The SAFIA Blog

Student Association For International Affairs

Who is who

Επικεφαλής Ερευνητικής Ομάδας:

Μάριος -Ανέστης Καϊτάζης, Αντιπρόεδρος S.A.F.I.A.

Ο Μάριος-Ανέστης Καϊτάζης είναι επί πτυχίω φοιτητής του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει επιτελέσει Υπεύθυνος Επιστημονικών Ενδιαφερόντων για το ακαδημαϊκό έτος 2015-6 και συντονιστής έρευνας του τομέα αραβο-ισραηλινής σύγκρουσης στην ερευνητική ομάδα της S.A.F.I.A. Έχει λάβει μέρος ως βουλευτής στο 19ο ΠΚΝ στην επιτροπή για την αραβο-ισραηλινή σύγκρουση κι ως συντονιστής στο 20ο στην επιτροπή για τη σημασία του νερού στον 21ο αιώνα. Παράλληλα, κάνει την πρακτική του άσκηση στην Πολιτική Διεύθυνση Μέσης Ανατολής κι Αραβικών Κρατών του Υπουργείου Εξωτερικών, εργάζεται για το Κέντρο Ανατολικών Σπουδών (Κ.ΑΝ.Σ.) και συνεργάζεται με μια σειρά από φορείς όπως το Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων (Ι.C.M.U.), το One Europe Greece and Cyprus, τον Όμιλο Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων (Ο.Δ.Ε.Θ.), ενώ είναι νεώτερο μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.). Τομέας ειδίκευσής του είναι η Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα το Ισραήλ και στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται μια σειρά δημοσιεύσεων κι εισηγήσεων σε συνέδρια.

Συντονιστές Έρευνας:

Σοφία Γκαβαρδίνα – Τομέας Κίνας

Η Σοφία Γκαβαρδίνα είναι διεθνολόγος με ειδίκευση στην Άπω Ανατολή, προσεχώς απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει διατελέσει ασκούμενη στην υπηρεσία Ασίας – Ωκεανίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ τα τελευταία χρόνια ασκεί καθήκοντα εκπροσώπου των φοιτητών της μονάδας BRICS του Πανεπιστημίου της. Ερευνήτρια, φεντεραλίστρια, και οικολόγος, στα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βιώσιμης ανάπτυξης, θρησκευτικών μειονοτήτων και υγείας. Έχει λάβει μέρος, ως εισηγήτρια και συμμετέχουσα, σε σεμινάρια και προσομοιώσεις ευρωπαϊκών οργάνων, ενώ η πρώτη της επαφή με τη SAFIA έγινε μέσω του 20ου Πανελληνίου Κοινοβουλίου Νέων.

Φίλης Κέντσος-Δρακάκης – Τομέας Ρωσίας

Ο Κέντσος-Δρακάκης Καριοφύλλης είναι πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου. Ασχολείται ερευνητικά με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και ασφάλειας του μετασοβιετικού χώρου, και ειδικότερα της Ρωσίας. Αποτέλεσε δόκιμος ερευνητής στο Κέντρο Ανατολικών Σπουδών (Κ.ΑΝ.Σ) την περίοδο 2014-2016. Την ίδια περίοδο συνεργάστηκε και με το Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων. Από το 2015 αποτελεί δόκιμος ερευνητής του Τομέα Ρωσίας, Ευρασίας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων(Ι.ΔΙ.Σ),ενώ από το 2016 ασχολείται ερευνητικά και στον Τομέα Αμυντικών Θεμάτων του Ι.ΔΙ.Σ. Έχει αναλάβει το συντονισμό της θεματικής της Ρωσίας στο ερευνητικό πρόγραμμα της SAFIA για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Μαρία Μπαρέτα – Τομέας Μέσης Ανατολής

Η Μαρία Μπαρέτα είναι απόφοιτη του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τις Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Έχει απασχοληθεί ως δόκιμη ερευνήτρια στην ομάδα Βαλκανίων-Τουρκίας του Τομέα Ευρωατλαντικών Μελετών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) από το 2013 και στο Κέντρο Ανατολικών Σπουδών (Κ.ΑΝ.Σ.) για την περίοδο 2014-2015, κατά την οποία συνεργάστηκε με το Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων (Ι.C.M.U.). Η ενασχόλησή της με την έρευνα της έδωσε την ευκαιρία να κάνει δικές της δημοσιεύσεις, ορισμένες από τις οποίες παρουσίασε σε συνέδρια. Έχει πραγματοποιήσει τρίμηνη πρακτική άσκηση στο Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας και το Υπουργείο Εξωτερικών. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στην Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Έχει συμμετάσχει στο 18ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων της SAFIA ως βουλευτής στην ομάδα “Πλατεία Ταξίμ: η αδύναμη δημοκρατίας της Τουρκίας” και στο 19ο ως συντονίστρια της ομάδας “Ισλαμικός Φονταμενταλισμός: ISIL και Δύση”.

Μαριέττα Χατζηδιάκου – Τομέας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Η Μαριέττα Χατζηδιάκου είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ALBA Graduate Business School και πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει φοιτήσει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου La Sapienza, στη Ρώμη, μέσω του προγράμματος Erasmus ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα Επικοινωνίας στο Αμερικάνικο Κολλέγιο. Έχει εργαστεί στα πλαίσια πρακτικής άσκησης στη Διεύθυνση Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εξωτερικών και έχει αντιπροσωπεύσει τους Washington Scholars στη 12η Συνέλευση Νέων των Ηνωμένων Εθνών. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Ειρήνη Χριστοδουλάκη – Τομέας Ευρώπης/Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ειρήνη Χριστοδουλάκη είναι απόφοιτη του τμήματος  Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Πολιτική από το ίδιο πανεπιστήμιο. Η διπλωματική της αφορούσε την Ευρωπαϊκή Πολιτική της Τουρκίας από την Κοπεγχάγη και μετά.  Από τον Σεπτέμβριο του 2010 είναι ερευνήτρια του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία (K.AN.Σ.), με τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα να αφορούν την Τουρκία, τη διεθνή ασφάλεια, την θρησκεία, την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη καθώς και την προσφυγική κρίση.  Από το 2011 είναι συντονίστρια της ερευνητικής ομάδας του Κέντρου. Συνεργάζεται με την ιστοσελίδα Κέντρο Παρακολούθησης Διεθνών Κρίσεων (I.C.M.U.), ενώ στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τις ιστοσελίδες «epikaira.gr» και «e-afipnisi.gr». Έχει πραγματοποιήσει πρακτική στην Ελληνική Ραδιοτηλεόραση (ΕΡΤ), είναι μέλος της WWF Hellas και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ιωάννης Καποδίστριας». Είναι αναλύτρια του Κέντρου Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων (ΚΕΔΙΣΑ) και εργάζεται  ως δημοσιογράφος.

Δόκιμοι Ερευνητές:

Παναγιώτα Βασιλοπούλου – Τομέας Κίνας

Πολυτίμη Βιντσιλαίου – Τομέας Ρωσίας

Ροδούλα Βιολάκη – Τομέας Μέσης Ανατολής

Βασίλειος Γαβρόγλου – Τομέας Ευρώπης/Ευρωπαϊκής Ένωσης

Νικόλαος Γονιδάκης – Τομέας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Ιωάννα Δαλαμίρη – Τομέας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Αλέξανδρος-Ορφέας Δαμανάκης – Τομέας Κίνας

Γεώργιος Ευαγγελόπουλος – Τομέας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Αλεξάνδρα Καραΐσκου – Τομέας Ευρώπης/Ευρωπαϊκής Ένωσης

Βασιλική Κούμπου – Τομέας Κίνας

Ορέστης Μάτσας – Τομέας Ευρώπης/Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ελένη Μιχαηλίδη – Τομέας Κίνας

Joanna Mone – Τομέας Κίνας

Συμεών Μοσχίδης – Τομέας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Ελπίδα Μπογράκου – Τομέας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Αλέξανδρος Ντάφλος – Τομέας Μέσης Ανατολής

Βαΐα Παπαθανασίου – Τομέας Ευρώπης/Ευρωπαϊκής Ένωσης

Χριστίνα Παπαποστόλου – Τομέας Ρωσίας

Όλια Περτσεμλίδη – Τομέας Μέσης Ανατολής

Ειρήνη Σούρπη – Τομέας Κίνας

Ευάγγελος Σταματίου –  Τομέας Μέσης Ανατολής

Μαρία Τσιμάρα – Τομέας Ρωσίας

Αρέσει σε %d bloggers: