Τι κάνουμε

Η φοιτητική οργάνωση SAFIA (Student Association For International Affairs) είναι μια μη κυβερνητική/μη κερδοσκοπική οργάνωση διαπανεπιστημιακού χαρακτήρα. Κοινό στοιχείο των μελών της οργάνωσης είναι το ενδιαφέρον τους για τα διεθνή και ευρωπαϊκά τεκταινόμενα.

Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση και ουσιαστικότερη ενασχόληση των φοιτητών με θέματα που άπτονται των διεθνών σχέσεων, μέσω μιας σειράς επιστημονικών δράσεων, μεταξύ των οποίων σεμινάρια, ημερίδες, ερευνητικές ομάδες, αποστολές στο εξωτερικό καθώς και την κορωνίδα των δράσεών μας, το Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων.

Από την ίδρυσή μας τον Σεπτέμβριο του 1994 μέχρι σήμερα οι διοικήσεις μας εργάζονται συστηματικά προς την επίτευξη αυτού του στόχου, με αποτέλεσμα η SAFIA να έχει διαγράψει μια σεβαστή πορεία στο ακαδημαϊκό στερέωμα.

Φιλοδοξία μας είναι η ερευνητική ομάδα -όπως και το blog- να λειτουργήσουν ταυτόχρονα ως μια ανεξάρτητη πλατφόρμα ανάδειξης νέων ερευνητών κι ένα forum, που θα προάγει τον υγιή προβληματισμό και τον γόνιμο διάλογο. Η ομάδα περιλαμβάνει φοιτητές από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος σχολών, επιστημονικών πεδίων κι ενδιαφερόντων οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ή και να διευρύνουν την ερευνητική τους εμπειρία, ερευνώντας και συγγράφοντας επιστημονικά άρθρα. Οι θεματικές ενότητες από τις οποίες απαρτίζεται η ερευνητική ομάδα της SAFIA είναι:

  • Διεθνείς Σχέσεις
  • Διεθνές Δίκαιο
  • Κοινωνικά και Ανθρωπιστικά Ζητήματα
  • Περιβάλλον και Ενέργεια

Παράλληλα, θα λειτουργεί Ομάδα Αρθρογραφίας που θα παράγει άρθρα γνώμης σχετικά με θέματα  επικαιρότητας και  κοινού ενδιαφέροντος.

Η SAFIA, ακόμη, στοχεύει στη διοργάνωση workshops με τη συμμετοχή των μελών της ερευνητικής ομάδας, ούτως ώστε να επιτευχθεί και η ανάπτυξη της προφορικής παρουσίασης και public speaking των ερευνητών.

Η SAFIA έχοντας πάντοτε πίστη στις δυνατότητες και στις φιλοδοξίες των νέων ανθρώπων, βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό όσων προσπαθούν για κάτι καλύτερο. Προσφέρει ευκαιρίες, στέκεται αρωγός και διευρύνει συνεχώς το δίκτυο της για να βρίσκεται διαρκώς κοντά στις διεθνείς εξελίξεις κι ακόμα πιο κοντά στους ανθρώπους της!

Αρέσει σε %d bloggers: