Ποιοι είμαστε

Υπεύθυνη Ερευνητικής Ομάδας Μελέτης

Θεοδώρα Ηλιάνα Παπαχαραλάμπους

11904746_1674714072762864_5797666983210250929_n j.jpg

Η Θεοδώρα-Ηλιάνα Παπαχαραλάμπους είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ιδίου πανεπιστημίου στο αντικείμενο ‘Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο’. Απασχολείται ως ασκούμενη δικηγόρος στο Νομικό Τμήμα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Ομιλεί άριστα τέσσερις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά), ενώ διαθέτει γνώσεις ρωσικών και ρουμανικών. Η διαμονή της στο Παρίσι και στη Νάπολη με το πρόγραμμα κινητικότητας φοιτητών Erasmus+ αποτελεί εφαλτήριο για να μάθει περισσότερες μελλοντικά. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων, κυρίως διεθνούς και ευρωπαϊκής θεματολογίας, καθώς και έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό προσομοιώσεων. Το ενδιαφέρον της για το διεθνές δίκαιο εμφαίνεται και από τη συμμετοχή της σε δύο εικονικές δίκες ως μέλους της ομάδας της σχολής της και ως προπονήτριας, Επιπροσθέτως, έχει κάνει πρακτική άσκηση στο ΥΠΕΞ, στη δικηγορική εταιρία POP & Partners και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Είναι εθελόντρια, αγαπάει τα βιβλία και τα ταξίδια. Συνηθίζει να επαναλαμβάνει τη φράση «Στη ζωή δεν υπάρχει ‘δε μπορώ’, υπάρχει μονάχα ‘δε θέλω’» και προσπαθεί να την εφαρμόζει.


Πολιτική & Διεθνείς Σχέσεις

Συντονιστές 

Πηνελόπη Ευθυμιάδη

σαφια.jpg

Η Πηνελόπη είναι τελειόφοιτη Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας στο Πάντειο και διαθέτει ευρύ επιμορφωτικό background εργασίας, trainings & προσομοιώσεων,  εστιασμένα στην ψυχολογία του ατόμου και την εξέλιξη της κοινωνίας. «Πώς θα κάνουμε καλύτερο τον κόσμο;» το κινητήριο ερώτημά της. Λατρεύει την ιδιαιτερότητα, τα ταξίδια , την δημιουργία και τον ανταγωνισμό. Παίζει πιάνο και γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά & ιταλικά. Δραστηριοποιείται ενεργά στην SAFIA από τις αρχές του 2018.

 

Αλέξανδρος – Ορφέας Δαμανάκης

DSC_0121.JPGΟι πρώτες του σπουδές στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) επικέντρωσαν το ερευνητικό του ενδιαφέρον αφενός στην πολιτική φιλοσοφία και την συγκριτική πολιτική και αφετέρου στην ανάλυση εξωτερικής πολιτικής, σε θέματα διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και στις διεθνείς συνεργασίες αναφορικά με κρίσιμα ζητήματα, όπως το περιβάλλον και ο κυβερνοχώρος. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη SAFIA στο πλαίσιο του 20ο ΠΚΝ συμμετέχοντας ως Βουλευτής στην επιτροπή με θέμα: «Η Συμφωνία του Παρισίου για το Κλίμα: Στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες ως Τρόπος Αποφυγής της Παγίδας του Μάλθους». Συγκεκριμένα, είχε την ευκαιρία να διερευνήσει ένα πολυδιάστατο ζήτημα αλλά και να έρθει σε επαφή και να ανταλλάξει απόψεις με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Συμμετείχε στο 21ο ΠΚΝ ως Συντονιστής στην επιτροπή με θέμα: «Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και η κυβερνοασφάλεια: μια συνεχιζόμενη μάχη». Στο πλαίσιο της Ερευνητικής Ομάδας της SAFIA (για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017) ασχολήθηκε ως Ερευνητής στην υποομάδα της Κίνας. Φέτος (μετά την θητεία του ως Γενικός Γραμματέας και Υπεύθυνος της Ερευνητικής Ομάδας) ανέλαβε τα καθήκοντα Συντονιστή της ομάδας ‘Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις’ για να συνεργαστεί με φοιτητές που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη SAFIA και να τους βοηθήσει στην διαδικασία της έρευνάς τους.

Ερευνητές

Γεωργία Αναγνωστάκη

anagn.png

Η Γεωργία Αναγνωστάκη είναι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η σχέση της με τη SAFIA ξεκίνησε το 2018, ως μέλος της ερευνητικής ομάδας με θέμα «Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις». Στα ενδιαφέροντά της εντάσσονται το κοινωνικό φύλο, οι πολιτικές κοινωνικής ανάπτυξης, η βελτίωση των θεσμών και τα παιχνίδια συμφερόντων. Αγαπημένος τρόπος έκφρασης, η πένα.

Γιώργος Αρχαγγελάκης

FB_IMG_1531905442619

Ο Γιώργος Αρχαγγελάκης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών (κατεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει λάβει μέρος στο πρόγραμμα κινητικότητας  Erasmus+ για σπουδές στο Ghent University στο Βέλγιο, ενώ πρόκειται να πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Σλοβακία. Κατά την διάρκεια των σπουδών του έχει συμμετάσχει ενεργά σε εθελοντικές ομάδες όπως το Erasmus Student Network, αλλά και σε προσομοιώσεις διεθνών και περιφερειακών οργανισμών. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η Ευρύτερη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, η ασφάλεια στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και η κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας της Ε.Ε.

Κωνσταντίνα Γκέκα

IMG_20181030_234809.jpgH Κωνσταντίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ακολούθησε και εξειδικεύτηκε στις κατευθύνσεις ” Διεθνείς Σχέσεις” και ” Διεθνές Δίκαιο και Διπλωματία ” .Το εαρινό εξάμηνο του 2018 βρέθηκε στο Βερολίνο όπου και φοίτησε στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Freie Universität μέσω του προγράμματος Erasmus+. Ενδιαφέρεται για ζητήματα πολιτικής σε αναπτυσσόμενες χώρες και ασχολείται χρόνια με τον εθελοντισμό.

Μάρω Κυριακοπούλου

μαρο.PNG

Η Μάρω σπουδάζει Πολιτική Επιστήμη και Δημόσια Διοίκηση στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασχολείται με τον εθελοντισμό , επικεντρώνοντας  την δράση της σε μεταναστευτικά ζητήματα. Πιστεύει στην κοινωνική αλλαγή και ως υπέρμαχος της διαφορετικότητας, θέλει να δραστηριοποιηθεί -σε ερευνητικό και πρακτικό επίπεδο- στη στήριξη ποικίλων κοινωνικών ομάδων έτσι ώστε να κατοχυρώσουν ίσες ευκαιρίες και δικαιότερες συνθήκες ζωής.

Αθηνά Σπανού

Η Αθηνά είναι φοιτήτρια στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Ο.Π.Α. και διανύει το τρίτο έτος σπουδών της. Η ενασχόληση της με τη SAFIA ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο μέσα από την ερευνητική ομάδα μελέτης στην πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις. Της αρέσει το θέατρο, η ρητορική και τα ταξίδια. Συμμετέχει σε προσομοιώσεις ενώ βρίσκει ενδιαφέρον στην Πολιτική Οικονομία.

Αργύρης Χατζηηλίας

FB_IMG_1534317225798.jpgΟ Αργύρης Χατζηηλίας είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Αρθρογραφεί στην Huffington Post, συμμετέχει σε ερευνητικές ομάδες και έχει μεγάλο ενδιαφέρων για τις διεθνείς σχέσεις, την ιστορία και την στρατηγική.

 

Ιωάννης Χουλιάρας

profile_pic.jpgΠροπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η ελληνική εξωτερική πολιτική, με έμφαση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα θέματα Ρωσίας – Ευρασίας και Μέσης Ανατολής, η ιστορία και θεωρία των Διεθνών Σχέσεων, η τρομοκρατία και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.


Άμυνα & Ασφάλεια

Συντονιστής

Ρότζερ Σαμαά

roj.PNGO Ρότζερ Σαμαά γεννήθηκε το 1994. Είναι κάτοχος Μπάτσελορ Διοίκησης Επιχειρήσεων, και τώρα σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο ΕΚΠΑ, έπειτα από την διαδικασία των κατατακτηρίων. Το καλοκαίρι ανέπτυξε την εργασία του στο συμπόσιο επιστημών  του Χάρβαρντ σχετικά με ζητήματα συμπεριφορικών οικονομικών και την σχέση τους με τα συστήματα Κοινωνικών πολιτικών. Έχει συμμετάσχει σε όλα τα ήδη πολιτικών προσομοιώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ ασχολείται με ζητήματα Κοινωνικής Πολιτικής ως αρθρογράφος και ερευνητής. Εχει εργαστεί στην Βουλή των Ελλήνων, στο Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ερευνητές

Άρτεμις Καραμπάση

φωτογραφία-Άρτεμις Καραμπάση .jpgΕίναι 23 ετών. Έχει γεννηθεί στην Αμερική και έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα. Το 2017 αποφοίτησε από το τμήμα των Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστήμιου στην Αθήνα. Το 2017-2018 πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό μου πρόγραμμα στο τμήμα του «International Security studies» στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, στην Αγγλία. Έχει άριστη γνώση τόσο της αγγλικής όσο και γαλλικής γλώσσας. Το διάστημα 2015 – 2017 πραγματοποίησε την εθελοντική της εργασία στην Μ.Κ.Ο. «ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ» (Δράση για την Μετανάστευση και Ανάπτυξη, Μετάδραση) στον τομέα τον Ασυνόδευτων Ανηλίκων. Έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς καθώς επίσης σε διάφορα συνέδρια το θέμα των οποίων περιστρέφονταν κυρίως γύρω από τις Διεθνείς Σχέσεις, την Διπλωματία και την Διεθνή Ασφάλεια. Το 2016 έλαβε μέρος στον  Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Διεθνούς Δικαίου Philip C. Jessup ως μέλος της ερευνητικής  ομάδας του Παντείου Πανεπιστημίου, μια εμπειρία που ενίσχυσε το ενδιαφέρον της και για το Διεθνές Δίκαιο.

Άντζελα Μπότρου

img_20181101_171314.jpgΗ Άντζελα Μπότρου είναι επί πτυχίω φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Η πρώτη της επαφή με τη SAFIA ήταν με τη συμμετοχή της στο 20ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων και από τον Οκτώβριο του 2018 είναι ερευνήτρια για την υποομάδα Άμυνα και Ασφάλεια της Ερευνητικής Ομάδας Μελέτης της SAFIA.

Αφροδίτη Πήλιου

piliou.PNG

Η Αφροδίτη Πήλιου είναι φοιτήτρια επί πτυχίω του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Εντάχθηκε στη SAFIA το 2017 με τη συμμετοχή της ως βουλευτής στο 21ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων στην επιτροπή με θέμα «Η τρομοκρατία μετά την 11/9: η ανάδυση ενός νέου φαινομένου;». Έχει εργαστεί ως ασκούμενη στο Υπουργείο Εξωτερικών, ομιλεί άριστα αγγλικά, πολύ καλά γερμανικά και ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό από το 2015.

Αλεξάνδρα Στελλάκη

FB_IMG_1535362133384.jpg

Η Αλεξάνδρα Στελλάκη γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1998.  Σπουδάζει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώ παράλληλα φοιτά και ως υπότροφος στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος- Deree  στον τομέα εξειδίκευσης Human Resources Management. Έχει δεχτεί ποικίλες τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις σε ποιητικούς και λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ενώ  στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται κυρίως με το σκάκι και το ποδόσφαιρο και τον εθελοντισμό. Ακόμη είναι γνώστρια της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας. Ονειρεύεται έναν κόσμο χωρίς ανισότητες με ίσες ευκαιρίες για όλους τους ανθρώπους και όντας θρησκευόμενη με το δικό της τρόπο ελπίζει πως ο παράδεισος θα είναι γεμάτος βιβλία.

Πηνελόπη Στεργίου

sam_1318.jpgΗ Πηνελόπη Στεργίου είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Έχει συμμετάσχει σε ημερίδες και συνέδρια τόσο ως παρατηρητής όσο και ως οργανωτής. Ωστόσο, είναι η πρώτη της επαφή με έρευνα και ανάλυση. Το ενδιαφέρον της εντοπίζεται σε ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα και πως αυτά απασχολούν την επικαιρότητα. Στόχος της είναι, με την συμμετοχή της στη SAFIA, να διευρύνει τις γνώσεις της πάνω σε θέματα, στρατηγικής πολιτικής  και ασφάλειας που ακολουθεί ένα κράτος.

Μηνάς Στραβοπόδης

Μηνάς ΣτραβοπόδηςΟ Μηνάς Στραβοπόδης είναι τεταρτοετής φοιτητής στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.  Είναι γνώστης τριών ξένων γλωσσών (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά) και Η/Υ (ECDL), ενώ γνωρίζει και λίγα Ισπανικά. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια σχετικά με διεθνή και ευρωπαϊκά ζητήματα και έχει υπάρξει ομιλητής σε κάποιες επιστημονικές ημερίδες. Έχει διεξαγάγει mini έρευνες σχετικά με την Διεθνή Άμυνα & Ασφάλεια στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου. Η φράση «Carpe Diem» ασκεί σημαντική επίδραση στον τρόπο που σκέφτεται και πράττει.


Οικονομικές Δυναμικές

Συντονιστής

Δημήτρης Κουτρελάκος

FB_IMG_1541109679006.jpgΟ Δημήτριος Κουτρελάκος είναι φοιτητής του AMC College στον τομέα του International Business and Management. Ομιλεί την αγγλική και γαλλική γλώσσα

 

Ερευνητές

Σάντυ Γαλαίου

IMG_20181031_143626.jpgΗ Σάντυ Γαλαίου είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα International Relations του Πανεπιστημίου του Leiden με ειδίκευση στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, και απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου. Ο χώρος έρευνας της είναι η πολιτική οικονομία της Απωανατολικής Ασίας. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, και μαθαίνει Ολλανδικά και Ιαπωνικά. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο Προξενικό Τμήμα της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Χάγη, ενώ έχει κάνει τη πρακτική της στην Βουλή των Ελλήνων και στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ελένη Καριοφύλλη

καριο

Ονομάζομαι Καριοφύλλη Ελένη και είμαι στο 3ο έτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Πιο συγκεκριμένα με ενδιαφέρει η κατεύθυνση των χρηματοοικονομικών .Γνωρίζω άριστα την αγγλική γλώσσα και φέτος είναι ο δεύτερος χρόνος που μαθαίνω κινεζικά. Έχω συμμετάσχει σε ΜUN και σε προγράμματα Erasmus+ του εξωτερικού με θεματολογία οικονομικά και επιχειρηματικότητα. Επιπλέον έχω παρακολουθήσει ποικίλα επιμορφωτικά συνέδρια-σεμινάρια για οικονομολόγους αλλά και για αυτοβελτίωση. Τέλος, έχω υπάρξει μέλος σε εθελοντικούς οργανισμούς.

Γιώργος Λούβαρης

20181102_012513.pngO Λούβαρης Γιώργος είναι 18 χρονών και σπουδάζει στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του ΟΠΑ. Τα ενδιαφέροντα του πριν την αποφοίτηση από το Λύκειο ήταν κυρίως αθλητικά και πολιτιστικά. Αθλητικά ήταν μέρος μπασκετικής ομάδας που από μικρή ηλικία τον εξόπλισε με ομαδικότητα, συνεργατικότητα και άμιλλα. Πολιτιστικά συμμετείχε στον ρητορικό όμιλο του σχολείου του ο οποίος τον έφερε σε άμεση επαφή με κοινωνικά ζητήματα και του έδωσε ερεθίσματα για αναζήτηση και προβληματισμό όσον αφορά τα καθημερινά τεκταινόμενα. Σήμερα, δοκιμάζει τον εαυτό του σαν ερευνητής στη Safia συνδυάζοντας τις σπουδές του με την πρακτική ανάλυση σε θέματα που απασχολούν την παγκόσμια οικονομική σκηνή.

Γεωργία Παγιαβλά

pag.PNG

Ξεκίνησε τη πορεία της ως μαθήτρια στα «Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη», συνέχισε ως φοιτήτρια στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο «Πάντειο Πανεπιστήμιο» και ως μεταπτυχιακή στο University of Glasgow με ειδίκευση Economic Development. Συνεχίζει στο δεύτερο μεταπτυχιακό της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση Economics. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με τον εθελοντισμό στο «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο» και με το να απολαμβάνει βόλτες στο κέντρο της Αθήνας.

Τζόνη Τζάναρη

IMG_20181012_212708_630.jpg

Προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Πολύγλωσσος (Αγγλικά, Αλβανικά, Γαλλικά και Ισπανικά-Γερμανικά (βασικό επίπεδο)) με εξέχουσα επίδοση στα πανεπιστημιακά μαθήματα. Κύρια ενδιαφέροντα και ενασχόληση με θέματα διεθνών σχέσεων, πολιτικής φιλοσοφίας, διεθνών  οικονομικών,  και διεθνούς ασφάλειας. Έχει συμμετάσχει σε ημερίδες, συνέδρια και προσομοιώσεις σχετικές με τα εν λόγω αντικείμενα.

Στέλλα Φουράκη

Photo stella fouraki.jpg

Αποφοίτησε πέρσι από τη Νομική Σχολή Αθηνών και κάνει την άσκησή της σε δικηγορική εταιρεία στο Χαλάνδρι, στο τμήμα διαχείρισης γνώσης. Παράλληλα, παίζει επαγγελματικά μπάσκετ. Την ενδιαφέρει πάρα πολύ η προοπτική ενός μεταπτυχιακού σε κλάδο συναφή με δίκαιο και οικονομικά. Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξε να ενταχθεί στην ερευνητική ομάδα με θεματική «οικονομικές δυναμικές». Γιατί της δίνεται η ευκαιρία να συνδυάσω το ερευνητικό της ενδιαφέρον μαζί με την πειθαρχία που της έχει προσφέρει ο αθλητισμός.


Κοινωνικά & Ανθρωπιστικά
Ζητήματα

Συντονιστής

Φραγκίσκος Δαρμής

darmis fragkiskosΟ Φραγκίσκος Δαρμής είναι φοιτητής επί πτυχίω στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει την πρακτική του στην εταιρία Mentor in Greece, όπου “καταπιάστηκε” με την έρευνα αγοράς και γενικότερα τον τομέα του πολιτισμού και του ακαδημαϊκού τουρισμού. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται, μεταξύ άλλων,η ανθρωπολογία (βιολογική και πολιτισμική) και η εξελικτική θεωρία, η επικοινωνία ανθρώπου-περιβάλλοντος και οι κοινωνικές σχέσεις/αλληλεπιδράσεις. Αυτή την περίοδο εκπονεί την πτυχιακή του εργασία με τίτλο ” Συλλογικές/ανορθολογικές πεποιθήσεις και δοξασίες, θεωρία κοινωνικών αναπαραστάσεων και cargo cult”.

Ερευνητές

Χριστιάνα Γεννατά

12654446_953304688081076_4482597492759179588_n.jpg

Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα θυματοποίησης και ποινικής δικαιοσύνης στο Tilburg University της Ολλανδίας, με προπτυχιακές σπουδές στην εφαρμοσμένη ψυχολογία. Η ερευνητική της δραστηριότητα αφορά σε θέματα ψυχικής υγείας. Πιο συγκεκριμένα, έχει επικεντρωθεί στη ψυχική κατάσταση των τρανς ατόμων στην Ελλάδα και η αλληλεπίδραση τους με το σύστημα ψυχικής υγείας, καθώς και έχει διεξάγει ερευνητικό έργο όσον αφορά επικίνδυνες σεξουαλικές πρακτικές φοιτητών σχετιζόμενες με χαρακτηριστικά της προσωπικότητας. Τέλος, ασχολείται με τη προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις διακρίσεις που βιώνουν ευάλωτες ομάδες.

Αντωνία Γεωργακοπούλου

Η Αντωνία Γεωργακοπούλου είναι φοιτήτρια Κοινωνιολογίας στο τρίτο έτος των σπουδών της. Ερευνητικά της ενδιαφέροντα αποτελούν τα κοινωνικά και ανθρωπιστικά ζητήματα, τα δικαιώματα του ανθρώπου, κυρίως σε περιπτώσεις που αυτά καταπατούνται εξαιτίας των διακρίσεων φύλου, φυλής, θρησκείας, σεξουαλικών προτιμήσεων κ.α., καθώς και τα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Γενικά ενδιαφέροντά της είναι το θέατρο, η λογοτεχνία, τα ταξίδια και ο εθελοντισμός.

Αμίνα Μαχμούντ Αμπντού

45261593_269849287206943_7970355872738050048_n.jpg

Είναι φοιτήτρια επί πτυχίω στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει πραγματοποιήσει σπουδές σχετικές με την οργάνωση και διοίκηση των επιχειρήσεων. Επιλέχθηκε ως Δόκιμη Ερευνήτρια στο εργαστήριο Βιοπολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ επιθυμεί να συνεχίσει τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο, με αντικείμενο τα Gender Studies.

Έλενα Μουτεβελή

moute

Η Έλενα Μουτεβελή διανύει το δεύτερος έτος σπουδών της στη Νομική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. και ως μέλος της ερευνητικής ομάδας μελέτης της SAFIA ευελπιστεί να φωτίσει ορισμένες πτυχές φλεγόντων κοινωνικών ζητημάτων. Συμμετέχοντας στη Βουλή των Εφήβων ανακάλυψε τη δυναμική της νεανικής φωνής την οποία θα αποπειραθεί φέτος να εκφράσει γόνιμα και δημιουργικά. Γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά.

Ιωάννα Μπάλλα

mpalaΗ Ιωάννα Μπάλλα είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συμμετέχει σε εθελοντικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, μοντέλα προσομοιώσεων, συνέδρια κοινωνικού ενδιαφέροντος. Κύρια ενδιαφέροντα της είναι η κοινωνιολογική θεωρία και κοινωνική πολιτική. Είναι μέλος και συμμετέχει σε δράσεις της SAFIA από το 2018.

Ντίνα Μπριόλα

IMG_20181031_192837 (1)

Σπουδάζει Κοινωνική Πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (4ο έτος). Γνωρίζει Αγγλικά (επιπέδου Proficiency) και χρήση H/Y (ECDL, Access, SPSS, ανάλυση δεδομένων με χρήση της r). Είναι Υπεύθυνη Επικοινωνίας στο Κ.Ε.Α.Σ.Μ Αθηνών,  δόκιμο μέλος στον ΕΟΠΕ (Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων), και υποψήφιο μέλος στον Όμιλο Rotaract. Τέλος, ασχολείται με τον εθελοντισμό, με την εκμάθηση Ισπανικών, και με το Lindy Hop.

Λία Πολιτοπούλου

safia-cf86cf89cf84cebfceb3cf81ceb1cf86ceafceb1.jpg

Η Λία Πολιτοπούλου σπουδάζει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει παρακολουθήσει ημερίδες και σεμινάρια σχετικά με κοινωνικά και ανθρωπιστικά ζητήματα.Στα ενδιαφέροντα της εντάσσονται η λογοτεχνία και ιδιαίτερα η ποίηση, ο κινηματογράφος και η φωτογραφία. Συμμετέχει τακτικά σε δράσεις στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

 

Σοφία Τσατσαρίδου

22448195_1615511618518871_7260818468671780504_nΗ Τσατσαρίδου Σοφία βρίσκεται στο τρίτο έτος των σπουδών της στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά ενώ κάνει τα πρώτα δειλά βήματα στα ισπανικά. Τα ενδιαφέροντα της μεταξύ άλλων είναι ζητήματα διεθνολογικού, κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος.

 


Διεθνές & Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Συντονίστρια

Μαρία Σαββίδου

SONY DSCΕίναι φοιτήτρια στη Νομική του ΕΚΠΑ και κάνει παράλληλες σπουδές στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας στις Διεθνείς Σχέσεις. Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών στην Αμερική με πλήρη υποτροφία και έλαβε βραβείο από το Αμερικανικό Κολλέγιο για την επίδοσή της στο πρόγραμμα αυτό. Την τρέχουσα περίοδο κάνει πρακτική σε δικηγορικό γραφείο.

Ερευνητές

Καλλιόπη Άννα Βακαλοπούλου

safia_blog

Η Καλλιόπη Βακαλοπούλου είναι δευτεροετής φοιτήτρια στη Νομική Σχολή Αθηνών. Ομιλεί δύο ξένες γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά). Το ενδιαφέρον της για το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο ξεκίνησε με τη συμμετοχή της στην 33 η Συνδιάσκεψη Επιλογής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων το 2016. Παράλληλα ασχολείται συστηματικά με τη μουσική και τις τέχνες, ενώ ενδιαφέρον βρίσκει στην πολιτική φιλοσοφία και τις κλασσικές σπουδές.

Μαρία Κοτσώνη

BFB6C3B2-AA0F-4A70-BC19-6E93FBC4520Fcropped

Η Μαρία Κοτσώνη είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτη του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης. Από την αρχή των σπουδών της παρακολουθούσε τις δράσεις της SAFIA, ωστόσο το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018 ασχολήθηκε ενεργότερα ως ερευνήτρια στην ομάδα των Περιβαλλοντικών Ζητημάτων. Φέτος, συνεχίζει ως ερευνήτρια στην ομάδα Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Παράλληλα, φέρει την ιδιότητα του Αντιπροέδρου Σεμιναρίων και Συνεδρίων στην ELSA Athens. Στο πλαίσιο αυτό, έχει συμμετάσχει στην διοργάνωση πρότζεκτ όπως, study visits μεταξύ νομικών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, προγραμμάτων πρακτικής άσκησης φοιτητών από και προς το εξωτερικό, καθώς και στον Εθνικό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης, συνεχίζοντας πλέον ως επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής θερινού νομικού σχολείου με θέμα το Διεθνές Επενδυτικό Δίκαιο. Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος. Πιστεύει στην δύναμη της θέλησης, της ειλικρίνειας και της ομαδικότητας.

Μαρία-Κωνσταντίνα Λιλή-Κόκκορη 

IMG_3739

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό της στο Δημόριο Διεθνές Δίκαιο, στην ίδια σχολή. Έχει φοιτήσει 6 μήνες στη Γερμανία, με το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών, Erasmus+ και έχει πάρει μέρος σε προγράμματα κινητικότητας με κύριο αντικείμενο το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αγαπάει τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά και συμμετέχει ενεργά εδώ και πολλά χρονια σε δράσεις πολλών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Έχει εργαστεί στη Greenpeace και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, το οποίο την ώθησε να εντρυφήσει περισσότερο στους κλάδους του διεθνούς δικαίου. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά και διαθέτει λίγες γνώσεις ισπανικών. Αγαπημένα της χόμπυ η ζωγραφική, τα ταξίδια, η αναρρίχηση και το ποδήλατο.

Παναγιώτα Πανταζάτου

Φωτογραφία-Παναγιώτα Πανταζάτου

Είμαι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στον τομέα διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών της ως άνω Σχολής με κατεύθυνση ευρωπαϊκού δικαίου. Είναι ιδιαίτερο το ακαδημαϊκό ενδιαφέρον μου για τον τομέα του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών μου είχα εκπονήσει εργασίες αναφορικά με το διεθνές οικονομικό δίκαιο, το οικονομικό δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο περιβάλλοντος. Επίσης, έχω λάβει μέρος σε προσομοιώσεις των συνεδριάσεων των θεσμικών οργάνων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο της συμμετοχής μου σε δράσεις της SAFIA , έχω λάβει μέρος στο 18o και στο 22ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων (ΠΚΝ) και στην ερευνητική ομάδα «Περιβαλλοντικά Ζητήματα» για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Μαρίνα Ρήγα

image_123986672

Είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ομιλεί άπταιστα αγγλικά και γαλλικά. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων κυρίως διεθνών και ευρωπαϊκών ζητημάτων, καθώς και σε προσομοιώσεις περιφερειακών οργανισμών. Αγαπά τα ταξίδια και τον χορό και την συμμετοχή σε διάφορες εθελοντικές δραστηριότητες.

Αριάδνη Φατσή

42586383_1367709993359109_2819403200963018752_nΗ Αριάδνη Φατσή είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Νομικής του ΕΚΠΑ. Ενδιαφέρεται κυρίως για το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο και συμμετέχει ενεργά σε φοιτητικά συνέδρια και προσομοιώσεις. Τον τελευταίο καιρό γράφει άρθρα και έρευνες και δραστηριοποιείται εθελοντικά για τη διοργάνωση δρωμένων ακαδημαϊκού προσανατολισμού σε μαθητές. Γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά και της αρέσει ιδιαίτερα η εκμάθηση ξένων γλωσσών.


Περιβάλλον & Ενέργεια

Συντονιστές

Ορέστης Μάτσας

orestis

Ο Ορέστης Μάτσας είναι φοιτητής επί πτυχίω στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με κατεύθυνση την Ενέργεια. Έχει πραγματοποιήσει τη πρακτική του σε συμβουλευτική εταιρεία κατασκευών στο Λονδίνο, στο τμήμα περιβαλλοντικής μελέτης και ενεργειακής βελτιστοποίησης των κτιρίων. Είναι campus coordinator του Ελληνικού Δικτύου Νέων του ΟΗΕ για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Solutions Network Youth). Στη SAFIA συμμετέχει ενεργά από το 2015.

Ευάγγελος Σταματίου

Σταματίου_φωτό_SAFIA.jpg

Ο Βαγγέλης Σταματίου είναι 22 ετών και σπουδάζει στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτήν την περίοδο πραγματοποιεί Πρακτική Άσκηση στο Τμήμα Πρόληψης Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιριών της Τράπεζας της Ελλάδος. Για το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019 διατελεί Υπεύθυνος Projects, Μέλος της Επιτροπής Υπευθύνων Προγραμμάτων και Μέλος της Διοίκησης της Student Association For International Affairs.

Ερευνητές

Χριστίνα Νίκη Κάτσαρη

image1.jpeg

Η Χριστίνα-Νίκη Κάτσαρη είναι τεταρτοετής φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών σπουδών στη Σχολή Διεθνών Σπουδών, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση διεθνούς δικαίου,ενώ παράλληλα εργάζεται και επιδίδεται στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της βρίσκονται το περιβάλλον και η φύση μέσω, είτε, ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων είτε συμμετοχής σε εθελοντικές δράσεις. Η ενασχόλησή της με τη SAFIA ξεκινάει φέτος με την ένταξή της στην Ερευνητική Ομάδα Μελέτης και ειδικότερα στον τομέα «Περιβάλλον και Ενέργεια», ένας τομέας που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής καθώς ζητήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και προστασίας, υπανάπτυξης και αειφόρου ανάπτυξης απαιτούν μια σφαιρική αντίληψη και προσέγγιση από τον ερευνητή-επιστήμονα,με έμφαση ταυτόχρονα στον οικονομικό και κοινωνικό παράγοντα.Έχει λάβει μέρος,επίσης,σε προσομοιώσεις Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Θεσμών μελετώντας, έτσι, ζητήματα όπως η ρύπανση των υδάτων, το human trafficking και τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ικανότητες. Όταν ο χρόνος το επιτρέπει ασχολείται με τον αθλητισμό και τα ταξίδια.

Μαρία Λαμπροπούλου

45843889_338745016891710_8448181446958383104_n.jpg

Η Μαίρη Λαμπροπούλου γεννήθηκε το 1995 στα Ιωάννινα όπου και μεγάλωσε. Είναι τελειόφοιτη του τμήματος μηχανικών τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου. Έχει εργαστεί σε χημικές βιομηχανίες και αυτή την περίοδο απασχολείται στον τομέα πώλησης και διακίνησης καυσίμων. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία και στον ελεύθερο χρόνο της, της αρέσει να διαβάζει και να ταξιδεύει.

Κωνσταντίνος Μπάλιας

received_661419834069260.jpeg

Ο Κων/νος Μπάλιας είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α. και του τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο και Δημόσια Πολιτική στο Ε.Κ.Π.Α. Ο τίτλος της διπλωματικής του εργασίας ήταν “Η ρύθμιση του κινδύνου στην Ε.Ε.: η περίπτωση του Κανονισμού REACH”. Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά.

 

Ιουλία Μπάσλαρη

FullSizeRender.jpg

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον θρέφει για τις ξένες γλώσσες, καθώς μεταβάλλουν το πνεύμα και τον τρόπο σκέψης της. Ομιλεί άριστα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Από το πρώτο έτος της σχολής της παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων, με κύριο αντικείμενο το Εμπορικό και το Διεθνές Δίκαιο. Παράλληλα, συμμετείχε σε Summer School και προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών στο εξωτερικό.

Χάρις Παπαντωνάκη

20181101_224735.jpg

Η Χάρις Παπαντωνάκη είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne D’ Arc. Είναι τελειόφοιτη στο πρόγραμμα εξειδίκευσης του Αμερικανικού Κολλεγίου πάνω στις περιβαλλοντικές σπουδές. Έχει ξεκινήσει το μεταπτυχιακό της στη διοίκηση επιχειρήσεων με κατεύθυνση τη διαχείριση πετρελαίου και φυσικού αερίου από το Πανεπιστήμιο Heriot Watt του Εδιμβούργου. Παράλληλα εργάζεται ως γραμματέας σε καρδιολογικό ιατρείο. Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Αγαπά τα ταξίδια και τις ξένες γλώσσες και ομιλεί αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά σε άριστο επίπεδο.

Σοφία Σιλιβέρδη

45163722_301847333970825_4549774498647244800_n.jpg

Η Σοφία Σιλιβέρδη είναι τριτοετής φοιτήτρια στη Νομική Αθηνών. Το ενδιαφέρον για τις Διεθνείς σχέσεις και το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο ξεκίνησε ήδη από τα πρώτα χρόνια της φοίτησης της. Ομιλεί άριστα αγγλικά και πολύ καλά γαλλικά. Ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό κυρίως σε οργανισμούς προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και σε διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις και συνέδρια TEDx. Έχει συμμετάσχει στο γαλλόφωνο μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών στη Χάγη της Ολλανδίας και έχει παρακολουθήσει πολλαπλών θεμάτων συνέδρια και ημερίδες. Φέτος ξεκίνησε τη δράση της στη S.A.F.I.A ως Εξωτερικός Συνεργάτης στο τομέα του Events Planning & Staff members αλλά και ως Ερευνητής στο τομέα Περιβάλλον & Ενέργεια. Αγαπά την έρευνα, τη νέα γνώση και προσπαθεί συνεχώς να ενημερώνεται και να δραστηριοποιείται γύρω από κάθε θέμα που της διεγείρει το ενδιαφέρον.

Σπύρος Τουλουπάκης

IMG_0521.JPG

Ο Σπύρος Τουλουπάκης κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης, είναι 24 χρονών και έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Κατά την διάρκεια των σπουδών του έκανα πρακτική άσκηση στην Περιφέρεια Κρήτης όπου εργάστηκε στην προετοιμασία των επιτροπών και των Περιφερειακών Συμβουλίων. Έχει πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας ενώ αυτή την περίοδο μαθαίνει γαλλικά.

 

 

 


Επιστήμη & Τεχνολογία

Συντονιστής

Χρήστος Τσαγκάρης

tsagk

Ο Χρήστος Τσαγκάρης είναι τεταρτοετής φοιτητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Γνώρισε τη SAFIA το 2017 μέσω της ερευνητικής ομάδας Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Αποκορύφωμα αυτής της συνεργασίας ήταν η βράβευση εργασίας που είχε εκπονηθεί στο πλαίσιο των εργασιών της ομάδας στο Bukovinian International Medical Congress. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής ή οργανωτής σε συνέδρια, προσομοιώσεις και εθελοντικά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει διατελέσει associate editor στο περιοδικό της European Medical Students’ Association, EuroMeds.

Ερευνητές

Φωτεινή Μέντζου

ment

Η Φωτεινή Μέντζου είναι τεταρτοετής φοιτήτρια του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει αποφοιτήσει από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης. Εντάχθηκε το τρέχον ακαδημαϊκό έτος στην οργάνωση της S.A.F.I.A., συγκεκριμένα στην ερευνητική ομάδα της Επιστήμης και Τεχνολογίας. Θεωρεί ιδιαίτερη ευκαιρία τη συμμετοχή της στο ερευνητικό έργο της S.A.F.I.A. καθώς πιστεύει και υπερασπίζεται το ομαδικό πνεύμα και την προσωπική αυτοβελτίωση μέσα από εναλλακτικές δράσεις όπως αυτή. Λατρεύει την ενασχόληση με τα παιδιά και τη ζωγραφική και σε αυτό το πλαίσιο ασχολείται με τον εθελοντισμό. Τέλος της αρέσουν τα ταξίδια καθώς δεν αποτελούν αποκλειστικά μέσο αναψυχής αλλά και μόρφωσης.

Νικόλαος Νικήτας Μούλιος

PastedGraphic-1.png

Από τον Σεπτέμβριο του 2018 εκπροσωπεί στην Ελλάδα το European Student Think Tank, μια ευρωπαϊκή δεξαμενή σκέψης νέων. Επίσης, συμμετέχει στο Young European Ambassadors’ initiative-‘EU NEIGHBOURS east’. Αρθρογραφεί για θέματα πολιτικών επιστήμης και τεχνολογίας καθώς και διεθνούς ασφάλειας. Τέλος, έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Balkan Youth Forum 2018.

Βασιλική Σταματίου

stam

Η Βασιλική Σταματίου είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ομιλεί άριστα την αγγλική γλώσσα και πολύ καλά τη γερμανική. Ακόμη, κατέχει το δίπλωμα μπαλέτου της RAD σε επίπεδο Intermiediate. Στον ελεύθερό της χρόνο (όσο της διαθέτει η σχολή!) ασχολείται με την ανάγνωση βιβλίων και τα ταξίδια.


Ομάδα Αρθρογραφίας

 

Γιώργος Αξιάρης

αρχείο λήψης.png

Ο Γιώργος Αξιάρης είναι τελειόφοιτος του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Στα ενδιαφέροντα του συγκαταλέγονται η αρθρογραφία και έρευνα σχετικά με ζητήματα συγκρούσεων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχει ολοκληρώσει ένα εξάμηνο σπουδών στην Γερμανία ενώ έχει συμμετάσχει σε προσομοιώσεις, διεθνή προγράμματα ανταλλαγής και σε διοργανώσεις event.

Αιμιλία Γανταδάκη

FB_IMG_1540890462001

Η Αιμιλία Γανταδάκη είναι φοιτήτρια στη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ έχει εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επιστήμη της ψυχολογίας και των διεθνών σχέσεων. Ακροβατώντας ανάμεσα στον νόμο και την ανθρώπινη ψυχή, δε διστάζει να παραδεχτεί πως αυτοί οι δυο κόσμοι μπορούν τελικά να συμπορεύονται αρμονικά σε κάθε κοινωνία, αφού άλλωστε το κράμα τους συνθέτει και τη δική της ψυχοσύνθεση. Την άλλοτε άψυχα ρεαλιστική και άλλοτε ονειροπόλα. Με ατού της την ερμηνεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς, επιθυμεί να αναζητεί σε βάθος τι κρύβεται πίσω από το καθετί και να πρεσβεύει αυτό που θεωρεί δίκαιο. Δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα επιχειρηματολογούσε με σθένος υπέρ αυτών αν το ζητούσε η περίσταση.

Μαρία Διαλινάκη

45118415_310029016258562_1274460416134610944_n.jpg

Η Μαρία Διαλινάκη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι τριτοετής φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Πειραιώς και ενδιαφέρεται για τις πολιτικές εξελίξεις ,το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο ,τη διπλωματία και τη στρατηγική. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια προσομοίωσης ευρωπαϊκών οργανισμών ενώ παράλληλα αρθρογραφεί για θέματα του πεδίου ενδιαφέροντος της. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Μαρία Κακαβά

FB_IMG_15411918078269635.jpg

Η Μαρία Κακαβά είναι τελειόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει κάνει πρακτική στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και έχει γράψει άρθρα στο ηλεκτρονικό νομικό περιοδικό Lawspot. Βρέθηκε στην δεύτερη θέση στον Εθνικό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης με την ομάδα της Νομικής Αθηνών στην Ποινική Δικαιοδοσία την άνοιξη του 2018, και από το φθινόπωρο του 2018 είναι μέλος της ακαδημαικής επιτροπής για την Πολιτική Δικαιοδοσία του Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης που θα διεξαχθεί την άνοιξη του 2019.

Έμυ Κεφαλά

img_20180413_220441.jpg

Η Έμυ Κεφάλα είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Διαθέτει άριστη γνώση της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας. Έχει συμμετάσχει σε συνέδριο προσομοίωσης Διεθνών Οργανισμών. Πέρα από συνέδρια που αφορούσαν στα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα (Διεθνές Δίκαιο, Διεθνείς Σχέσεις, Διπλωματία), έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το Διεθνές Νομισματικό Σύστημα, την Κυβερνοασφάλεια και την Τρομοκρατία σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Πλέον, έχει αναλάβει ερευνητικά καθήκοντα στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, στην ομάδα ΝΆΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θεοφάνης Κοτσώνης

45232435_2192780107646948_1605023158186803200_n.jpg

Ο Θεοφάνης Κοτσώνης είναι ένας δεκαεννιάχρονος προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το ενδιαφέρον του ποικίλει σε μια αλληλένδετη σειρά θεμάτων, με κυριότερα την εγχώρια και εξωτερική Ελληνική πολιτική, τα διεθνή οικονομικά ζητήματα καθώς και τις γεωπολιτικές εντάσεις. Έχοντας πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και σε άλλα συνέδρια πολιτικής, διεθνών σχέσεων και διπλωματίας, ασχολήθηκε με την συγγραφική αρθρογραφία. Για τους προαναφερθέντες λόγους, εντάχθηκε στην -πολλά υποσχόμενη- ομάδα αρθρογραφίας της SAFIA, με γνώμονα την διάδοση ορθολογικών απόψεων σε μια παραπλανητική εποχή.

Ειρήνη Παναγώτα

p81101-212611.jpg

Η Ειρήνη Παναγώτα είναι φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει συμμετάσχει στην ερευνητική ομάδα της Safia στον τομέα της Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων. Στο παρόν, απασχολείται ως δόκιμη ερευνήτρια στον τομέα Ευρωατλαντικών μελετών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στο Safia Blog. Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδριών και ημερίδων διεθνολογικού χαρακτήρα με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή της στην προσομοίωση Rhodes MRC (Model of Regional Cooperation).

Αθανάσιος Σιαμπλής

45568508_2153019284962147_5793506223370272768_n.jpg

Ο Νάσος Σιαμπλής είναι τριτοετής φοιτητής του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Διανύει τον δεύτερο, ακαδημαϊκά, χρόνο του στην Safia, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε ως βουλευτής στο 22ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων στην Επιτροπή με θέμα: “ΗΠΑ – Βόρεια Κορέα: Στη δαμόκλειο σπάθη ενός πυρηνικού πολέμου;”. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι τα ζητήματα ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, το ευρωπαϊκό οικονομικό δίκαιο, το διεθνές δίκαιο ως βάση διαμόρφωσης κρατικής πολιτικής αλλά και τα διεθνή οικονομικά. Επιπλέον γνωρίζει άπταιστα αγγλικά, γερμανικά ενώ πέρα από το κομμάτι των Διεθνών Σχέσεων, έχει εκπονήσει εργασίες πάνω σε στατιστικά προγράμματα και έχει λάβει μέρος σε πληθώρα συνεδρίων.

Ευτυχία Σουφλέρη

souf.JPG

Η Ευτυχία Σουφλέρη είναι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα εντάσσονται συνέδρια, προσομοιώσεις  αλλά και προγράμματα Ευρωπαϊκού χαρακτήρα (youth exchanges) όπου έχει υπάρξει πολύ ενεργή. Ομιλεί τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά) και πρόκειται να ολοκληρώσει το ερχόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο στην Ισπανία μέσω του προγράμματος Erasmus. Πρόσφατα έγινε βοηθός επικοινωνίας στο citycampus.gr. Γενικά, ταξιδεύει αρκετά, ενώ αναθεώρησε για το ραδιόφωνο από όταν ξεκίνησε και η ίδια να κάνει. Η ενασχόληση της με την SAFIA προέκυψε χάρη στην έλξη για αρθρογραφία. Υιοθετεί την ιδέα πως «η δημοσιογραφία είναι λογοτεχνία υπό πίεση», αφού αγαπάει την λογοτεχνία και την φιλοσοφία και τις θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας επίκαιρης και καθαρής ματιάς απέναντι στα γεγονότα.

Εμμανουήλ Στίνης

IMG_20161106_132018.jpg

Ο Εμμανουήλ Στίνης γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Είναι φοιτητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι μέλος της Student Association For International Affairs αλλά και στον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων. Τα ενδιαφέροντά του είναι η νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία, η πολιτική ιστορία και οι διεθνείς σχέσεις. Παράλληλα με τις σπουδές του αρθρογραφεί.

 

Ευάγγελος Τασιόπουλος

φωτογραφία.jpg

Ο Ευάγγελος Τασιόπουλος σπουδάζει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και βρίσκεται στο 4ο έτος των σπουδών του. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Πολιτικής στο ίδιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και ομιλεί την αγγλική, τη γερμανική και την ιταλική γλώσσα. Παράλληλα, ασχολείται με την αρθρογραφία και την πολιτική ανάλυση στον Όμιλο Διεθνών και Ευρωπαϊκων Θεμάτων.

Ελευθερία Χαραλάμπους

xaral

Η Ελευθερία Χαραλάμπους γεννήθηκε στις 7/2/1996 στην Αλεξανδρούπολη. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια Νομικής ΑΠΘ.