουν την έρευνα σε διάφορους τομείς και ζητήματα Διεθνών Σχέσεων (Διεθνες Δίκαιο, Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Διεθνής Ασφάλεια κα.) καθώς και το πως αυτά συνδυάζονται και επηρεάζουν την κοινωνική πραγματικότητα εντός και εκτός των κρατών. Του αρέσουν οι ξένες γλώσσες, η τεχνολογία, η μουσική και τα μουσικά όργανα, το graphic design και animation, τα αθλήματα, ο χορός και το τρέξιμο.

Η Σοφία Μωρίκη είναι τριτοετής φοιτήτρια Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τα ενδιαφέροντά της ποικίλα, σχετίζονται κυρίως με τις διεθνείς σχέσεις, την ιστορία και τη διπλωματία καθώς και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια και προσομοιώσεις που άπτονται των ανωτέρω θεματικών. Επενδύει σημαντικά στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, τις οποίες θεωρεί μέσο για την ευρύτερη κατανόηση της κουλτούρας και του πολιτισμού μιας χώρας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα με την προάσπιση των οποίων ασχολείται εθελοντικά.


Η Μυρτώ Ναστούλη βρίσκεται στο δεύτερο έτος των σπουδών της στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο και τη συγγραφή και επαγγελματικά με τις κυριακάτικες περιπλανήσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ακόμη, ευαισθητοποιείται και παρακολουθεί τις κοινωνικές και πολιτικές εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις. Η ποίηση και η λογοτεχνία αποτελούν τις μεγάλες της αγάπες, ενώ το έτος 2020-21 είναι η πρώτη της επαφή με τη SAFIA ως μέλος του Editorial Team.