Ερευνητές

Διεθνείς Σχέσεις

Κατερίνα Αράπη 

kat69180621_1289861454507732_98688796454813696_n.jpg

Η Κατερίνα Αράπη είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο επίκεντρο των ερευνητικών ενδιαφερόντων της βρίσκονται οι διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, με έμφαση στη διπλωματία και τη διαχείριση συγκρούσεων. Η ενασχόλησή της με την αρθρογραφία ξεκίνησε μέσω της διεθνολογικής ιστοσελίδας «Power Politics».

 

Μαρία Βασιλείου

AirBrush_20191105114522

Η Μαρία Βασιλείου είναι  δευτεροετής φοιτήτρια  του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η γνωριμία της με την Safia έγινε μόλις στην αρχή το ακαδημαϊκού έτους 2019 και ανήκει στο ερευνητικό τμήμα των Διεθνών Σχέσεων. Έχει συμμετάσχει ως απλό μέλος, αλλά και ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής σε εθελοντικές ομάδες που σχετίζονται με θέματα πολιτικής και περιβάλλοντος. Είναι ακτιβίστρια και συμμερίζεται τα προβλήματα της εποχής. Στόχος της για φέτος είναι να διευρύνει τους ορίζοντες της, να ασχοληθεί έμπρακτα με θέματα διεθνών σχέσεων, να αποκτήσει τριβή με το χώρο καθώς και να αναπτύξει στενές φιλίες. Τέλος, εργάζεται σε δραστηριότητες γύρω από τα παιδιά και τον υπόλοιπο χρόνο αφιερώνεται ερασιτεχνικά σε μια ομάδα βόλεϊ. Γνωρίζει αγγλικά και μαθαίνει γαλλικά.

Φάνης Γραμμένος

SAFIAΟ Φάνης Γραμμένος είναι τριτοετής φοιτητής του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα προσομοιώσεων των Ηνωμένων Εθνών καθώς και  Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και πιστεύει ότι όλοι πρέπει να έχουμε ενεργό συμμετοχή στο πολιτικό γίγνεσθαι. Αγαπά ιδιαιτέρως το Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με τα οποία θέλει να ασχοληθεί και μεταπτυχιακά, ενώ παράλληλα στον ελεύθερο του χρόνο αρθρογραφεί περί των διεθνών θεμάτων. Πέραν της μητρικής του γλώσσας, της ελληνικής, είναι γνώστης της αγγλικής, της γαλλικής και της ισπανικής γλώσσας, έχοντας ιδιαίτερη έφεση με την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Επί του παρόντος βρίσκεται στο Στρασβούργο, με το πρόγραμμα σπουδών Erasmus+, στη σχολή των Πολιτικών Επιστημών. Η εμπειρία του στη SAFIA ξεκινά το Νοέμβριο του 2019, όπου θα αποτελέσει μέρος της ερευνητικής ομάδας των Διεθνών Σχέσεων,  με έμφαση σε ζητήματα διεθνούς δικαίου και διπλωματίας.

Φιλίππα Δαμιανάκου

IMG_20191029_104402_698

Η Δαμιανάκου Φιλίππα γεννήθηκε στο Ρέθυμνο και είναι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Η επαφή της με τη SAFIA ξεκίνησε το 2018 μέσα από τη συμμετοχή της ως βουλευτής στο 22ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, όπως το Rhodes MRC (Model Regional Co-operation). Στα ενδιαφέροντα της συγκαταλέγονται η έρευνα των διεθνών εξελίξεων, καθώς και οι καινοτόμες προσπάθειες ισχυροποίησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ομιλεί σε άριστο επίπεδο τα αγγλικά και κάνει τα πρώτα της βήματα στα γαλλικά. Διαθέτει επικοινωνιακό πνεύμα και όρεξη για δημιουργία.

Ελπίδα Δαλιέτου

55731060_2175214552566937_5330835909405310976_nΗ Ελπίδα Δαλιέτου είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ομιλεί 5 ξένες γλώσσες και στα ενδιαφέροντά της συγκαταλέγονται η λογοτεχνία, η συγγραφή, η μετάφραση και η διερμηνεία, η διπλωματία, οι διεθνείς σχέσεις, τα ταξίδια και ο εθελοντισμός. Αυτόν τον καιρό αρθογραφεί και κάνει πρακτική στο Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών.

Κωσταντίνα Κατσιγιάννη

IMG_20190211_193139_856

H Κωνσταντίνα Κατσιγιάννη είναι τριτοετής φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει παρακολουθήσει αρκετές ημερίδες και σεμινάρια σχετικά με τρέχοντα θέματα διεθνούς και ανθρωπιστικού περιεχομένου. Έχει συμμετάσχει επίσης σε συνέδρια όπως το Rhodes MRC ( Model Regional Co-operation).Η επαφή της με την SAFIA ξεκίνησε το 2019 με την συμμετοχή της ως βουλευτής  στο 23ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων στην επιτροπή ‘’Πακιστάν: Εθνοτικό μωσαϊκό και εξωτερική πολιτική’’ και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Την ενδιαφέρουν η έρευνα των διεθνών εξελίξεων και τα θέματα ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Ασχολείται με εθελοντικές δράσεις σε οργανισμούς όπως το TEDx. Ομιλεί σε άριστο επίπεδο τα Αγγλικά και έχει επαρκή γνώση της γαλλικής γλώσσας. Λατρεύει τα ταξίδια και έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα Erasmus +.  Έχει ομαδικό πνεύμα και είναι ανοιχτή σε νέες ιδέες.

 

Σωτηρία Κόλλια

74908181_2993297584033564_443335019738431488_n

Η Σωτηρία Κόλλια κατάγεται από το Ναύπλιο και είναι δευτεροετής φοιτήτρια του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μιλά Αγγλικά και λίγα Γερμανικά. Έχει παρακολουθήσει ημερίδες και σεμινάρια σχετικά με ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα. Λατρεύει τα ταξίδια και της αρέσουν τα βιβλία. Η ιστορία είναι η μεγάλη της αγάπη οπότε το ενδιαφέρον της κινείται γύρω στην Διπλωματική Ιστορία αλλά και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καθώς και το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, ωστόσο είναι η πρώτη της επαφή με την SAFIA.

Παναγιώτης Κοντάκος

74505387_1191379041047904_7582102777778667520_n

Ο Παναγιώτης Κοντάκος είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, έχει φοιτήσει για ένα εξάμηνο στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Paris René Descartes – Paris V. Ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Έχει συμμετάσχει σε μοντέλα προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών και σε εθελοντικές δράσεις. Επίσης, έχει πάρει μέρος σε προγράμματα ανταλλαγής νέων στο εξωτερικό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον τρέφει για το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

 

Σωτηρία Κόρδα

image0

Η Σωτηρία Κόρδα είναι φοιτήτρια τρίτου έτους του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει λάβει μέρος σε Μοντέλα Ηνωμένων Εθνών, ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό, και επίσης αρθρογραφεί αναφορικά με τα διεθνή ζητήματα. Η αγάπη της για τις ξένες γλώσσες είναι εμφανής, καθώς γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσικά και Αραβικά. Το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι οι τομείς που την ενδιαφέρουν κυρίως και θα ήθελε να εμβαθύνει σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Η επαφή της με την SAFIA ξεκίνησε με τη συμμετοχή της ως βουλευτή του 23ου Πανελληνίου Κοινοβουλίου Νέων στην επιτροπή «Ο νέος Δρόμος του Μεταξιού: επιρροή made in China στην Ευρώπη», δίνοντας το έναυσμα για μεγαλύτερη ενασχόληση με την έρευνα. Ως εκ τούτου, φέτος θα αποτελέσει μέλος της ερευνητικής ομάδας της SAFIA στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων, και συγχρόνως θα διατελέσει εξωτερική συνεργάτης στο τμήμα Events Planning.

Γεώργιος Λάππας

74164460_2957950524235695_6656044404979007488_nΟ Γεώργιος Λάππας  βρίσκεται στο τρίτο έτος των σπουδών του στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολουθεί την κατεύθυνση των Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών.Στα κύρια του ερευνητικά ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η διεθνής διπλωματία, η ασφάλεια και η στρατηγική καθώς και η διαχείριση διενέξεων γεγονός που αποδεικνύεται από τη συμμετοχή του σε πολλαπλά συνέδρια προσομοίωσης διεθνών οργανισμών.Στον ελεύθερο του χρόνο αρέσκεται στη συγγραφή άρθρων για Διεθνή θέματα,στη μελέτη βιβλίων για ιστορικά θέματα και στον αθλητισμό.

 

Δέσποινα Λύτρα

20191216_092404[1]Η Δέσποινα Λύτρα είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Παντείου. Είναι ερευνήτρια στο ΙΔΙΣ (Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων) και coordinator στο UN SDSN (United Nations Sustainable Development Solutions Network) στην Ελλάδα δουλεύοντας προς την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Τα ενδιαφέροντα της εκτείνονται από τον  αστικό σχεδιασμό και τις πόλεις μέχρι τη στρατηγική. Είναι μέλος των Atenistas, για να συμβάλλει στην προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και την ανάδειξη των γειτονιών.  Το Μάρτη του 2020 θα παρευρεθεί στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.   Η γνωριμία της με τη Safia ξεκίνησε το Νοέμβρη του 2019 και θέλει μέσω της έρευνας να  προσεγγίσει ολιστικά τις Διεθνείς Σχέσεις.

Δημήτρης Μελισσαρης

melissaris

Ο Δημήτριος Ι. Μελισσάρης γεννήθηκε στην Αθήνα, το Μάιο του 1998. Έλκει την καταγωγή του από την Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Είναι προπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Συγχρόνων Ασιατικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση στις Ιστορικές, Κοινωνικές, Στρατηγικές Σπουδές και Γεωπολιτική. Το έτος 2017 υπήρξε εκπαιδευόμενος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με τη διαχείριση του Μεταναστευτικού Ζητήματος στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων επιμορφώσεως, σχετικών με το επιστημονικό αντικείμενο το οποίο και θεραπεύει. Στο πλαίσιο των ερευνητικών του ενδιαφερόντων εντάσσονται ζητήματα Γεωπολιτικής, Γεωστρατηγικής, Ασφάλειας και Διεθνών Σχέσεων.Τέλος, πιστεύει στις αξίες και τα ιδεώδη του εθελοντισμού και στην ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπο, δεδομένης της συμμετοχής του σε ποικίλες δράσεις αμισθί.

Λουκάς Παπαβασιλείου

papavasiliou

Ο Λουκάς Παπαβασιλείου είναι τριτοετής φοιτητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης ομιλεί γαλλικά και αγγλικά σε ανώτατο επίπεδο. Την παρούσα στιγμή πραγματοποιεί πρακτική άσκηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου απασχολείται στη Διπλωματική Ακαδημία. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων καθώς και του πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης. Κατά την περσινή χρονιά συμμετείχε ως βουλευτής στο 22ο ΠΚΝ αλλά και σε προσομοιώσεις οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Europa.S). Το ακαδημαϊκό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ζητήματα Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής.

Μυρτώ Παπαδοπούλου

papadopoyloy murtwΗ  Παπαδοπούλου Μυροφόρα (Μυρτώ) είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και  Πολιτικής Επιστήμης- Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.  Είναι κάτοχος  μεταπτυχιακού διπλώματος στις Διεθνείς  Σχέσεις  με ειδίκευση στις Ευρωπαϊκές Σπουδές και τη Διπλωματία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων έκανε  εθελοντική πρακτική στο Δήμο Έδεσσας στο γραφείο τύπου του δημάρχου.  Επίσης έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό  σεμιναρίων και συνεδρίων ενώ έχει συμμετάσχει και σε προσομοιώσεις. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την αρθρογραφία και τις αναλύσεις κυρίως στον πολιτικό και τον διεθνή τομέα. Από τον Ιανουαρίου του 2019 μέχρι και σήμερα είναι Ambassador  και Content Manager στον Όμιλο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων. Φέτος ξεκίνησε τη δράση της στη S.A.F.I.A ως αναλύτρια ενώ παράλληλα είναι μέλος και  στην editorial team.

Αθηνά Σπανού

spanoy

Η Αθηνά είναι φοιτήτρια στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Ο.Π.Α. και διανύει το τέταρτο έτος σπουδών της. Η ενασχόληση της με τη SAFIA ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018, μέσα από την ερευνητική ομάδα μελέτης. Συμμετέχει σε πλήθος Προσομοιώσεων των εθνικών και υπερεθνικών οργάνων ενώ βρίσκει ενδιαφέρον στην Πολιτική Οικονομία και στις Διεθνείς Σχέσεις.

 

 

Ντέιβις Τσάκα

photo-safia.png

Ο Ντέιβις Τσάκα είναι απόφοιτος του τμήματος ‘Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστήμιου’ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του τμήματος ‘Διεθνούς Δικαίου και Διπλωματικών Σπουδών’ του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα Erasmus+ με φοίτηση εξαμήνου στο Sehir Istanbul University και στο πρόγραμμα Erasmus Placement με εργασία στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο. Έχει εργαστεί με τη μορφή πρακτικής άσκησης στη Β’ Γενική διεύθυνση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Έχει επιτελέσει αρθρογράφος στην ιστοσελίδα “Power Politics” έως τον Οκτώβρη του 2019 έχοντας επίσης δημοσιευμένα άρθρα στις έντυπες εκδόσεις των περιοδικών ‘Άμυνα και Διπλωματία’ και “Foreign Affairs the Hellenic Edition”. Τον Απρίλιο του 2019 συμμετείχε στο Συνέδριο της Ε.Ε.Δ.Δ.Δ.Σ. στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζοντας, σε συνεργασία, την θεματική «Ο σεβασμός των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας και η ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας στην Ε.Ε». Τους τελευταίους μήνες εκπληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Ομιλούμενες γλώσσες είναι τα αγγλικά και γαλλικά, με μερική ικανότητα χρήσης και των ιταλικών.

Γιάννης Τσουρής

foto tsouris (1).jpg

Ο Γιάννης Τσουρής είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι τελειόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Την περίοδο αυτή εκπονεί τη διπλωματική του εργασία. Είναι αρθρογράφος σε περιοδικό ιστορίας και ενδιαφέρεται για τις Διεθνείς Σχέσεις.

 


Οικονομικές Θεματικές

Γιώργος Λούβαρης

20181102_012513Ο Γιώργος Λούβαρης είναι δευτεροετής φοιτητής του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την περασμένη χρονιά συμμετείχε σε ποικίλες δράσεις της Safia, όπως την ερευνητική ομάδα “Οικονομικές Δυναμικές”, την οικονομική θεματική του 23ου ΠΚΝ, το ASSF καθώς και άλλα σεμινάρια. Παράλληλα, έλαβε μέρος στον 25ο οικονομικό φοιτητικό διαγωνισμό Economia, από τον οποίο απέσπασε το 2ο ατομικό βραβείο. Ομιλεί Αγγλικά. Στόχο του για τη φετινή χρονιά είναι η βαθύτερη ενασχόληση με την οικονομική ανάλυση και ο συνδυασμός της με άλλα καίρια ζητήματα της καθημερινότητας.

Μαργαρίτα Μαρούτσου

imageΗ Μαργαρίτα Μαρούτσου είναι δευτεροετής φοιτήτρια του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Στο πλαίσιο του σχολείου συμμετείχε σε project με αντικείμενο την έρευνα του πολιτισμού της Φλωρεντίας, με αποστολή της ομάδας σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία. Ακόμη, έλαβε μέρος σε διαγωνισμούς υποτροφιών και διακρίθηκε με την πρώτη θέση στον τομέα των ‘’δοκιμιακών προσεγγίσεων σε σύγχρονα ζητήματα’’. Παρακολούθησε για ένα χρόνο μαθήματα σε λογοτεχνικό εργαστήριο και συνεχίζει μέχρι σήμερα να γράφει διηγήματα στον ελεύθερο της χρόνο. Είναι κάτοχος διπλωμάτων C2 και C1 της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας αντίστοιχα. Κατά το πρώτο έτος σπουδών συμμετείχε σε ημερίδες, σεμινάρια καθώς και στον 10ο ρητορικό διαγωνισμό του ΟΠΑ. Παράλληλα με τις σπουδές της εργάζεται στο γραφείο ενός ιδιωτικού παιδικού σταθμού, στον οποίο εκτελεί ταμειακή παρακολούθηση, καταχώρηση παραστατικών και έλεγχο λογαριασμών. Αγαπημένα της ενδιαφέροντα πέραν της λογοτεχνίας είναι η μουσική και ο αθλητισμός, καθώς παίζει πιάνο, κιθάρα και τέννις.

Μανώλης Σκοτώρης

WIN_20191030_14_24_29_Pro.jpgΟ Σκοτώρης Μανώλης είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε γνωστά επιστημονικά περιοδικά, καθώς επίσης έχει διακριθεί σε φοιτητικού διαγωνισμούς. Ερευνητικά του ενδιαφέροντα αποτελούν, μεταξύ άλλων, η Πολιτική Οικονομία, Διεθνής Πολιτική Οικονομία, η Εξέλιξη της Οικονομικής Σκέψης, η Μακροοικονομική και Νομισματική Θεωρία καθώς και οι ποσοτικές μέθοδοι έρευνας, όπως η Εφαρμοσμένη Οικονομετρία. Η SAFIA είναι μια ευκαιρία για αυτόν να αναπτύξει προβληματισμούς και να αναδείξει την ομορφιά αλλά και τα τρωτά σημεία της οικονομικής επιστήμης.

Εύα Τρουμπούλου

75586167_2441147702764280_751096115423608832_n.png

Η Εύα Τρουμπούλου είναι φοιτήτρια της Δημόσιας Διοίκησης (κατεύθυνση Δημόσιας Οικονομικής) του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει φοιτήσει ένα χρόνο στο Πανεπιστήμιο του Λοτζ στη Πολωνία με το πρόγραμμα Erasmus+ στο τμήμα Νομικής και Διοίκησης, έχοντας ως κύριο αντικείμενο το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.  Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και βασικά πολωνικά. Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν ζητήματα και μεθόδους διοίκησης του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ενδιαφέρεται για την έρευνα σε ζητήματα που σχετίζονται με το αντικείμενο μου και κυρίως όσα αφορούν ευρωπαϊκές πολιτικές για την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Παράλληλα ασχολείται με το θέατρο και τη στιχουργική.

Νάντια Τσιριγώτη

PSFix_20191029_020536 (1)

Η Κωνσταντίνα Στυλιανή Τσιριγώτη, κατά κόσμον Νάντια,  είναι  21  χρονών και σπουδάζει στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου. Έχει άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας ενώ αυτή την περίοδο μαθαίνει γαλλικά.   Το ενδιαφέρον της εντοπίζεται στην χρηματοοικονομική λογιστική και ελεγκτική . Η ενασχόληση της με τη SAFIA  ξεκίνησε για να διευρύνει τις γνώσεις της πάνω στα διεθνή οικονομικά ζητήματα καθώς και  τις κοινωνικές της δεξιότητες. Έχει συμμετάσχει σε ημερίδες και σεμινάρια που αφορούν τον παραπάνω γνωστικό τομέα.

 

 

Αλέξανδρος Τσολακίδης

tsolakidisΟ Τσολακίδης Αλέξανδρος γεννήθηκε και ζει στην πόλη της Ξάνθης από το 1995. Είναι υπότροφος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών – MSc in Accounting and Audit  του Διεθνές Πανεπιστημίου Ελλάδος. Κατά την διάρκεια των σπουδών του στο προπτυχιακό τμήμα της σχολής ακολούθησε την κατεύθυνση της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται γύρω από την βιωσιμότητα, την χρηματοοικονομική ανάλυση και την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων. Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται ως στέλεχος σε επιχείρηση συμβούλων ανάπτυξης και είναι υπεύθυνος του τμήματος εκπόνησης μελετών βιωσιμότητας και αναδιάρθρωσης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας καθώς τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί στο άμεσο μέλλον με θέματα τα οποία εκτείνονται στα επιστημονικά πεδία της Ελεγκτικής και της  Δημόσιας Διοίκησης.

Γιάννης Φανός

SAFIA-Photo.jpg

Ο Φανός Γιάννης είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ερευνητικά του ενδιαφέροντα αποτελούν, μεταξύ άλλων, η Πολιτική Οικονομία, η Οικονομική Ιστορία, η Διεθνής Οικονομική, αλλά και η Διεθνής Πολιτική σκηνή. Στόχος του μέσα από τη SAFIA είναι η ευαισθητοποίηση του αναγνώστη και η προώθηση ενός υγιή προβληματισμού για τα τεκταινόμενα στο περιβάλλον της οικονομίας.

 

 

 


Κοινωνικά & Ανθρωπιστικά
Ζητήματα

Πόπη Ζαχαράκη

received_702412686858387

Η Πόπη Ζαχαράκη είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών , Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Επιπλέον φοίτησε έξι μήνες στην Γαλλία και συγκεκριμένα στην Grenoble στο τμήμα δικαίου μέσω του προγράμματος Erasmus. Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά και κάνει μαθήματα αραβικών. Έχει  πάθος με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, με την επίλυση συγκρούσεων, με ζητήματα ασφάλειας καθώς και με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες προσομοιώσεις των οργάνων των Ηνωμένων εθνών καθώς και περιφερειακών οργάνων. Λατρεύει τα ταξίδια, τις σειρές και τον εθελοντισμό.

Βέρα Κόκκαλη

75231690_813447929073696_2592744535368925184_nΗ Βέρα Κόκκαλη εκτός από τις σπουδές γαλλικής φιλολογίας στο ΕΚΠΑ και διοίκησης επιχειρήσεων στο European Business School of Barcelona, έχει εργαστεί σε ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα σε Ελλάδα,Ισπανία και Ελβετία. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Διεθνή Σύνοδο για Νέους Μετέχοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας , ενώ είναι young ambassador του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

 

 

Μαριάννα Κοντολάτου

kontolatou.jpg

Η Μαριάννα Κοντολάτου με καταγωγή από τη Μάνη Λακωνίας, μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και ζει. Σπούδασε Επικοινωνία, Μάρκετινγκ και Δημόσιες σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό «με Άριστα» με τίτλο «Νέα Μέσα και Δημοσιογραφία». Από το 2018, εκπονεί τη διδακτορική διατριβή της επί του προσφυγικού ζητήματος, με υποτροφία από το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ (Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας), στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Παν/μιου. Παράλληλα, εργάζεται ως ερευνήτρια του διεθνούς προγράμματος “Erasmus+Strategies Πολιτισμική Διαφορετικότητα CODES” του Παντείου Παν/μίου.  Η πρώτη της συνεργασία με τη SAFIA, ήταν το Μάρτιο του 2019, όπου συμμετείχε στο 23ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων, ως μέλος της ακαδημαϊκής επιτροπής αξιολόγησης. Τη φετινή χρονιά, ως μέλος της ομάδας των Δημοσίων Σχέσεων του οργανισμού αλλά και της Ερευνητικής Ομάδας για τα κοινωνικά και ανθρωπιστικά ζητήματα, θέτει ως στόχους την προσέλκυση νέων μελών στη SAFIA αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη και διάδοση των δράσεων της μέσω νέων συνεργασιών.

Μαρία Κρανή

received_1060823287598262Η Μαρία Κράνη είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου καθώς και απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ακόμη, ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα εξ αποστασεως εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Εγκληματολογική Ψυχολογία. Μιλά άπταιστα τα Αγγλικά και σε πολύ καλό επίπεδο τα Γαλλικά. Στα ενδιαφέροντα της περιλαμβάνονται θέματα που αφορούν την επιστήμη της εγκληματολογίας, καθώς επίσης και ζητήματα κοινωνικού και ανθρωπιστικού περιεχομένου. Αυτόν τον καιρό, επιχειρεί να κάνει τα πρώτα επιστημονικά της βήματα, κυρίως αρθρογραφώντας. Εντάχθηκε στην οικογένεια της Safia ως ερευνήτρια τον Φεβρουάριο 2020.

Κωνσταντίνα Μπριόλα
1570547568426 (2).png Η Κωνσταντίνα Μπριόλα γεννήθηκε το 1997 στην Αλεξανδρούπολη και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Οικονομικών, στο μεταπτυχιακό με τίτλο “Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας” στο Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ασχολείται ενεργά με την έρευνα και τον εθελοντισμό. Στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Γαλατσίου, στην Αθήνα. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και ασχολείται ενεργά με την επιχειρηματικότητα.

Κυριακή-Αικατερίνη Πισιμίση

20191022_162542.jpg

Η Κέλλυ Πισιμίση είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειόφοιτη φοιτήτρια της ειδίκευσης Διεθνούς Δικαίου και Διπλωματικών Σπουδών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Χειρίζεται -πέραν της ελληνικής- πιστοποιημένα την αγγλική, γαλλική, ιταλική και ισπανική γλώσσα. Η ενασχόλησή της με τον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσω πολύχρονης πρακτικής άσκησης στην οικεία Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών αποτέλεσε την αφετηρία για την ενασχόληση με και τη συγγραφή κειμένων περί την ευρύτερη θεματική του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά και τον ευρύτερο τομέα των Διεθνών Σπουδών.

Γεωργία Τσιγνοπούλου

IMG_1375

Η Γεωργία Τσιγνοπούλου είναι τριτοετής φοιτήτρια στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ενασχόλησή της με τη S.A.F.I.A ξεκίνησε με το 23ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων με το θέμα «Οίκοι Αξιολόγησης: σύγκρουση συμφερόντων ή χείρα βοηθείας;» γεγονός που την παρότρυνε να συνεχίσει στην ομάδα ως ερευνήτρια. Έχει συμμετάσχει επιπλέον, και σε άλλες προσομοιώσεις και εθελοντικές οργανώσεις. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα  για ζητήματα του νομικού κόσμου αλλά και για τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις της σύγχρονης πραγματικότητας.

Σμαράγδα Τσάγκα

image2.jpegΗ Σμαράγδα Τσαγκά είναι τριτοετής  φοιτήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα της Νομικής. Η ένταξη της στην ερευνητική ομάδα μελέτης για τα κοινωνικά θέματα αποτελεί την πρώτη επαφή της με τη S.A.F.I.A.. Το ενδιαφέρον της για την ενασχόληση με τα  κοινά και οι ευαισθησίες της ταυτίζονται με τους στόχους και τις φιλοδοξίες του οργανισμού αυτού, γεγονός που την ώθησε στην επιδίωξη ενεργούς συμμετοχής της στην ομάδα της S.A.F.I.A..

 


Περιβάλλον και Ενέργεια

Νεφέλη Αθανασάκη

IMG_20190319_012208_920.jpgΗ Νεφέλη Αθανασάκη βρίσκεται στοπ τέταρτο έτος στο τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε δύο ΠΚΝ  και σε προσομοιώσεις ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Ασχολείται με τον  εθελοντισμό σε διάφορους οργανισμούς όπως TEDx, WWF, AIESEC κ.α.
Συμμετέχει σε προγράμματα erasmus+ μέσω των οποίων αποκτά γνώσεις σε διάφορα θέματα και γνωρίζει ανθρώπους και κουλτούρες από όλο τον κόσμο. Στον ελεύθερο της χρόνο,  της αρέσει να ταξιδεύει, να μαθαίνει νέες γλώσσες και να βλέπει ταινίες.

Αντωνία Κρυστάλλη

image0.jpeg

Η Κρυστάλλη Αντωνία είναι τεταρτοετής φοιτήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα της οικονομικής επιστήμης ενώ κάνει παράλληλες σπουδές στο Αμερικάνικο Κολέγιο Αθηνών , Deree, πάνω στο κομμάτι του περιβάλλοντος και της ενέργειας. Η πρώτη της επαφή με την αρθρογραφία και την έρευνα ήταν το καλοκαίρι του 2018 όπου εργάστηκε ως ασκούμενη στην εφημερίδα, Η Καθημερινή, στα διεθνή νέα και το οικονομικό ρεπορτάζ. Έχει παρακολουθήσει συνέδρια και καλοκαιρινά μαθήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο πάνω στην οικονομία, την πολιτική,την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργική γραφή. Στον ελεύθερό της χρόνο κάνει γαστρονομικά ταξίδια, μαθαίνει ξένες γλώσσες και διαβάζει μανιωδώς λογοτεχνία.

Κωνσταντίνα Κουραχάνη

Η Κωνσταντίνα Κουραχάνη είναι τριτοετής φοιτήτρια Νομικής. Ενδιαφέροντα της, μεταξύ άλλων, είναι οι διάφοροι κλάδοι του δικαίου με έμφαση στο αστικό δίκαιο, η φιλοσοφία, οι ξένες γλώσσες και η λογοτεχνία. Θεωρεί πολύ σημαντική την ένταξη σε ομάδες και την υιοθέτηση πρωτοβουλιών που κινητοποιούν τα άτομα καλλιεργώντας τις γνώσεις  και τις δεξιότητες τους, κάτι που αντανακλάται στην κοινωνία. Μια τέτοια ομάδα πιστεύει ότι είναι και η Safia.

Φωτεινή Μέντζου

μεντζιου.jpg

Η Φωτεινή Μέντζου είναι πεμπτοετής φοιτήτρια του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει αποφοιτήσει από τη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης. Εντάχθηκε το ακαδημαϊκό έτος 2018 στην οργάνωση της S.A.F.I.A., στην ερευνητική ομάδα της Επιστήμης και Τεχνολογίας. Θεωρεί ιδιαίτερη ευκαιρία τη συμμετοχή της στο ερευνητικό έργο που προσφέρει, καθώς πιστεύει και υπερασπίζεται το ομαδικό πνεύμα  και την προσωπική αυτοβελτίωση  μέσα από εναλλακτικές δράσεις όπως αυτή. Φέτος συνεχίζει τη συγγραφή της στην ομάδα Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Λατρεύει την ενασχόληση με τα παιδιά και τη ζωγραφική και σε αυτό το πλαίσιο ασχολείται με τον εθελοντισμό. Παράλληλα διδάσκεται μαθήματα καταδύσεων αποσκοπώντας στο μέλλον να συμμετάσχει στο πρόγραμμα καθαρισμού των θαλασσών Aegean rebreath. Τέλος της αρέσουν τα ταξίδια καθώς θεωρεί ότι δεν αποτελούν αποκλειστικά μέσο αναψυχής αλλά και επιμόρφωσης.

Μαρία Λαμπροπούλου

IMG_1472.jpgΗ Μαίρη Λαμπροπούλου γεννήθηκε το 1995 στα Ιωάννινα όπου και μεγάλωσε. Είναι τελειόφοιτη του τμήματος μηχανικών τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου. Έχει εργαστεί σε χημικές βιομηχανίες καθώς και στον τομέα πώλησης και διακίνησης καυσίμων. Είναι μέλος της SAFIA από το 2018.

 

 

 

Σοφία Σταθούλη

σταθούλη

Η Σοφία είναι δευτεροετής φοιτήτρια του τμήματος Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει συμμετάσχει σε προσομοίωση των Ηνωμένων Εθνών, του Ευρωκοινοβουλίου και του Μοντέλου Βουλής Ελλήνων. Είναι μέλος της αρθρογραφικής ομάδας του Νομικού Παλμού, του ανεξάρτητου φοιτητικού περιοδικού της Νομικής. Είναι επίσης, μέλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Afixis , ο οποίος έχει ως στόχο την αναδιαμόρφωση και την αλλαγή της εκπαίδευσης. Επίσης , έχει παρακολουθήσει ομιλίες σχετικές με το αντικείμενο σπουδών της. Τα ενδιαφέροντα της περιστρέφονται γύρω από την τέχνη , την εκπαίδευση , την ρητορική , την πολιτική ,τις διεθνείς σχέσεις , την οικολογία , την ψυχολογία και την φιλοσοφία. Αυτή είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στην ερευνητική ομάδα της SAFIA και ελπίζει η συνεργασία αυτή να αποτελέσει την αρχή για ένα όμορφο και δημιουργικό ταξίδι !

Σπύρος Τουλουπάκης

74403400_557442608418439_2072856976324296704_n

Ο Σπύρος Τουλούπακης κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης, είναι 25 ετών και έχει πτυχίο πολιτικών επιστημών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Κατά την διάρκεια των σπουδών του έκανε πρακτική άσκηση στην Περιφέρεια Κρήτης οπού εργάστηκε στην προετοιμασία Επιτροπών και Περιφερειακών Συμβουλίων. Επίσης κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο, διετέλεσε κομβικό ρόλο σε πολιτικό γραφείο υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου. Η ενασχόληση με την Safia ξεκίνησε πέρσι με την συμμετοχή στην ερευνητική ομάδα της Ενέργειας και Περιβάλλοντος οπού και εντάχθηκε και φέτος. Έχει λάβει μέρος σε πληθώρα σεμιναρίων και συνέδριων όπως και προσομοιώσεων συμπεριλαμβανομένου και του 23ου ΠΚΝ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από θέματα ενέργειας, διεθνών σχέσεων, ασφαλείας και γεωπολιτικής.