RESEARCHERS – ANALYSTS

Σωτηρία Αθανασοπούλου

Η Σωτηρία Αθανασοπούλου είναι απόφοιτη του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της αποφάσισε να ειδικευτεί στον κλάδο των Διεθνών Σχέσεων. Εκπόνησε την πρακτική της άσκηση στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διμερών Θεμάτων της Βουλής των Ελλήνων. Είναι γνώστης τόσο της αγγλικής όσο και της γαλλικής γλώσσας. Έχει συμμετάσχει ως μέλος σε φοιτητικές προσομοιώσεις και συνέδρια. Ενδιαφέρεται για ζητήματα που άπτονται της ευρωπαϊκής πολιτικής, του περιβάλλοντος, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτισμικών στοιχείων. 


Νικολέτα Ασαρίδου

Η Νικολέτα Ασαρίδου αποφοίτησε το 2013 από τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (MA) στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στην Εγκληματολογική/ Δικαστική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου του Central Lancashire/ Η.Β. Γνωρίζει σε άριστο επίπεδο (C2) την αγγλική, σε πολύ καλό την γαλλική (B2) και την αραβική (Α1). Επιπροσθέτως, είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του Frontex στο Κοινό Μοντέλο Ανάλυσης Κινδύνου των μεταναστευτικών ροών (Common Integrated Risk Analysis Model). Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την ριζοσπαστικοποίηση, την έμφυλη, ενδοοικογενειακή και ρατσιστική βία, την παράνομη διακίνηση παιδιών, την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και τις ευρωπαϊκές αξίες. 


Σπυριδούλα Γιαννοπούλου 

Η Σπυριδούλα Γιαννοπούλου είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων, σεμιναρίων, καθώς και roundtable meetings με ευρύ φάσμα θεματικών, φερ’ ειπείν δικαιοσύνης, ασφάλειας, πολεμικών συγκρούσεων. Συμμετέχει σε προσομοιώσεις, αρθρογραφεί εθελοντικά σε τακτική βάση και είναι μέλος των Ερευνητικών Ομάδων της SAFIA. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται γύρω από θέματα Θεωρίας Διεθνών Σχέσεων, εξωτερικής πολιτικής, στρατηγικής και κοινωνικών φαινομένων.


Δέσποινα Γιωτάκου

Η Δέσποινα Γιωτάκου είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέσα από την έρευνα αναζητά λύσεις και απαντήσεις σε προβληματισμούς προσωπικού αλλά και κοινού ενδιαφέροντος. Έχει παρακολουθήσει αριθμό σεμιναρίων και ομιλιών που άπτονται κοινωνικού, πολιτικού και διεθνολογικού ενδιαφέροντος, ενώ έχει πάρει μέρος σε ακαδημαϊκά συνέδρια και προσομοιώσεις διπλωματικού και οικονομικού χαρακτήρα.  Ως μαθήτρια έχει συμμετάσχει σε ρητορικούς αγώνες. Αγαπά τις τέχνες και, ιδιαίτερα, τη μουσική, καθώς ασχολείται και με το τραγούδι. Πιστεύει πως «η ευσυνειδησία και η ταπεινοφροσύνη είναι απαραίτητες αρετές για κάποιον, ο οποίος έχει όραμα και στόχους.»


Χριστίνα Γούρα

Η Χριστίνα Γούρα διανύει το 4ο έτος σπουδών στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Διοίκηση Γεωργικών Επιχειρήσεων και Διοίκηση Συστημάτων Εφοδιασμού. Γνωρίζει τέσσερις ξένες γλώσσες Αγγλικά, Πολωνικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Τα ενδιαφέροντά της άπτονται του Διεθνούς Δικαίου, της Εξωτερικής Πολιτικής, του Αγροτικού Τομέα αλλά και των Πράσινων Επιχειρηματικών Καινοτομιών. Το 2020 είναι συντάκτρια στον οργανισμό Safia και έπειτα θα συμμετάσχει και σε άλλους οργανισμούς κοινωνικό- πολιτικών θεμάτων. Συμμετέχει ενεργά σε πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα και είναι μέλος στο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων την περίοδο του 2020-2021.


Χρυσούλα Ευαγγέλου 

Τελειόφοιτη στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με κατεύθυνση Πολιτικών και Διπλωματικών Σπουδών. Ενεργός παρατηρητής της επικαιρότητας,με κριτική εκτίμηση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα παγκόσμιας ιστορίας και πολιτισμού, διεθνούς δικαίου- ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιβαλλοντικής ανάπτυξης. Συμμετοχή σε πρόγραμμα Erasmus+ ανταλλαγής φοιτητών και 6μηνη παρακολούθηση στο τμήμα Behavioural Management Studies του University of Twente, Netherlands. Γνώση αγγλικής, ισπανικής και γερμανικής γλώσσας. 


Πολυχρόνης Ζαφειρίου

Ο Χρόνης Ζαφειρίου γεννηθηκε στη Βέροια το 1999. Απο μικρος ενδιαφερόταν για την ιστορια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ξενες γλωσσες κ τη μουσική. Σήμερα έχει αποφοιτήσει από τη νομική σχολή ΑΠΘ συνεχιζοντας παράλληλα τις μουσικές σπουδες του, ενω μιλαει 3 ξενες γλωσσες, προσεχως 4. Αυτη την περίοδο υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία και αφιερώνει τις ελαχιστες ωρες υπνου του για να αρθρογραφεί για την ΣΑΦΙΑ.


Θεοδώρα Θεοδώρου

Η Θεοδώρα Θεοδώρου είναι τελειόφοιτη του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Παράλληλα εργάζεται σε μία ΜΚΟ στο τμήμα ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Το προηγούμενο εξάμηνο συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+ στη Γαλλία, όπου και εξάσκησε την γαλλική γλώσσα. Πέρα, όμως από τα γαλλικά μιλάει αγγλικά και έχει ξεκινήσει μαθήματα ισπανικών. Σκοπεύει να συμμετάσχει σε πολλά ακόμα προγράμματα Erasmus+ γεμίζοντας εμπειρίες και κάνοντας νέους φίλους και γνωριμίες. Της αρέσει να μαθαίνει μέσω των ταξιδιών και να γνωρίζει νέες κουλτούρες, αρχιτεκτονικές, μουσεία, ανθρώπους και ηλιοβασιλέματα σε διαφορετικές χώρες. Η συνεργασία της με τη SAFIA άρχισε το 2020, ούσα ερευνήτρια Διεθνούς Δικαίου και συμμετείχε σε πληθώρα προγραμμάτων που διοργανώνονταν μέσω του οργανισμού.


Ιωάννης Κελέσης

Ο Γιάννης Κελέσης είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Εργάζεται ως αρθρογράφος στη “δεξαμενή σκέψης” κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου “La Evolution Politica”, καθώς και στην Μονάδα Ερευνών του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης στην Επιτροπή Παιδείας και εξωτερικός συνεργάτης του Europe Direct Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα αποτελεί μέλος της ομάδας EU Youth Hub του ΕΛΙΑΜΕΠ στους τομείς του editing και των podcasts. Με την ομάδα του έχει ιδρύσει μία φιλελεύθερη start up πολιτική για τη νεολαία, της οποίας είναι μέλος του Δ.Σ., υπεύθυνος για το κομμάτι της διαχείρισης του Ανθρωπίνου Δυναμικού. Κατέχει άριστες γνώσεις της Αγγλικής, της Γερμανικής και της Ρωσικής γλώσσας, ενώ τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιορίζονται στους τομείς της Ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής και των διεθνών σχέσεων, με ειδίκευση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα ζητήματα ασφαλείας.


Ηλιάνα Κλειτσογιάννη

Η Ηλιάνα Κλειτσογιάννη, είναι 26 ετών. Είναι Πολιτικός επιστήμονας και Διεθνολόγος. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Stanford University και με θέμα την Εγκληματολογία και το Διεθνές Εγκληματολογικό Δίκαιο στο Case Western Reserve University του Ohio. Έχει στο ενεργητικό της πολλές συμμετοχές σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus, ημερίδες και συνέδρια. Διαθέτει γνώσεις αγγλικών, ιταλικών και ισπανικών. Είναι μέλος της ‘’Go Alive’’, μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Νεολαίας. Είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Mercury Negotiation Academy, ακαδημία Διαπραγματεύσεων και της SAFIA, μη κερδοσκοπική οργάνωση διαπανεπιστημιακού χαρακτήρα. Είναι αρθρογράφος και συγγραφέας στις Εκδόσεις Οσελότος. Αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω στο αντικείμενό της σαν Επιστημονική Συνεργάτης Βουλευτή στο Ν. Κοζάνης.


Χρυσή Μαγαλιού 

Η Χρυσή Μαγαλιού έχει γεννηθεί στις 16 Οκτωβρίου του 1999 και κατάγεται από την Αθήνα. Σπουδάζει στο τμήμα των Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, το οποίο υπάγεται στην σχολή των Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Τμήμα της πέρα από τα ελληνοτουρκικά ζητήματα ασχολείται με την εκμάθηση της Τουρκικής Γλώσσας, την ιστορία, την πολιτική, την γεωπολιτική στρατηγική, την θρησκεία και τον πολιτισμό της Τουρκίας αλλά και άλλων κρατών της Μέσης Ανατολής. Έχει πλήρη επάρκεια στην Αγγλική Γλώσσα, καλό επίπεδο γνώσης της Τουρκικής Γλώσσας και βασικές γνώσεις της Γαλλικής και της Κορεατικής Γλώσσας. 


Εμμανουήλ Μακρής

Ο Μακρής Εμμανουήλ είναι φοιτητής του τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει λάβει μέρος σε ημερίδες με θεματολογία που άπτεται του κλάδου των οικονομικών και των ναυτιλιακών. Είναι μέλος της SAFIA από το 2022 ως ερευνητής. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται θέματα Οικονομίας και Πολιτικής. Γνωρίζει την αγγλική σε επαγγελματικό επίπεδο.


Ιωάννης-Αναστάσιος Μπότσας 

Ο Γιάννης Μπότσας είναι φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών. Τα ενδιαφέροντα του εντάσσονται στο φάσμα της πολιτικής, των διεθνών σχέσεων, όπως και τα ενεργειακά ζητήματα. Συμμετέχει ενεργά στο κέντρο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου με την ομάδα του έχουν δημιουργήσει μια Startup. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ασχολείται με το χρηματιστήριο.


Μαργαρίτα-Ελένη Πεχλιβάνου

Η Μαργαριτα-Ελένη Πεχλιβανου είναι 4οετης φοιτήτρια στο τμήμα πολιτικής επιστήμης του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης. Έχει κάνει πρακτική άσκηση στο ινστιτούτο πολιτιστικής διπλωματίας και στο ινστιτούτο διεθνών και οικονομικών σχέσεων. Έχει γράψει άρθρα για το institute for a greater Europe και για το what politics means. Έχει παρακολουθήσει θερινά μαθήματα στο European school for leadership development. Συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα του the law project, όπου ασχολήθηκε με την ερευνητική εργασία με θέμα: η χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις. Ανήκε στην εθελοντική ομάδα του TEDxDUTH, όπου συνέδραμε στη διοργάνωση εκδηλώσεων. Είναι μέλος της ομάδας εκδηλώσεων του EU youth hub. Έχει άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας και καλή γνώση της γαλλικής.


Στυλιανή Ράπτη

Η Στυλιανή Ράπτη είναι δευτεροετής προπτυχιακή φοιτήτρια στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα φοιτεί στο Justus Liebeg University of Giessen στα πλαίσια του προγράμματος Virtual International Programme. Κατέχει άριστες γνώσεις αγγλικών και γαλλικών. Αναφορικά με τις δευτερεύουσες ασχολίες της, είναι μέλος του European Law Student Association και καθώς ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, παρακολουθεί συχνά σχετικά επιμορφωτικά συνέδρια και σεμινάρια. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς εικονικών δικών, αλλά και προσομοιώσεις ευρωπαϊκών θεσμών. Φέτος ξεκίνησε την πορεία της και στον τομέα της αρθρογραφίας όντας μέλος σε περιοδικά νομικού περιεχομένου, αλλά πλέον, με ιδιαίτερη χαρά, και στη SAFIA.


Όλγα Ρουμελιώτη

Η Όλγα Ρουμελιώτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη και φέτος διανύει το τρίτο έτος των σπουδών της, στο τμήμα της νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά και της αρέσει ιδιαίτερα ο κινηματογράφος και η λογοτεχνία, ενώ στον ελεύθερο της χρόνο ασχολούται με τον εθελοντισμό. Παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, λόγω προσωπικού ενδιαφέροντος και σπουδών, ενώ την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ελληνική και διεθνής ιστορία και πολιτική, καθώς και τα ζητήματα διεθνών σχέσεων. Η αρθογραφία αποτελεί για αυτήν έναν σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας με άτομα με παρόμοιους προβληματισμούς και ανησυχίες.


Ιωάννης Σιμιντζής

Ο Ιωάννης Σιμιντζής είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου από το 2021. Αποφοίτησε από το 7ο ΓΕΛ Καλλιθέας και έκτοτε παρακολουθεί σεμινάρια και συμμετέχει σε δράσεις σχετικές με το αντικείμενο σπουδών του, με την σημαντικότερη από αυτές να είναι η συμμετοχή του τόσο στο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων όσο και στην ερευνητική ομάδα της SAFIA κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.


Σταμάτης Στασινός

Ο Σταμάτης Στασινός είναι φοιτητής στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον ενδιαφέρουν αρκετά τα θέματα που αφορούν τις διεθνείς σχέσεις και την πολιτική.  Μέχρι πρότινος δούλευε ως πρακτικάριος στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες στο τμήμα της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Άμυνας (ΚΕΠΠΑ). Πλέον, βρίσκοται στην Αθήνα όπου εργάζεται πάνω στην διπλωματική του εργασία, η οποία έχει θέμα την “Επισιτιστική  Κρίση”.


Αθανάσιος Στυλιανού

Ο Στυλιανού Αθανάσιος, μένει και εργάζεται στην Αθήνα και είναι στρατιωτικός στην Πολεμική Αεροπορία με την ειδικότητα του Ελεγκτή Αναχαιτίσεων. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού και φοιτεί στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Δημόσια Οικονομική και Πολιτική του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει εργαστεί στο 2ο ΑΚΕ στην Πάρνηθα, ως ελεγκτής στο κέντρο επιχειρήσεων για 5 χρόνια. Έπειτα, μετατέθηκε στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα για 2 χρόνια σχετικά με την αξιολόγηση επιχειρησιακού συστήματος στο κομμάτι που ειδικεύεται στα Tactical Data Links. Και τέλος, πριν 1,5 χρόνο μετατέθηκε στον Αεροπορικό Τομέα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) που εδρεύει στο Υπουργείο Ναυτιλίας στον Πειραιά, όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα (14/12/22).


Αναστάσιος Τσουκαλάς

Ο Αναστάσιος Τσουκαλάς, ανήσυχο πνεύμα από μικρός, δουλεύει πάντοτε σκληρά με αφοσίωση προσδοκώντας εξέλιξη σε επαγγελματικό και ακαδημαϊκό επίπεδο. Είναι απόφοιτος της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, όπου μετά από 3 ακαδημαικά χρόνια ως φοιτητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης εισήχθη. Σπουδάζει νομικές επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ παράλληλα παρακολουθεί σεμιναριακά μαθήματα  για την Διοίκηση των Ανθρώπινων Πόρων. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά και έχει εκπαιδευτεί μέσω της εργασίας του και ατομικώς στην εγκληματολογική έρευνα και ανάλυση, στην Ευρωπαική Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας του ESDC, στο Κυβερνοέγκλημα, στην διαχείριση της μετανάστευσης και στην εφαρμογή blockchain στις χρηματικές συναλλαγές. Σήμερα, είναι αφοσιωμένος με την ακαδημαϊκή του εξέλιξη και ειδικότερα την εντρύφηση του στον τομέα της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας και των Διεθνών Σχέσεων.  


Rozalia -Emma de Venecia

Η Rozalia -Emma de Venecia είναι τρανς γυναίκα και κατάγεται από την Κύπρο, την Ελλάδα και τα Κατεχόμενα και μεγάλωσε στα προάστια της Λευκωσίας και στην Αθήνα. Είναι 25 ετων και έχει σπουδάσει μετάφραση, διόρθωση και επιμέλεια κειμένων στο ΙΕΚ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, με γλώσσες εργασίας τα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά ενώ τώρα έχει κάνει διακοπή σπουδών. Επίσης έχει σπουδάσει βιοϊατρικές επιστήμες (biomedical sciences) από το 2016 έως το 2018 στο Μητροπολιτικό κολλέγιο Αμαρουσίου σε συνεργασία με το UEL όπου έκανε τον πρώτο χρόνο και έχει αποκτήσει Certificate level 4. Τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις σπουδές φύλου και την ζωή των ΑμεΑ. Στα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνονται επίσης οι διεθνείς και ευρωπαϊκές σχέσεις σε ζητήματα δικαίου, η διαπολιτισμική επικοινωνία και διπλωματία, η διεθνής επιχειρηματικότητα, η δημοσιογραφία, οι τέχνες, η ιστορία, η διεθνής οικονομία, η φιλοσοφία και η βιολογία.

Αρέσει σε %d bloggers: